Veldig mye bra mot Kolstad, men null poeng er og blir null poeng – Drammen

Veldig mye bra mot Kolstad, men null poeng er og blir null poeng

Når du skyter motstanderens målvakt til sitt lags beste, blir det ofte vanskelig å vinne kamper. Når motstanderen i tillegg er Kolstad, blir utfordringen enda større. Slik den ble det da DHK tapte 30-25 hjemme for serielederen.

Målvaktene Andreas Björkman-Myhr og Lars Eggen Rismark ble kåret til sine lags beste spillere i oppgjøret i Drammenshallen søndag kveld.
Fortjent bestemannspremie til begge to.
Men for DHK -spillerne var det irriterende å misbruke så mange gode sjanser som de gjorde mot et så godt lag som Kolstad.
Det irriterte trener Kristian Kjelling også.
-Vi misbrukte altfor mange sjanser mot en veldig god målvakt. I perioder sleit vi med å komme til de gode sjansene i vårt etablerte angrep, og da vi først klarte å skape dem, så ble det for mange bomskudd, sier Kjelling.
Eggen Rismark, som fikk sjansen fra start i Torbjørn Sittrup Begeruds sykefravær, kom ut med en redningsprosent på rundt 40. Det samme hadde Björkman-Myhr i den første omgangen, men etter pause skjøt Kolstad-spillerne færre, men smartere skudd, og dermed stoppet DHK-målvakten på 34 prosent samlet.
-Det er selvfølgelig deilig å ta noen baller mot en så god motstander som Kolstad. Null poeng er og blir null poeng, men vi leverer en veldig god forsvarskamp, og vi fikk med oss publikum, vi presset deres stjernegalleri og ga dem kamp helt ut, sier Andreas.

Andreas Björkman-Myhr ble kåret til hjemmelagets beste spiller mot Kolstad.

DHK fikk ikke akkurat noen drømmestart foran hele 2892 tilskuere. Kolstad satte opp Sander Sagosen i en mot en – dueller mot DHKs midtforsvar, og for Sondre Ovid Skovli ble det en tøff opplevelse. Sagosen scoret lagets tre første mål, og assisterte til 4-0 etter fire minutter. En Sagosen som stoppet på fire mål og ni målgivende pasninger!
-Det var tøft, men det er jo det å møte de aller beste spillerne som er det beste. Han har fysikken, og han finter begge veier. Det gikk vel greit, og det fine var at da vi fikk justert oss inn, og fant til bake til kampplanen, så ble det etablerte forsvaret veldig bra, mener Sondre.
Kolstad ledet 7-2, men DHK fikk nesten kontakt på 7-6.Noen grove bom på det som regnes som 100- prosentsjanser, i tillegg til en dum dobbeltutvisning for blant annet feil innbytte, gjorde at Kolstad kunne lede 15-11 til pause.
Det hører også med til historien at DHK misbrukte to syvmeterkast.
-Jeg syns vi var veldig bra med en lang periode etter pause der det etablerte forsvarsspillet var bra, og vi viste mange andre fine elementer i resten av spillet. Da var vi bare ett og to mål etter lenge, forteller Kjelling.
Ni minutter før slutt sto det 22-24, og DHK var bare et stolpeskudd fra David Walstad Haugstvedt unna å få skikkelig kontakt. Men DHK måtte jage helt inn, og prøvde også syv mot seks-spill. Kolstad profiterte igjen på flere gode Eggen Rismark – redninger i avslutningen, og det ble et fem måls tap for DHK til slutt.

Sondre Ovid Skovli endte ofte opp i en mot en-dueller med Sander Sagosen før pause. Etter pause fikk han mer hjelp fra medspillerne rundt seg.

-Vi hadde sjansen flere ganger, men vi slurvet unødvendig da det skulle avgjøres. Fryktelig irriterende, for dette opplevdes som en dag der vi kunne tatt dem , mener Sondre Ovid Skovli.
Trener Kjelling er ikke uenig.
-Vi kålet det til da vi hadde sjansen, og spesielt overtallsspillet vårt er noe vi må legge litt mer vekt på fremover, mener Kjelling.
DHK måtte igjen klare seg uten Hermann Gabriel Vildalen og Nikolai Moe på grunn av skader, mens Kolstad kom uten en syk Torbjørn Sittrup Bergerud og de to skadde bakspillerne Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød.
I og med at ØIF Arendal vant sin bortekamp mot Nærbø 25-23, tok de tilbake tredjeplassen på tabellen fra DHK.
Lørdag møtes de to lagene i Arendal til en kamp som kan være med og avgjøre o bronsemedaljene i årets serie.
Nå er det ØIF som leder den fighten med ett poeng på DHK.

Det var tøffe arbeidsforholds for Tobias Mehren Søberg og August Olsen Storbugt i møtet med midtforsvaret til det norske herrelandslaget. Her i form av Magnus Gullerud t.v. og Vetle Eck Aga. Til høyre også en landslagsspiller, Simen Ulstad Lyse.
Slik gikk det i de øvrige eliteseriekampene denne runden:
Sandnes-Runar 27-28, Nærbø-ØIF Arendal 23-25. Viking-Kristiansand 38-43, Haslum-Bergen 31-29, Elverum-Halden 32-25, Fjellhammer – Bækkelaget 25-38.