Dumt å skyte motstanderens målvakt til banens beste gang på gang – Drammen

Dumt å skyte motstanderens målvakt til banens beste gang på gang

Mot Kolstad siste skjøt DHK målvakten Lars Eggen Rismark til sitt lags beste mann. Mot ØIF Arendal på bortebane gjorde de det jammen igjen. Før det var gått 20 minutter hadde Kristijan Jurisic reddet ni store sjanser fra DHK-spillerne. Da blir det vanskelig å vinne kamper mot topplagene.

En flott andreomgang mot ØIF Arendal ble overskygget av en førsteomgang der DHK-spillerne igjen skjøt motstanderens målvakt til banens beste spiller. Og ligger du under med ni mål halvveis, blir det straks vanskeligere å vinne håndballkamper.
Men DHK gjorde et realt forsøk, men kom aldri nærmere enn tre mål etter ved flere anledninger den siste halvtimen. Først på 20-17 og en periode fremover, deretter på stillingen 28-25.
Til slutt tapte de 32-27 for tabellnabo ØIF Arendal.
-Det var en heltemodig innsats av spillerne, de la hjertet i det selv om det så håpløst ut, og jeg er stolt over det de leverte etter pause, sier trener Kristian Kjelling.

Kristian Kjelling overrasket nok motstanderen med taktikken fra start, men alt for mange bomskudd gjorde at uttellingen på syv mot seks-spillet ikke ble all verden. Men Kjelling fikk med spillerne på en god 2. omgang, og da ble ikke resultatet så stygt som det lå an til halvveis.

Trenere er forpliktet til å se bak resultater, og bak 18-9-ledelse til hjemmelaget etter 30 minutter, skjuler det seg faktisk veldig bra spill av DHK. Men med ni bomskudd på helt åpne sjanser mot målvakten Kristijan Jurisic før det var spilt 20 minutter, er det lett å bli motløse.
Men DHK-spillerne kom ut etter pause med hevede hoder.
-Vi snakket om hvor fort håndballkamper kan snu. Det har vi opplevd flere ganger. Det er sjelden at et lag klarer å holde det samme trykket i 60 minutter på dette nivået, mener Kjelling.
Oscar Larsen Syvertsen kom inn i DHK-målet etter 19 minutters spill, og fikk med seg noen redninger på vei inn til pause. Han fortsatte med det etter pause også, og med gode Kristian Rammel, August Olsen Storbugt, Trym Korperud Johnsen og Viktor Petersen Norberg i det etablerte angrepet, hentet DHK inn mål etter mål. Etter 43 minutter sto det som nevnt 20-17.
Men det gode kvarteret ble fulgt av flere tekniske feil, og ØIF kom fem mål foran. Det klarte de aldri utligne.

Kristian Rammel har vært god en periode nå, og var også en av lagets beste mot ØIF Arendal.

Mens Kjelling overrasket hjemmelaget med å starte kampen med spill syv mot seks, var det vertskapet som tok fram det våpenet da DHK forsøkte seg med en sluttspurt. De var igjen tre mål etter på stillingen 28-25, men det ble vanskelig å stå i mot deres overtallsspill på slutten.
– De er kanskje best på det i Norge. Men vi presset dem og stresset dem. Bare dumt at de første 15 minuttene av kampen hang med oss hele tiden, og det ødela på mange måter hele kampen for oss, mener Kjelling.
Kjelling ville ikke ha noen mening om lørdagens dommerpar, men for egen regning går det jo an å spørre retorisk om det er et annet sett med regler som gjelder for et lag spiller offensivt i forsvar? For maken til riving og sliting, både i drakter og kroppsdeler som det ØIF Arendal-spillerne sto for, kan jo ikke gå ustraffet så lenge som det gjorde i denne kampen.

Kjelling måtte igjen klare seg uten Hermann Gabriel Vildalen og Nikolai Moe. Begge er ute med skader.
I Arendal, og for så vidt gjennom hele sendingen på TV 2, var det bronsekampen som ble trukket fram. Og at den ble avgjort i Arendal lørdag kveld.
Det har Kristian Kjelling et mer avslappet forhold til.
-Det er naturlig at det blir sånn når nummer tre og fire på tabellen møtes. Men vi har som målsetting å bli blant de seks beste med det unge laget vi står med nå. Nå skal det også nevnes at det er vel noen kamper til som skal spilles, og hva hvis vi vinner resten av våre kamper, og ØIF går på noen tap? undrer DHK-treneren.
Etter en ny landslagspause, møter DHK Bergen på hjemmebane 21. mars. Et Bergen-lag som vant 30-22 over Nærbø hjemme lørdag.
Kolstad og Elverum er nummer en og to, mens ØIF Arendal nå har 32 poeng på 3. plass. DHKs 29 poeng holder fortsatt til 4. plass, men bak kommer nå Runar med 27 poeng og en kamp mindre spilt.
DHK møter blant annet Runar på bortebane 3. april.