Tobias valgte DHK de tre neste årene – Drammen

Tobias valgte DHK de tre neste årene

I sterk konkurranse med mer ressurssterke klubber klarte trener Kristian Kjelling å sikre seg underskriften til talentfulle Tobias Mehren Søberg. 17-åringen har skrevet under for tre år, gjeldende fra sommeren av.

-Det var veldig vanskelig å takke nei til Elverum, men det var veldig enkelt å si ja til DHK.
Slik oppsummerer Tobias Mehren Søberg i en enkel setning prosessen han har vært gjennom siden før jul.
Han har vært i flere møter med Elverum, og han har vært på treningsopphold i Barcelonas ungdomsavdeling. Og han har vist fram sitt potensial nå i flere kamper for DHK i eliteserien. Så sent som søndag kveld scoret han fire mål mot serieleder Kolstad.
Nå er det klart at det blir DHK også i fortsettelsen.
-Jeg er både stolt, glad og fornøyd over at jeg skal spille i DHK de tre neste sesongene. Det har vært et mål og et ønske, men hadde du spurt meg for to år siden, ville jeg ikke trodd at det ville skje så fort, sier han.
-Men det blir også rart å forlate jevnaldringene i HK-72 Sande, røper han.
Gjennom samarbeidet DHK har med HK-72 Sande, moderklubben til Tobias, hospiterte han på DHK-treningene 1-2 ganger i uken tidlig i høst. Antall økter økte gjennom høsten, og fra desember har han trent for fullt i DHK. Og vært med i kamptroppen. Før det nå er blitt mye spilletid i de siste kampene.

Både Kristian Kjelling og Tobias Mehren Søberg er fornøyde med at avtalen nå er i boks.

DHK-trener Kristian Kjelling har fulgt utviklingen til Tobias i mange år nå. Pappa Kent-Harry Søberg var Kjellings assistent i flere sesonger, og Tobias lurte seg med på treningene i Drammenshallen, og benyttet alle sjansene han kunne når det var et mål og en målvakt som var ledige.
-Vi har jo ingen egen junioravdeling, og rekrutteringen foregår ute i våre samarbeidsklubber. Det er morsomt å se at deres aktivitet bærer frukter. Tobias har hatt en enorm utvikling de par siste årene. Da han var med Kent-Harry på treningene, så vi for oss en liten venstrekant i fremtiden. Men han har vokst veldig, og det er spennende å se at han har tatt med seg den spilleforståelsen ofte mindre spillere tilegner seg, og nyttiggjør seg den nå med sin høyde, sier Kjelling.
Tobias har skutt i været, og er nå 194 centimeter på sokkelesten.
-Vi har egentlig ikke ressursene til å vinne kampen om slike talenter når mer ressurssterke klubber kommer på banen, men denne gangen gjorde vi det. Og det har nok mye med relasjonene vi har til familien, mener DHK-treneren.
For dem som kjenner familien er man heller ikke i tvil om Tobias har fått med seg mye fra mamma Anita Mehren også. Selv en god Glassverket-spiller da bydelslaget hadde en god periode.

Tobias Mehren Søberg har fått kjenne på kroppen hvordan det er å spille voksehåndball. Her i hjemmekampen mot Nærbø.

17-åringen er elev ved toppidrettslinjen ved Drammen videgående skole, han spiller fortsatt på Lerøy-laget og 2.divisjonslaget til HK-72 Sande og nå altså i eliteserien for DHK.
Kan det bli for mye håndball?
-Alle involverte i Sande, skolen og DHK har vært flinke til å snakke sammen og legge til rette slik at det ikke skal bli for mye. Jeg er veldig fornøyd med den forståelsen de viser når det blir snakk om å prestere på flere arenaer, og belastningen i DHK fremover avgjør hvor mye aktivitet det blir i HK-72, sier Tobias.
Han selv var veldig fornøyd med treningsoppholdet han hadde i Barcelona i vinterferien.
– Ekstremt morsomt. Alt jeg opplevde kan oppsummeres i de to ordene, mener han.
Tobias deltok på aktiviteten til U18-laget og rekruttlaget til Barcelona, og klubben lovet at de raskt ville melde tilbake dersom det ble snakk om noe mer.
i mellomtiden signerte han altså for DHK.
-Det er jo en grunn til at jeg takket ja til DHK, og det er måten jeg er blitt tatt i mot av trenerne Kjelling og Gøran Sørheim, samt den kompetansen de besitter. Spillergruppen også er helt fantastisk til å innlemme oss nye og unge på banen og i livet i garderoben, forteller han.