Friskt framover, men gjennomtrekk bakover – Drammen

Friskt framover, men gjennomtrekk bakover

August Lind Oma fylte 18 år onsdag, og ønsket seg to poeng borte mot Elverum torsdag i bursdagspresang. Det ble det ikke, men han fikk med seg kåringen som DHKs beste i bagasjen hjem. Elverum ledet hele kampen, og vant til slutt 38-31.

-Det var kjipt ikke å få med seg poeng herfra, men Elverum var gode. Vi sleit i forsvar, og fikk ikke løpt på dem. Men 31 mål borte mot Elverum er positivt, og vi tar med oss mange gode prestasjoner, sier Lind Oma.
-Vi fightet, og ga aldri opp, og det skal vi ta med oss når Nærbø kommer til Drammenshallen søndag, legger han til.
Han er kjempeglad for all tilliten han får av trener Kristian Kjelling, og han får mye ros. Så mye at juryen i hallen mente han var DHKs beste denne kvelden. Men han er streng mot seg selv.
-Jeg åpnet andre omgang med noen tekniske feil som ga kontringer i mot. Men Kjelling lar meg fortsette når jeg gjør feil, og da er da bare å omstille seg raskt, og legge det bak seg, forteller 18-åringen.

August Lind Oma bryr seg lite om at han møter store, sterke mannfolk i eliteserien. Han mener han har ferdigheter nok i form av teknikk og hurtighet til matche dem.

DHK holdt følge med Elverum i nesten 40 minutter, men etter hvert ble det tungt å stå i mot Elverums duellstyrke offensivt. Tobias S. Grøndahl vant altfor ofte sine en mot en-dueller i midten, og DHK-forsvaret havnet i undertall p egen venstreside gang på gang. Det gjorde at hjemmelagets tre spillere på høyresiden, kantspilleren Kasper Thorsen Lien (11 mål) og de to venstrehendte bakspillerne Magnus Søndenå (8) og Patrick H. Anderson (2) til sammen sto bak 21 av Elverums 38 mål.
-Vi tapte dueller, og sleit veldig utover på vår venstreside i forsvar. Det gjorde at våre målvakter heller ikke fikk noe særlig med hjelp, og det ble en tung dag for dem, forklarer trener Kristian Kjelling.
Elverum sto ikke registrert med en enste avslutning fra distanse denne kvelden, noe som betyr at de ikke hadde noen scoringer fra lengre distanse enn syv meter. Dermed endte de to DHK-målvaktene opp med til sammen syv redninger denne kvelden. På den andre siden hadde Elverums to målvakter 14 offisielle redninger, og forskjellen der er det som skilte de to lagene på måltavlen til slutt.

Sondre Ovid Skovli vekslet mellom å spille på streken og bekle venstre bakspilleposisjon. Det gjorde han så bra at han ble lagets toppscorer med syv mål.

DHK leverte en god offensiv førsteomgang der Elverum aldri ledet med mer enn to mål, men noen tekniske feil, bomskudd og utvisninger i starten på den andre omgangen gjorde at hjemmelaget sakte og sikkert dro i fra.
– Da de fikk en tre måls ledelse sleit vi med å være gode nok over lengre perioder. samtidig var Elverum godt forberedt, og flinke til å løpe hjem i forsvar, så vi fikk ikke de enkle kontringsmålene da vi trengte dem. Men for all del, vi var lenge strålende i angrep og scoret nok mål. Det var bare det at Elverum var ekstremt flinke til å utnytte våre små feil defensivt, og da ble det for mange baklengsmål, mener Kjelling.
-Men jeg er stolt av spillerne våre. Det var glød i øynene, og de gjorde så godt de kunne mot et bedre lag, oppsummerer treneren.

DHKs forsvarsspill var ikke mye å skryte av denne kvelden på Elverum, og de store lukene hjemmespillerne fikk, gjorde jobben vanskelig for DHKs målvakter. Her er Sondre Ovid Skovli og Hermann Gabriel Vildalen litt for sent ute til å stoppe Tobias S. Grøndahl.

Med Nikolai Moe på skadelisten, og et sykdomsforfall fra August Olsen Storbugt torsdag ettermiddag, i tillegg til at Hermann Gabriel Vildalen fortsatt passer på skulderen sin og bare blir benyttet i forsvar, ble det dratt store veksler på dem som sto igjen.
Og mange kom veldig bra fra det.
Nevnte August Lind Oma var knapt av banen, og satte opp bakspillerne rundt seg på gode sjanser. Dermed endte da også Trym Korperud Johnsen opp med fire mål og David Walstad Haugstvedt med fem. Da skal vi ta med i regnskapet at Elverum hadde notert seg unggutten Haugstvedt fra møtet før jul da han scoret elleve mål mot dem i Drammenshallen. Denne gangen hadde de satt Endre Langaas, en av eliteseriens beste forsvarsspillere på ham, men David taklet det også.
Sondre Ovid Skovli startet som strek og avsluttet som venstre bakspiller, og leverte en veldig god kamp, og ble lagets toppscorer med syv mål. Pluss skal også Kristian Rammel ha. En god treningsperiode har tydeligvis gjort ham godt, og han gikk av banen med fire spillemål på samvittigheten.

DHK-trener Kristian Kjelling var fornøyd med at han så glød i øynene hos spillerne i samfulle 60 minutter på Elverum. Kristian Rammel var et godt eksempel på det torsdag kveld.

Ett minus offensivt var det at DHK sjelden klarte å brette spillet utover på siden. Dermed ble kantspillerne sulteforet på oppspill, og de fire kantspillerne leverte til sammen bare fire spillemål til sammen, der tre av dem kom i etablert angrep.
17 år gamle Tobias Mehren Søberg fikk også spilletid i andre omgang, og kom på scoringslisten.

Tobias Mehren Søberg fikk kjenne på kroppen hvordan det føles å møte et av Norges aller beste forsvar.

Kampfakta, eliteserien:
Elverum Drammen HK 38-31 (17-16)

Terningen Arena – 1370 tilskuere.
Dommere: Lars Jørum og Håvard N. Kleven
DHK: Andreas Björkman-Myhr og Oscar Larsen Syvertsen – David Walstad Haugstvedt 5, Kristian Rammel 4, Kristoffer Raastad-Hoel 1, Hermann Gabriel Vildalen, Viktor Petersen Norberg 1, Sondre Ovid Skovli 7, Trym Korperud Johnsen 4, August Lind Oma 2, Ola Hoftun Lillelien, Tobias Mehren Søberg 1, Emil Hansson 4, Ole-Henry Dahl 2.
Toppscorer Elverum: Kasper Thorsen Lien 11.

Resten av runden: Halden – Bergen 32-31, Viking TIF-Sandnes 30-26, ØIF Arendal – Bækkelaget 30-28, Runar-Haslum 30-31 (alle onsdag), Kristiansand – Nærbø 28-34, Kolstad-Fjellhammer 37-18 ( i går).