Svensketreff på svenskegrensen – Drammen

Svensketreff på svenskegrensen

Andreas Björkman-Myhr og Emil Hansson satte veldig pris på å treffe igjen to kompiser fra tiden på de svenske junior- og ungdomslandslagene da DHK møtte topplaget Skövde i Halden fredag kveld. Svenskene vant til slutt 34-33.

– Magnus (Sjöbrink) og jeg spilte sammen fra de aller første juniorsamlingene til den siste ungdomslandskampen, og det ble mange EM og VM sammen. Målvakten Anton (Hagvall) er et år yngre enn meg, men vi rakk også to mesterskap sammen, forteller DHK-målvakt Andreas Björkman-Myhr.
Landsmannen Emil Svensson, som er ny i DHK denne sesongen, tilhører også svenskenes 1996-97-årganger, og mener også at det det ble en fem,seks,sju mesterskap sammen med kompisen Magnus og et par sammen med Anton.
– Magnus og jeg delte også leilighet sammen da vi begge spilte i GUIF fra Eskilstuna, og det ble mange taco-kvelder sammen, forteller Emil.
Denne fredagskvelden ble det møte med Sveriges nummer to-lag i øyeblikket, og treeren i den norske eliteserien i helgens første turneringskamp i Halden Arena,den nye lekre hallen i Halden sentrum.
Som et lite apropos kan det jo nevnes at nettopp Skövde var DHKs semifinalemotstander i City-cupen våren 1996. Svenskene syntes finaleklare etter første kamp med sin syvmålsseier hjemme (24-17), før DHK snudde det hele og gikk til europacupfinale etter 20-12-seieren foran over 4000 tilskuere i Drammenshallen.
Som en liten fotnote til akkurat dette, kan nevnes at Emil Hansson ikke en gang var født da, mens Andreas bare var et par måneder gammel.

Andreas Björkman-Myhr hadde en nærmest umulig jobb de 30 minuttene han spilte mot Skövde. Gang på gang fikk svenskene avslutningssituasjoner fra seks meter, med god avstand til nærmeste forsvarer.

Startminuttene til DHK var veldig gode, men det tok ikke lang tid før de skjøt Skövdes norske målvakt, Langhus-gutten Håvard Åsheim, til sitt lags bestemann før pause. Svenskene var råflinke til å kontre på DHKs bomskudd og tekniske feil, og i løpet av bare et par minutter snudde de 2-3 til ledelse 7-3.
I det hele tatt var det svenskenes løpskraft og evne til å holde trykket i ankomstfasen som var den største forskjellen gjennom kampen. DHK spilte ok etablert forsvarsspill de gangene de rakk å gjøre det, og de scoret nok mål i denne kampen.
-I dag møtte vi et lag som var enda bedre enn oss i det vi har som vårt beste våpen. De satte opp et veldig tempo, og vi ble straffet veldig i begynnelsen av kampen. Hver gang vi hadde scoret, lå ballen bak meg igjen fem sekunder etter raske avkast. Det var kjempefin trening for oss etter kamper mot USA og Halden der begge lagene trakk ned tempoet gjennom hele kampen, forteller målvakt Andreas.
Han var knapt nær en ball i første omgang, for de fleste avslutningen kom etter innhopp fra seks meter.
-Jeg tror de hadde ett eller to langskudd i førsteomgang, mener Andreas.
DHK var oppe på 11-12 etter å ha vært flinke til å sette sjansene en periode, og de hadde 13-16, men rotet det til litt, og avsluttet omgangen svakt til 15-19.

Kristoffer Raastad-Hoel ble DHKs toppscorer med seks spillemål mot Skövde.

-Vi var nok ikke helt på fra start, men etter hvert fikk vi mer fart i beina, og vi kom oss hjem og fikk organisert oss, forteller DHK-målvakten.
Han overlot jobben i mål til Oscar Larsen Syvertsen etter pause, og med litt mer forsvarshjelp fikk han opp noen redninger. Spesielt i perioden fra det 43. til det 49. minuttet stemte mye for DHK. De vant perioden 6-1, og snudde 23-27 til ledelse 29-28.
Men en dobbeltutvisning til August Olsen Storbugt og Trym Korperud Johnsen med syv minutter igjen å spille kom ubeleilig, og et litt rystet svensk lag fikk sjansen til å samle seg igjen. De gikk inn i kampens fem siste minutter med ledelsen 32-30, men blant annet en bom på syvmeterkast fra Emil Hansson på kompisen Anton og et skudd i muren fra David Walstad Haugstvedt gjorde at det endte 34-33 til Skövde.
Skövde pakket inn DHKs strekspillere Kristian Rammel og August Olsen Storbugt godt, og det åpnet for elleve kantmål fra trioen Kristoffer Raastad-Hoel (6), Emil Hansson (4) og Ola Hoftun Lillelien. Bakspillerkvintetten Trym K. Johnsen (5), Viktor Petersen Norberg (4), August Lind Oma (4), David Walstad Haugstvedt (3) og Sondre Ovid Skovli (3) sto bak 19 mål til sammen.

Emil Hansson hadde en hyggelig kveld sammen med mange gamle kjente i lekre Halden Arena fredag kveld.

-Det var gøy å snakke ordentlig svensk igjen, det var deilig å møte et annet lag enn andre norske eliteserielag i treningskamp, og det var et godt lag vi møtte. Og selv om det bare var en treningskamp var det deilig å bidra litt, oppsummerer Emil Hansson.
DHK spilte uten Hermann Gabriel Vildalen, Ole-Henry Dahl og Nikolai Moe i denne kampen, mens Robert Sigurdarson var tilbake etter en ukes sykdom.
Etter planen skal DHK avslutte miniturneringen i Halden mot hjemmelaget søndag, men i skrivende stund er det usikkert om den vil bli spilt fordi DHK vil mangle enda flere spillere da. Verken August Lind Oma, Trym Korperud Johnsen eller Emil Hansson er tilgjengelig søndag.