16 fantastiske minutter avgjorde – opp på 3.plass – Drammen

16 fantastiske minutter avgjorde – opp på 3.plass

Viking TIF yppet seg litt i starten mot DHK i Drammenshallen, men etter en 16 minutters periode rett før og rett etter pause, som DHK vant hele 14-1, så aldri hjemmelaget seg tilbake. Til slutt ble det 41-27. Og med litt hjel fra et annet bergenslag, er DHK nå nummer tre på tabellen.

Viking fra Bergen kom med selvtillit etter det de selv mente var en god opptreden i byderbyet mot Bergen sist, og de ledet med ett og to mål fram til David Walstad Haugstvedt utlignet til 6-6 etter drøye ti minutters spill. Fram til da sleit DHK litt både med forsvarsspillet og manglende målvaktsredninger.
-De matchet oss i starten, men da vi fikk justert inn midtforsvaret vårt, så fikk de større utfordringer, mener trener Kristian Kjelling.
-For det forsvarsspillet vi leverte i en lang periode da, samtidig som Oscar (målvakt Larsen Syvertsen ) kom i flytsonen sammen med forsvaret foran seg, det var fantastisk, sier Kjelling.
Han delte ut klapp på skuldrene til alle i den fasen av kampen, og var ekstra fornøyd med trioen Sondre Ovid Skovli, Robert Sigurdarson og Kristian Rammel som byttet på å stå i midtforsvaret.

Robert Sigurdarson(t.v.) og Kristian Rammel (her mot Fjellhammer) var med og tettet igjen DHKs midtforsvar da kampen mot Viking TIF endret karakter på slutten av første omgang. Rammel scoret i tillegg fire mål, mens Sigurdarson lurte seg med på en kontring, som han scoret på.

Det sto 12-10 til DHK da kampuret tikket mot 20 minutter, og så hopper vi fram til seks minutter ut i den andre omgangen. Da hadde Viking akkurat scoret sitt mål nummer elleve i kampen, og stillingen var plutselig 26-11!
I de ti minuttene før pausen kledde DHK-spillerne av motstanderen i forsvar, og alle deres satsinger fra deres midtback ble kvalt i starten av et aggressivt forsvar. Og ballvinningene endte i kontringsmål eller uttelling i ankomstspillet.
Og kontringer ble det flere av etter pause.
Kristoffer Raastad-Hoel så den første halvtimen fra benken, og hadde mye energi som skulle ut da han fikk sjansen. Etter at David Walstad Haugstvedt, som ble kåret til hjemmelagets beste denne kvelden, satte 2.omgangs første mål, løp Raastad-Hoel inn de fire neste målene på rappen til ledelse 26-10.
Da skjedde det noe i hjemmelaget. Eller var det noen som bare skrudde av en bryter? Etter fem Viking-mål på rekke, måtte trener Kjelling ta time out.
– På en måte er det naturlig at det kan svinge litt etter å ha vært veldig gode en periode, og med stor ledelse som et resultat av det. Men her var det rett og slett snakk om at vi slapp oss ned alt for mye på konsentrasjonen, forklarer Kjelling.

Tobias Mehren Søberg er virkelig i ferd med å vise drammenspublikumet sitt potensiale. Fem mål og et par lekre frispillinger ble fasiten mot Viking TIF.

Han gjorde noen bytter, fikk orden på noe, og på slutten viste Tobias Mehren Søberg hvorfor Barcelona inviterte ham ned på et treningsopphold på sitt ungdomsakademi nå i vinterferien. Tobias viste seg fra allerede før pause med både distanseskudd og innspill, og han fortsatt å hente fram fra repertoaret etter pause. Spesielt et par situasjoner der han satte opp strekspiller Kristian Rammel i gode posisjoner, avslørte spillerintelligens. Fem mål ble det til slutt, og spesielt syvmeterkastet til ledelse 37-24 vil nok versere på digitale plattformer fremover. Han sendte målvakten på rumpa med en skuddfinte i det venstre hjørnet, for så å kaste ballen løst inn i det høyre.
-Tobias var fremragende. Han tok de sjansene som bød seg, og var flink i samspillet med dem rundt seg, mener Kjelling.
Han måtte klare seg uten Hermann Gabriel Vildalen og Ola Hoftun Lillelien på grunn av skader i denne kampen. Lillelien kunne nok spilt hvis det hadde vært nødvendig, men Vildalen er usikker også inn mot Kolstad- kampen søndag.
-Vi tar med oss en fin seier der mange fikk spilletid, oppsummerer Kjelling.
Ellers kan det nevnes at det denne gangen ble Trym Korperud Johnsen som må bidra i neste sosiale sammenheng med en kasse leskende drikke. Han scoret lagets mål nummer 40, og der er regelen innad i laget veldig klar.
-Det var tydeligvis frislipp på bøter også i garderoben etter kampen, og stemningen var upåklagelig, røper Kjelling.

I en annen kamp i eliteserien fikk DHK hjelp av Bergen i kampen om bronsemedaljene. Bergenserne tok i mot ØIF Arendal, og med fire minutter igjen å spille, sto det 33-33. Bergen avsluttet best, og vant 37-36.
Dermed er DHK på tredjeplass etter 20 serieomganger med 29 poeng, poenget foran ØIF Arendal. Opp til Elverum på sølvplass er det fire poeng, mens det også er fire poeng ned til Runar på 5. plass. Et Runar-lag som vant 38-26 borte mot et Fjellhammer-lag i ordentlig trøbbel.