De ville og prøvde, men det var ikke nok – Drammen

De ville og prøvde, men det var ikke nok

Ta bort fire bakspillere, alle med potensiale til å starte en eliteseriekamp, og hvilket som helst lag ville fått utfordringer. Så også DHK da de møtte Runar borte. 35-31-tapet gjorde at lagene er a poeng på 4. og 5. plassene før avslutningsrunden.

Nå skal ikke denne historien handle så mye om de som ikke var med, Runar har også sentrale spillere på skadelisten. Men det bør nevnes at DHK stilte uten bakspillerne Sondre Ovid Skovli, Hermann Gabriel Vildalen, David Walstad Haugstvedt og Nikolai Moe. Sondre meldte avbud på grunn av sykdom så sent som på kampdagen.
-Vi skal være gode nok til å vinne en slik kamp vi som sto igjen. Innsatsen var der, og vi ville og vi prøvde. Vi scoret mange mål, og vi kom i tillegg til veldig mange gode sjanser som vi misbrukte. Men i forsvar tapte vi altfor mange dueller, og målvaktene fikk ikke den hjelpen de hadde fortjent, forklarer Viktor Petersen Norberg.
Både han og Trym Korperud Johnsen var virkelig på i denne kampen, spesielt før pause, og de endte da også med henholdsvis ni og åtte spillemål.
-Men vi var ikke like på da andre omgang startet, og vi havnet raskt fem mål etter, og da ble vi jagende resten av omgangen, oppsummerer Viktor.

DHK -spillerne merket på kroppen at de hadde møtt et fysisk sterkt Runar-lag denne onsdagskvelden. Her treffer Viktor Petersen Norberg på Tord Lea Knutsen (t.v.) og Tobias Rivesjø.

Petersen Norberg nevnte de misbrukte sjansen, og legger vi til en mengde tekniske feil og få redninger, gjorde det at Runar førte hele kampen. Og med svakt forsvarsspill og få redninger før pause, fikk heller ikke DHK utnyttet sitt raske og effektive kontringsspill. Det ble avkast nesten hver gang.
-Det er en kamp der vi er gode i 50 minutter, og så svake i de resterende ti. Svakest var vi i starten på andre omgang, og da vi havnet fem mål etter som følge av tekniske feil og bomskudd, ble det bare jag og mas. Det mest frustrerende er at vi ikke lyktes i forsvar med det vi hadde forberedt oss veldig godt mot. Det gjorde at vi sleit veldig defensivt, der forsvaret over hodet ikke stemte sammen med målvaktspillet, mener trener Kristian Kjelling.
Han gjorde heller ikke noe stort poeng ut av dem han ikke disponerte til denne kampen, for to av dem har vært lenge borte fra kamp (Vildalen og Moe), mens Walstad Haugstvedt pådro seg et brudd i en finger foran møtet med Bergen.

Trener Kristian Kjelling var frustrert over at elementer i det taktiske spillet som laget hadde forberedt seg på fort ble glemt i kampens hete.

Vanskeligere ble det denne gangen da Sondre Ovid Skovli uteble på veldig kort varsel. Han har vokst fram til å bli veldig sentral i DHKs midtforsvar, først sammen med Hermann G. Vildalen, og senere sammen enten med Kristian Rammel eller Robert Sigurdarson.
-Sondre har stått midtforsvar hele tiden, og uten ham kunne vi heller ikke variere med en offensiv forsvarsformasjon i dag. Han er den vi har drillet det med, forklarer Kjelling.
Han disponerte dermed kun fire bakspillere til kamp, og belastningen ble spesielt stor på Petersen Norberg og Korperud Johnsen. For Runar-forsvarerne var tøffe mot de to ungguttene August Lind Oma og Tobias Mehren Søberg, og dermed sto mye og falt på de to andre.
-Som Sandefjord-gutt er det aldri morsomt å komme hit ned og tape. Jeg hadde virkelig troen i dag. Så får vi bare lære mest mulig av dette, for det blir vel Runar i kvartfinalene også, sier Viktor P. Norberg.

Det var ikke akkurat så tett i DHK-forsvaret gjennom hele kampen som dette bildet skulle tilsi, men her har i hvert fall Robert Sigurdarson (bak), Viktor Petersen Norberg og August Olsen Storbugt kontroll på Tobias Rivesjø. Det var nok unntaket, for svensken ble Runars toppscorer med ti mål.

Medaljene er fordelt til Kolstad, Elverum og ØIF Arendal, DHK eller Runar blir nummer fire eller fem. Tre lag fra kvartetten Bergen, Haslum, Nærbø og Halden vil ta de øvrige sluttspillplassene, mens to av tre lag i trioen BSK, Fjellhammer og Kristiansand havner i kvalifisering for å holde seg i eliteserien.

Kampfakta, eliteserien:
Runar-Drammen HK 35-31 (18-16)

Runarhallen.
Dommere: Andreas D. Borge og Magnus Nygren.
DHK: Oscar Larsen Syvertsen og Andreas Björkman-Myhr – Kristian Rammel 2, Kristoffer Raastad-Hoel 3, August Olsen Storbugt 3, Viktor Petersen Norberg 9, Trym Korperud Johnsen 8, August Lind Oma, Ola Hoftun Lillelien 1, Emil Hansson 4, Ole-Henry Dahl, Robert Sigurdarson, Tobias Mehren Søberg 1.
Toppscorere Runar: Tobias Rivesjø 10 og Martin Lindell 9.

Øvrige eliteserieresultater: Bergen-Fjellhammer 33-21, Elverum-Viking 44-22, Kolstad-Nærbø 36-28, Halden -Bækkelaget 29-24, Kristiansand – Sandnes 28-28, ØIF Arendal – Haslum 37-32.

Siste serierunde, onsdag 10.april: Drammen HK-Kristiansand, Viking-Halden, Bækkelaget-Bergen, Sandnes-Elverum, Nærbø-Runar, Fjellhammer-ØIF Arendal, Haslum-Kolstad.