Kristoffer gir seg – landbruksstudier lokker – Drammen

Kristoffer gir seg – landbruksstudier lokker

Kristoffer Raastad-Hoel har så langt hatt sin beste sesong i DHK, han spiller mye, han scorer mange mål, og har også gått av banen etter kamp med Banens beste-tittelen. Nå røper han at han legger opp etter denne sesongen.

Hvorfor er nok det spørreordet journalister enklest tyr til når de de ikke skjønner hva som foregår, og det er absolutt på sin plass å spørre Kristoffer om akkurat det nå.
23 år gammel, endelig førstevalg på venstrekanten etter å ha hatt spillere som Adrian Aaberg, Alexander Ørjevik Westby og August Baskår Pedersen foran seg i kampen om spilletid på DHKs venstrekant siden han tok steget, og ble fullverdig A-lagsspiller i klubben.
Og så velger han å legge opp etter denne sesongen.
– Det høres sikkert rart ut, og det har vært en vanskelig avgjørelse å ta. Jeg har spilt håndball siden jeg var seks år, og har lagt alt i det de fem – seks siste årene. Sjansene har hele tiden bydd seg i DHK, for det har vært lange skadeavbrekk på dem som har stått foran meg i køen. Nå er jeg inne i min beste sesong, jeg spiller mye, og det er gøy å være god. Jeg trodde dette skulle gi meg noe ekstra. Men tankene la ut på vandring i juleferien, og jeg landet på at håndball likevel ikke gir meg like mye som før, og at det ikke var den samme motivasjonen i bunnen for å fortsette på dette nivået, forklarer Kristoffer.
-Det er ikke noe annet enn 100 prosent som gjelder skal du være eliteseriespiller i håndball, legger han til.

Kristoffer Raastad-Hoel tar med seg mye kunnskap og innsikt fra idretten om samarbeide og lag når han etter endt sesong sikter seg inn mot noe helt annet.

Med svarethvorfor på bordet, er neste steg å finne ut hva nå?
Kristoffer har jobbet som personlig trener ved siden av å spille i DHK, og han startet opp på studier ved Norges Idrettshøgskole. Det første signalet på en retningsendring kom da han valgte å hoppe av idrettshøyskolen, og bli student ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), det som tidligere het Landbrukshøyskolen, på Ås. Kristoffer leser nå til en bachelor i økonomi og administrasjon, og planen er å ta noen landbruksfag knyttet til planteproduksjon i tillegg.
Kristoffer forklarer retningsendringen:
– Pappa Øystein er grønnsaksbonde, og driver en familiebedrift i stadig vekst. Jeg har veldig respekt for det han har fått til, og ønsker å være med og videreføre dette arbeidet. Jeg vil ha en unik jobbmulighet i en bransje der etterspørselen etter egenprodusert mat bokstavelig talt er stadig voksende.

Kristoffer Raastad-Hoel har kanskje hatt sin beste sesong så langt denne sesongen. Her lurer han Elverums Morten Nergaard i 32-32-kampen hjemme rett før jul.

Kristoffer har så langt hentet mye inspirasjon og veiledning fra mamma Guro Kristine som er utdannet fysioterapeut, treningsveileder og personlig trener, og det har gjort ham til en av klubbens best trente spillere. Han topper de fleste fysiske testene som omhandler spenst og hurtighet.
-Mamma har lært meg til å jobbe nøye og målrettet for å oppnå resultater, og det er direkte overførbart til det jeg nå kaster meg ut i. Det samme er balasten jeg tar med meg fra alle årene under Kristian Kjelling, oppsummert i vilje, samarbeide og det å spille på lag, sier Kristoffer.
Han innrømmer at han gir seg ung i toppidrettssammenhenger, og at han ikke trodde det skulle skje så tidlig.
-Jeg har lagt ned mange tusen treningstimer i dette, men jeg angrer ikke på noen valg jeg har tatt. Men det finnes altså andre ting her i livet.

Han forsikrer at han er supermotivert for å bidra resten av sesongen. Og det trengs i et lag som ikke har vunnet siden de slo Halden 25-24 hjemme 6. desember. To gode kamper mot Elverum har gitt ett poeng etter 32-32 hjemme rett før jul. Og det har blitt ett-poengere mot Sandnes og nå sist mot Nærbø hjemme.
Det plasserer DHK på fjerdeplassen, to poeng etter ØIF Arendal på tredje, og to poeng foran Runar på 5. plass. Opp til Kolstad og Elverum synes det å være et hav, og spill om bronsemedaljene og sluttspill er nok det som gjelder resten av sesongen.
Søndag løper Kristoffer og de andre DHK -spillerne ut i Nadderud Arena for å møte formlaget Haslum. Erlend Mamelunds inntreden i laget har tydeligvis slått positivt ut, og de står nå med tre strake gevinster. Viking ble slått med ti mål hjemme, mens det etter EM-pausen ble 28-26 seier over Sandnes borte, og en sterk 31-30-seier over Runar, også det på bortebane.

Det var tøffe tak mellom blant andre August Olsen Storbugt og Vegard S. Tennfjord da det ble 32-32 i Drammenshalen i høst. En av DHKs fem uavgjorte kamper denne sesongen. Siden da har bæringene mistet storskytteren Felix Abrahamsen Lund, men fått tilbake den rutinerte venstrehendte bakspilleren Stig-Tore Moen Nilsen. Og enda mer rutinerte Erlend Mamelund har ledet laget fra sidelinjen de to siste kampene.