Andreas forlater DHK – klar for sveitsisk toppklubb – Drammen

Andreas forlater DHK – klar for sveitsisk toppklubb

Målvakten Andreas Björkman-Myhr forlater DHK etter denne sesongen, og har signert en to-årskontrakt med den sveitsiske toppklubben TSV St. Otmar fra St.Gallen.

-Alt jeg har opplevd med DHK, fra det sportslige gjennom NM-gullet og seriemedaljer, til alle de gode menneskene jeg har blitt kjent med både i og rundt laget, det være seg trenere, støtteapparat, spillere og supportere, gjorde dette til et vanskelig valg. Men St.Gallen er en spennende klubb og vil gi meg en fin mulighet til å kunne ha håndball som fulltidsaktivitet, forklarer Andreas.
Signalene fra trener og klubb er at han vil få em sentral rolle i det de definerer som en nysatsing i klubben.
-Og så får jeg sjansen til å oppleve et nytt land, lære et nytt språk og oppleve en ny kultur. St.Gallen ligger jo også veldig gunstig til med tanke på å oppleve litt andre ting privat på fritiden. Det er kort vei både til Milano, München og Lyon for å nevne noen storbyer, legger han til.

Etter syv sesonger i Norge, fordelt på to perioder i DHK og en periode i Follo HK, forlater Andreas Björkman-Myhr nå Norge, og blir heltidsspiller i Sveits.

Han trengte ikke gå mange rundene om flytting med samboeren Anine da tilbudet kom gjennom hans agent og etter et møte med klubbledelsen og den påtroppende treneren. St.Gallen er det mestvinnende laget i Sveits, men har ikke vært helt i toppen de siste sesongene. Ansettelsen av den tidligere sveitsiske landslagstreneren, og en forsterkning av spillertroppen, er sterke signaler på at klubben vil tilbake i toppen.
-De har faktisk ikke vunnet noe siden Fjellhammer-trener Robert Hedin var trener der nede, forteller Andreas.
Samboeren Amine flytter også med ned til Sveits, mens de nå starter prosessen med å leie ut huset i Spikkestad.
– Det blir deilig at dette nå er offisielt. Så er det bare å rette fokus mot jakten på en ny seriemedalje. Og så kommer det jo et sluttspill, minner svensken om.