Gøran med drømmestart – DHK slo USA med 13 mål – Drammen

Gøran med drømmestart – DHK slo USA med 13 mål

Hvilken start Gøran Sørheim fikk som sjef for DHK-gutta mens Kristian Kjelling er borte hele januar måned som ekspertkommentator under Viaplay sine sendinger fra EM i håndball. DHK slo USA hele 36-23 i lagets første kamp i turneringen på Fjellhammer fredag kveld.

-Det blir en lærerik måned for meg dette her å stå med hovedansvar for lagets oppkjøring til den andre halvdelen av årets sesong. Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle stå her som sjef for denne klubben da jeg begynte med håndball, sier Gøran Sørheim.
Han ble ansatt som assistenttrener etter at han la opp som spiller i våres, men Kjelling ga ham blanke ark i januar måned med bare en forventning når han kom tilbake fra EM-oppdraget: At laget skal være i toppform når eliteserien kastes i gang igjen med bortekamp mot Elverum 1. februar.
-Jeg har jo bidratt med det jeg kan, spesielt inn mot angrepsspillet, i hele høst, men nå blir det jo et helt annet ansvar når Kristian bare ga beskjed om å se på denne måneden som en oppkjøring til seristart, forteller Gøran.

Gøran Sørheim brukte ikke mye fakter og mange ord da han ledet laget til en 13-målsseier over USA fredag kveld.

-Jeg tror denne seieren, og måten vi fremsto på, gjorde Gøran godt. Vi har jo veldig respekt for ham som person, og for det han levert som spiller over veldig lang tid. For oss spillerne tror jeg det er veldig godt at det er annen stemme som bare gjør noen små endringer på treningene for at vi skal være ordentlig på hele tiden. Men det er rart med det når assistenten plutselig skal stå der med hele ansvaret mens sjefen er borte. Og over så lang tid. Men Gøran har roen, han tok de nødvendige grepene i pausen etter litt smårusk den første halvtimen, og så ble det klasseforskjell den siste halvtimen, forteller Ola Hoftun Lillelien.
Smårusket dreide seg om å komme seg litt lenger fram i forsvar for å la amerikanerne få kjenne på kroppen at de faktisk møtte et av de beste lagene i Norge. Dermed slapp DHK inn kun ni mål i andre omgang. Og når først Viktor Petersen Norberg fant avstanden til det amerikanske forsvaret, og David Walstad Haugstvedt fortsatt trykket fra DHKs høyreside, fikk aldri USA være ordentlig med i kampen. De to venstrehendte spillerne scoret til sammen tolv av DHKs 36 mål denne kvelden. Morsomt var det å se at ungguttene Haugstvedt, August Lind Oma, Sondre Ovid Skovli og Nikolai Moe bytte på bakspillerplassene og spille ut voksne amerikanere etter pause. Lind Oma avsluttet kampen med å score lagets 36 mål på en flyver.

David Walstad Haugstvedt ble toppscorer for DHK mot USA med sine syv spillemål. I tillegg måtte han operere på en uvant plass i midtforsvaret da laget stilte uten flere av sine mer rutinerte spillere i denne kampen.

Med både Robert Sigurdarsson, Hermann Gabriel Vildalen og Trym Korperud Johnsen uaktuelle til denne kampen, måtte Haugstvedt også operere som midtforsvarer, vekselsvis sammen med Kristian Rammel og Ovid Skovli. Da DHK fikk orden på denne delen av spillet etter pause, kom også kontringene på rekke og rad.
-Vi hadde jo lite info om USA før kampstart, men da vi fikk omstilt oss etter pausepraten, ja da ble det stor forskjell på lagene, mener Ola H. Lillelien.
Han har slått tilbake veldig med storspill denne høsten, og har holdt en så god spiller som Emil Hansson mye på benken. Så god har han vært at han havnet på månedens lag i eliteserien i desember. 50 spillemål er det blitt på ham så langt, kun ti færre enn lagets toppscorer Trym K. Johnsen.

Slik har vi sett Ola Hoftun Lillelien mange ganger denne høsten. Unggutten har levert en flott første halvdel av sesongen etter at han var litt på felgen forrige sesong. Fire mål ble det mot USA.

Jeg er veldig fornøyd med at jeg står her i dag og er kaptein for dette laget. På denne tiden for ett år siden var jeg usikker på om jeg kom til å spille mer håndball. Da hadde det vært intenst over veldig lang tid hvor det var mye og mange som tok av energien min. Det var rett og slett vanskelig å koble av, forteller Ola.
Han fikk veldig mye oppmerksomhet etter at han sto fram som homofil, og det var mange som trakk ham med seg både hit og dit.
-Jeg angrer ikke på noe, jeg tok mye lærdom av den perioden og vokste som person. Men jeg var nødt til å ta en opptelling, og finne ut av hva som var viktig for meg. Jeg stiller fortsatt opp på forespørsler, men klarer i mye større grad å koble av, og ha fokus på det som er viktig. Derfor er det ekstra deilig å få betalt gjennom en slik høst som jeg har hatt nå, sier Ola.
På utgående kontrakt vet han også at det ikke er noe dårlig forhandlingskort å levere varene i kamp etter kamp når status skal gjøres opp til våren.

Viktor Petersen Norberg og de andre DHK-spillerne spiller finale mot Halden lørdag ettermiddag.
Nest helg reiser laget nettopp til Halden for å spille en miniturnering der også. Da møter de blant svenske Skövde.

Kampfakta, turnering på Fjellhammer:
Drammen HK- USA 36-23 (17-14)

Fjellhammer Arena
DHK: Andreas Björkman-Myhr og Oscar Larsen Syvertsen – David Walstad Haugstvedt 7, Kristoffer Raastad-Hoel, Kristian Rammel 2, August Olsen Storbugt 2, Viktor Petersen Norberg 5, Sondre Ovid Skovli 2, Ola Hoftun Lillelien 4, Emil Hansson 3, Ole-Henry Dahl 3, August Lind Oma 3, Nikolai Moe 5.

Halden slo Fjellhammer i en annen kamp i turneringen fredag kveld, og dermed møter DHK haldenserne i en finale lørdag klokken 13.30.