Ola klar for tre nye DHK-år – Drammen

Ola klar for tre nye DHK-år

Ola Hoftun Lillelien er på alle måter et ja-menneske. Derfor var det kanskje ikke så overraskende at han nå har takket ja til en ny treårsavtale med Drammen HK.

Et ja sitter veldig løst hos høyrekanten til DHK. Derfor er dagene hans fylt opp med daglige trening og kamper med DHK i eliteserien, 80 prosent jobb på et asylmottak, bachelorstudier i psykologisk helsearbeide, som privatavlaster en helg i måneden, trening med Konneruds 09-jenter to ganger i uken, og nå også trener en gang i uken for Strømsgodsets håndballag innen tilrettelagt idrett.
-Når det du holder på med er selvvalgt, men både interessant og givende, blir du sliten på en helt annen måte. Selvfølgelig ønsker jeg også å ha mer tid til restitusjon etter hardkjøret i DHK, men hverdagen er nå sånn at vi må ha andre ben å stå på enn bare håndball, forteller Ola.

Ola Hoftun Lillelien er klar for å underholde på norske håndballbaner også de tre neste sesongene.

24-åringen begynte å snakke ny kontrakt med Kristian Kjelling i januar, og i forrige uke så Ola et bilde av en totalpakke han kunne leve med. Da var han klar til å skrive under for tre år.
-Selv på tunge dager, for dem er det noen av, så føler jeg veldig for å være en del av laget og spillergruppa. Det var det sosiale som holdt meg i gang da det føltes tomt og energiløst ut forrige vinter, røper han.
Så tungt var det etter et høst og vinter der han brukte mye energi på alt som skjedde rundt ham etter at han i 2022 sto fram som homofil. Mange ville ha en del av ham, og Ola stilte opp. Signalene tilbake til trener Kjelling var at han var usikker på om han ville fortsette, og det gikk så langt at klubben hentet inn svenske Emil Hansson som erstatter foran denne sesongen.
Men Ola kom sterkt tilbake, og hadde en fantastisk høst på banen. Nå også som en av lagets kapteiner etter at Sindre Aho reiste til Tyskland.
-Jeg trives veldig godt med det jeg holder på med, og er glad i alle i og rundt klubben. Jeg setter virkelig pris på å ha dem i livet mitt. At jeg også inspirerer andre til å være den de er, er også gøy, sier Ola.
Selv blir han inspirert av alle ungguttene som nå kommer på rekke og rad inn i laget. Nå kan han le av at han lot seg irritere over at Tobias Mehren Søberg som femåring kunne sitte på benken til HK-72 Sande sammen med pappa Kent-Harry og tipse Ola om hva han burde gjøre på banen i kamp.

Ola H. Lillelien har scoret 65 spillemål så langt i sesongen.

Trener Kristian Kjelling er glad for at Ola ønsket å være med videre, og han er imponert over hvordan han har kommet tilbake etter den tunge perioden i fjorårssesongen.
-Det var en tøff periode for Ola med mye annet enn håndball, men han kom virkelig tilbake og viste hva som bor i ham, sier Kjelling.
Han mener Lillelien er selve symbolet på hvordan DHK ønsker å spille håndball på. Med hurtighet og tempo.
– Sånn sett er signeringen et viktig signal. Ola har hatt en enorm utvikling, og det er ingen hemmelighet at vi har tilpasset deler av spillet vårt etter hans ferdigheter. Ikke bare det hurtige fremoverspillet, men også elementer i vårt forsvarsspill, sier Kjelling.
– Og så er han lokal, og han er et godt forbilde på veldig mange måter. Ola er en gutt som alle er glad i og som man har respekt for. Han stiller alltid opp, og det eneste man kan ha av innvendinger mot Ola er at det kanskje blir litt for mange ja innimellom, humrer treneren.

Fire runder gjenstår av årets seriespill, og DHK møter i tur og orden Bergen hjemme (torsdag 21.3 kl. 17.30), Bækkelaget borte (24.3), Runar borte (3.4) og Kristiansand hjemme (10.4).
Laget er i øyeblikket nummer fem, a poeng med Runar på 4. plass. Opp til ØIF Arendal på 3. plass er det tre poeng.