Nok en skuffende forsvarskamp – årets femte uavgjorte kamp – Drammen

Nok en skuffende forsvarskamp – årets femte uavgjorte kamp

Ti minutter med god gammel DHK-oppskrift reddet ett poeng hjemme mot Nærbø. Sånn kan det også oppsummeres. Men de resterende 50 minuttene ga nok trener Kristian Kjelling enda flere grå hår da DHK spilte uavgjort for femte gangen denne sesongen.

-Vi kan ikke tillate oss bare å være på jobb i ti minutter. De ti minuttene var riktig nok fantastiske, og det lyste av øynene til spillerne, de kriget om hver ball og de ga målvaktene den hjelpen de trengte for å få noen redninger. Men så var det bare tilbake til slurv, og det ble totalt en trist gjennomførelse.
– Jeg forventer mer av denne gjengen.
Slik oppsummerte trener Kristian Kjelling 31-31-kampen hjemme mot Nærbø.
De ti minuttene han refererte til var mellom det 40. og det 50. minuttet i andre omgang. Nærbø ledet 25-22 etter en periode der DHK hadde levert svake avslutninger, gjort tekniske feil , vært svake i forsvar og de hadde ingen bokførte redninger.
Kampen syntes tapt.
Men plutselig var det 26-26 etter at DHK sto opp i forsvar, de fremprovoserte Nærbø-feil, og de løp fort.
For så å slippe Nærbø inn i det igjen, og de siste ti minuttene var det igjen DHK som måtte jage etter gjestene.

Når laget ikke leverer varene, må trener Kristian Kjelling svare på hvorfor laget ikke får det til i forsvar.

Et Nærbø-lag som kom uten sine tre beste bakspillere. Trioen Tord Haugseng, Andreas H. Haugseng og Lars Sigve Hamre sto samlet med 161 mål for Nærbø så langt denne sesongen. Men de var ikke med til Drammen denne gangen.
– Det er en klassiker å slippe seg ned ti prosent når motstanderens tre beste bakspillere ikke er med. Nærbø kom ikke med noe nytt, det var vi som manglet ti prosent i alt vi gjorde, mener Kjelling.
Lagene byttet mål fra start, men en god undertallsperiode sendte DHK to mål foran på både 11-9 og 15-13.
Men Nærbø fant hele tiden rom inne på streken, og igjen ble DHKs målvakter utfordret på et utall upressede skudd fra seks meter. Samlet kom de ut av det med en redningsprosent på 26.
– Det var vanskelig å få ro og oversikt i midtforsvaret, det var hele tiden en og to spillere som løp foran og bak oss i midten. Og rygget vi inn, ja så kom det et og annet skudd fra distanse. Vi som lag må steppe opp og gi målvaktene bedre arbeidsbetingelser enn de har fått nå i de to siste kampene, mener Hermann Gabriel Vildalen.
Han mener det ikke var noen sovepute at Nærbø kom uten sine tre beste bakspillere.
-Til det kjenner vi dem som kom til Drammen for godt, mener han.

Lagene avsluttet kampen som de begynte, de bare byttet mål fra 26-26, hele tiden med DHK jagende etter, til det til slutt endte 31-31 . DHKs 31.mål var det Viktor Petersen Norberg som kriget inn med to minutter igjen å spille. DHK hadde også ballkontroll med ett minutt igjen å spille, men det endte opp i passivt spill og et frikast som ble blokkert. Gjestene hadde ballen de siste 15 sekundene uten at det kom noe ut av det.
-Vi scorer igjen nok mål til å vinne en slik kamp, men vi sliter bakover som vi gjorde mot Elverum torsdag. Vi må snarest finne tilbake til det DHK som lag har vært så gode til, og som har fungert tidligere, nemlig å fremprovosere feil i forsvar slik at vi kan løpe mye på våre motstandere. Nå manglet både praten og samarbeidet, mener David Walstad Haugstvedt.
Hans utvikling har bare skutt fart gjennom høsten, og prestasjonene de tre siste kampene er bare å ta av seg hatten for.

David Walstad Haugstvedt fikk tilliten fra start mot Nærbø, og svarte med å bli kampens toppscorer med syv mål.

Elleve mål hjemme mot Elverum før jul, syv mot samme lag borte torsdag, og toppscorer med syv mål mot Nærbø søndag. Og så mye tillit har han nå at trener Kjelling lot ham starte kampen, og han sto nesten samfulle 60 minuttene. Da Viktor Petersen Norberg kom på banen, valgte Kjelling å beholde David på banen, og spilte med to venstrehendte.
-Jeg er glad for tilliten jeg får av treneren. Jeg ble jo på en måte lovet spilletid da jeg valgte å komme til DHK, men det jeg har vært med på denne høsten og vinteren overskrider alle forventningene jeg har hatt. Selvfølgelig tar jeg med meg masse selvtillit når jeg får mye spilletid og føler at jeg lykkes med mye av det jeg kan. Og så vet jeg at jeg fortsatt har mye lære, sier 19-åringen.

Ola Hoftun Lillelien lyktes flere ganger med både fart, teknikk og smartness, og endte op med seks mål mot Nærbø.

DHKs femte uavgjorte kamp, klart flest i eliteserien, gjør at de er nummer fire på tabellen. Kolstad leder med 31 poeng, Elverum har 28 og ØIF Arendal står med 23. DHK har 22, og jages av Runar på 21.
Neste kamp for DHK er borteoppgjøret mo Haslum 11. februar, et Haslum-lag som står med to seire på rad etter at Erlend Mamelund tok over laget i EM-pausen.

Kampfakta, eliteserien:
Drammen HK – Nærbø 31-31 (18-18)

Drammenshallen – 624 tilskuere.
Dommere: Jørgen Jørstad og Mads D. Fremstad,
DHK: Andreas Björkman- Myhr og Oscar Larsen Syvertsen – David Walstad Haugstvedt 7, Kristian Rammel, Kristoffer Raastad-Hoel, Hermann Gabriel Vildalen 1, Sondre Ovid Skovli 5, August Olsen Storbugt 4, Viktor Petersen Norberg 5, Trym Korperud Johnsen 2, August Lind Oma 1, Emil Hansson, Ola Hoftun Lillelien 6, Tobias Mehren Søberg, Robert Sigurdarson, Ole-Henry Dahl.

Andre eliteserieresultater søndag: Elverum-Bækkelaget 37-26, Sandnes – Haslum 26-28, Kristiansand – Bergen 28-30, Viking-Fjellhammer 23-28, Runar- ØIF Arendal 30-35, Halden-Kolstad 22-30.