Alexander klar for ny DHK-periode – Drammen

Alexander klar for ny DHK-periode

Alexander Ørjevik Westby forlater svenske IK Sävehof til sommeren, og har skrevet en treårskontrakt med Drammen Håndballklubb.

Tre sesonger etter at han forlot DHK, er venstrekanten klar for en ny periode i DHK.
-Det ble en kjedelig avslutningen på den forrige perioden i DHK med kneskade, korona, halv sesong og tomme tribuner, så jeg ønsker å få oppleve mer av både DHK og Drammen på sitt beste, forklarer Alexander.

Han trivdes så bra forrige gang at han vil tilbake til trener Kristian Kjelling, til en flott spillegruppe og til en klubb med ambisjoner om å være med i toppen hele tiden. Og å vinne noe.
-Jeg må han noe spille om, ikke bare være i en klubb som satser sånn middels.
Sesongene i Elverum ga ham smaken på det å være på et vinnerlag.
I svenske IK Sävehof har han vært med på å vinne SM-gull, den svenske cupen, og klubben har spilt europacup mens han har vært der. Etter 16 serieomganger så langt denne topper klubben den svenske eliteserien.
-I Alexander får vi ikke bare tilbake en utrolig dyktig håndballspiller, men også en fantastisk person. Han er en lederskikkelse, og dyktig kontringsspiller og en spiller vi kan bruke i mange forskjellige posisjoner defensivt.
-I det hele tatt en komplett spiller med mange gode egenskaper og kvaliteter, er stempelet Kristian Kjelling setter på Ørjevik Westby.

Men alt har en ende, og selv om Alexander, samboeren Thea Emilie Westby og deres sønn Luca har trivdes veldig godt både i klubben og i Partille, en forstad til Göteborg, så er den lille familien nå klar for en retur til Norge.
-Det har vært en fin tid for oss som småbarnsforeldre. Thea Emilie har trivdes i sin jobb, og Luca har hatt det fint i barnehage. Og det hat jo vært kort vei til familien hjemme i Norge, og vi har hatt masse besøk, forteller Alexander.
Paret har leid ut leiligheten de eier i Drammen mens de har vært i Sverige, og flytter tilbake i løpet av sommeren.
Alexander har allerede fått seg jobb i Deloitte, en av DHKs store samarbeidspartnere der også Ola Romsaas i sin tid ble ansatt, og han har denne uken vært på innføring og opplæring ved firmaets hovedkontor i Oslo. Resten av januar, mens EM pågår i Tyskland og det er spillefri i Sverige, skal han være tilknyttet kontoret i Drammen mens han pendler hjem til Partille i helgene.
-Jeg har fortsatt høye ambisjoner, men dette gir meg en unik mulighet til å få en fot innenfor i arbeidslivet samtidig som alt blir tilrettelagt for at jeg skal kunne drive toppidrett, forklarer 30-åringen.
Men først skal han avslutte kontrakten hos svenskene.