Trym tro til i sliteseier – Drammen

Trym tro til i sliteseier

En Trym Korperud Johnsen med ni spillemål og på stigende formkurve lover godt for DHK i serieavslutningen. Og to poeng etter 32-30-seieren over formsterke Bergen sendte DHK opp på 4. plass på tabellen.

Bergen kom til Drammenshallen med seire over Runar, Kristiansand, Viking, ØIF Arendal og nå sist Nærbø, og hadde med det klatret opp på 6. plassen på tabellen.
Bak DHK.
Og de var ikke langt unna å hente poeng i Drammenshallen heller. Men i en skikkelig slitekamp var det DHK som hadde mest krefter igjen da det skulle avgjøres, og selv med Ola Hoftun Lillelien utvist, var det Viktor Petersen Norberg og Sondre Ovid Skovli som scoret de to siste målene i undertall slik at det ble hjemmeseier til slutt.
-Jeg er igjen stolt av det spillerne presterer. Vi måtte kjempe både mot et godt Bergen-lag og med oss selv, for det var en av de dagene da vi var slurvete i veldig mange av våre angrepsaksjoner, mener trener Kristian Kjelling.
Og med bakspillerne Hermann Gabriel Vildalen (ryggproblemer), David Walstad Haugstvedt (fingerbrudd) og Nikolai Moe (fingerskade) utilgjengelig, ble det trukket store veksler på få bakspillere.
-Vi var litt tynne i dag, for i tillegg til skadene var Sondre (Ovid Skovli) småsyk. Da er vi avhengig av at de som står igjen lykkes, sier Kjelling.

Kristian Kjelling gjorde det han kunne for å rettlede og luke bort småfeilene som ble gjort på banen. Her er det unge August Lind Oma som får noe direktiver.

Da det hele var over, kunne han strø superlativer over flere av dem som sto igjen og presterte.
Trym Korperud Johnsen ble kåret til hjemmelagets beste spillere denne kvelden, helt sikkert tett fulgt av Skovli. De to scoret henholdsvis ni og syv spillemål på en veldig god Tord Vårdal i Bergen-målet.
-Trym leverte en kjempekamp både i forsvar og i angrep, og det var deilig at han fikk ut det han har vist på trening i det siste, sier treneren.
Trym selv var også strålende fornøyd med kampen.
-Først og fremst for den moralen laget samlet viser gjennom samfulle 60 minuttene. Vi får aldri hektet dem av, og de jager ett og to mål etter. Det var sterkt å stå i det, med mange utvisninger og en motstander med trykk i spillet sitt. Selv fant jeg tidlig både tempo og avstand i duellene, og jeg kjenner på kroppen her jeg står nå at jeg har bidratt i en skikkelig slitekamp, sier Trym.
-Det var to utrolig viktige poeng, og et tydelig signal på at vi skal være med og kjempe om de bronsemedaljene helt ut, lover han.

Trym Korperud Johnsen har vist gryende storform på treningen i det siste, og fikk det også ut i kamp mot blant annet Bergens Eskil Dahl Reitan torsdag.

DHK slurvet så mye i det etablerte angrepsspillet at trener Kjelling flere ganger måtte ta fram utestemmen i tilbakemeldingene til spillerne.
-Det var vel fordi det var litt færre tilskuere i hallen i dag at det hørtes så godt. Nei, da, det var vel fordi jeg irriterte meg over det jeg kaller konsentrasjonsfeil. Ikke fordi vi spilte dårlig håndball. Det ble slitsomt fordi det ble slurvet med så mange detaljer, og utestemmen hørtes vel etter at mye av det vi har trent på ikke ble riktig utført, forklarer han.
Bergen – målvakt Vårdal er nevnt, han kjempet nok om sitt lags bestemannspremie, mens DHK-duoen Oscar Larsen Syvertsen og Andreas Björkman-Myhr aldri kom opp på hans nivå denne kvelden. Björkman-Myhr endte på null redninger, mens Larsen Syvertsen ble bokført med åtte. Og da skal det nevnes at de fleste av dem var gode, og kom i den perioden da DHK fikk en luke til Bergen etter pause.

Det var ikke lett å se at Sondre Ovid Skovli kom småsyk til kampen mot Bergen. Han tok godt for seg defensivt, og scoret i tillegg syv spillemål.

Det var jevnt hele første omgang, det sto 4-4 etter ti minutter, DHK ledet 10-9 etter 20, og det sto 15-15 til pause etter at Bergen vant en undertallsperiode på slutten av omgangen 2-0. Etter pause var det like jevnt, og det sto 24-24 etter 40 minutter. Så kom perioden med flere Larsen Syvertsen-redninger og DHK ledet på det meste med tre mål, og hadde store sjanser til å gå fire mål foran. Men igjen ble de felt av slurv og Vårdal-redninger, og seks minutter før slutt sto det 29-28.
Mens det i flere kamper tidligere denne vinteren har vært delt ut mange klapp på skuldrene til lagets yngste spillere, var det rutinen i form av nevnte Korperud Johnsen, August Olsen Storbugt (fire mål), Viktor Petersen Norberg og en veldig god Kristian Rammel (fire mål), i lag med unge Ovid Skovli, som dro det tyngste lasset denne torsdagskvelden.
Seieren sendte DHK opp og forbi Runar på tabellen. Runar som tapte 35-29 borte for Elverum i en kamp onsdag der de pådro seg to røde kort. Kolstad trygget serieledelsen med sin 35-28-seier borte over Viking.
Øvrige resultater torsdag: Haslum-Fjellhammer 37-30, Kristiansand-Halden 31-30, Sandnes – ØIF Arendal 28-35 og Nærbø-Bækkelaget 35-26.
DHK møter Bækkelaget borte søndag.

Kristian Rammel er på utgående kontrakt, og spiller for sin fremtid i DHK. Han leverte en god søknad i møtet med Bergen. Fire spillemål og heroisk innsats i lagets midtforsvar noterte han seg for.

Kampfakta, eliteserien:
Drammen HK – Bergen Håndball 32-30 (15-15)

Drammenshallen
Dommere: Jørgen Jørstad og Mads d. Fremstad.
DHK: Oscar Larsen Syvertsen og Andreas Björkman-Myhr – Kristian Rammel 4, Kristoffer Raastad-Hoel 1, August Olsen Storbugt 4, Viktor Petersen Norberg 3, Sondre Ovid Skovli 7, Trym Korperud Johnsen 9, August Lind Oma 1, Ola Hoftun Lillelien 2, Tobias Mehren Søberg, Emil Hansson 1, Ole-Henry Dahl, Robert Sigurdarson.
Toppscorer Bergen: Miguel Neves 9.

Viktor Petersen Norberg fikk mye juling på kroppen underveis, men holdt hodet kaldt, og scoret viktig mål helt på slutten mot Bergen.