August signerte for tre nye år i DHK – Drammen

August signerte for tre nye år i DHK

Nok et ungt talent har signert for Drammen HK. 18 år gamle August Lind Oma takket rett før påske ja til en treårskontrakt med klubben han har fått sin eliteseriedebut med.

-August er en av de mest spennende, unge spillerne i sin posisjon i Norge, og taklet det veldig bra da han ble kastet inn i det da Sindre Aho reiste til Tyskland og Nikolai Moe ble langtidsskadet i høst. Ting har gått veldig fort, men vi erfarer igjen at de unge spillerne vi henter inn til klubben, veldig raskt finner seg til rette, og fremstår trygge i alt de gjør på banen. Så også August, forklarer trener Kristian Kjelling.
Under ser du bilde fra deres første møte, 14.otkober 2015, da 8 år gamle August og laget hans gjestet Drammenshallen i forbindelse med en av DHKs seriekamper. Asker-guttene fikk møte Kjelling før kampen, og da hørte det selvfølgelig med å bli tatt bilde sammen med DHK-treneren.

August selv er veldig klar på at det var i DHK han ønsket å være, og han berømmer trener Kjelling for at han var så tøff da han ikke hentet inn noen erstattere verken for Aho eller Moe i høst, men at han satset på de unge spillerne han allerede hadde i troppen. Både August, 17-år gamle Tobias Mehren Søberg og ikke minst David Walstad Haugstvedt har høstet mye erfaring gjennom eliteseriespill denne sesongen.
-Jeg har de beste trenerne her til å utvikle ferdighetene mine videre. Jeg har alltid sett både på og opp til Gøran Sørheim som spilte i samme posisjon som meg, og sammen med den kunnskapen og erfaringen Kjelling sitter på, har jeg en perfekt utviklingsarena, mener Lind Oma.
-Det at de våger å slippe til så mange unge spillere er også et bra signal, og en av grunnene til at jeg takket ja til tre nye år i klubben, forklarer han.

August Lind Oma har vokst litt siden første gangen han møtte Kristian Kjelling. Nå ser de hverandre hver dag, hele uken, enten det er til trening eller kamp.

Signering av proffkontrakten med DHK var også et farvel til noe mer spill med kameratgjengen i moderklubben Asker. August har spilt Lerøy-serie for dem denne sesongen, og holder også aldersgrensen neste sesong.
-Underskriften var nok et farvel til ungdomshåndballen. Jeg har hatt noen fantastisk flotte år sammen med kompisene i Asker, og sånn sett føles det litt vemodig. At vi nå er flere fra noen gode årganger i Asker som har fått sin eliteseriedebut, viser også at klubben har gjort mye riktig, sier August.
Han har taklet overgangen til voksenhåndball over all forventing.
-Jeg møter jo voksne mannfolk, og tempoet gjør at jeg har kortere tid til å ta de riktige avgjørelsene og valgene. Så må jeg bare spille på mine ferdigheter og min kompetanse, forklarer han.

August Lind Oma har ikke vist noen respekt i møtet med større og sterkere spillere i sin debutsesong i eliteserien. Her i bortekampen mot Elverum i begynnelsen av februar.

Kristian Kjelling vil ikke bruke ord som overrasket om det unggutten har levert på trening og i kamper så langt denne sesongen.
-Jeg kjenner ham jo godt, og han har et veldig bra håndballhode. Han spiller smart begge veier, er rolig og i eliteserien ser vi igjen ting han har levert i yngrelandskamper mot veldig gode nasjoner. DHK er et lag med veldig struktur og klare avtaler i spillet vårt, og August har brukt veldig kort tid på å komme inn i dette spillet. Dette er jo noe helt annet enn å spille aldersbestemt håndball, men August er allerede i ferd med å ta større plass, og med tiden vil ha helt sikkert hente fram enda mer av sin kreativitet, sier DHK-treneren.

Onsdag møter DHK Runar borte, en kamp som vil være med på å bestemme hvem av de to lagene som vil få hjemmefordelen i kvartfinalene i sluttspillet. Det er nærmest klart at de blir nummer fire og fem, selv om DHK kan ta tredjeplassen med to seire i de gjenstående kampene samtidig som ØIF Arendal taper begge sine siste kamper. ØIF har tre poeng på DHK, og møter Haslum hjemme og Fjellhammer borte i sine kamper.
DHK på sin side har to poeng å gå på til Runar, og avslutter mot Kristiansand hjemme. Runar tar turen til Nærbø onsdag 10. april. Ender de to lagene på lik poengsum, går Runar foran på innbyrdes oppgjør etter 35-26-seieren i Drammenshallen i høst.
-Jeg gleder meg veldig til det som venter, ikke minst sluttspillet. Jeg tror vi skal bite godt fra oss, både i serieavslutningen og i sluttspillet, mener Lind Oma.