Ungguttene sikret poengdeling – Drammen

Ungguttene sikret poengdeling

David Walstad Haugstvedt førte an med elleve spillemål da tenåringene til DHK scoret 19 av 32 mål i poengdeling med Elverum foran over 2500 tilskuere i Drammenshallen.

DHK – trener Kristian Kjellings ungdomslinje begynner virkelig å betale seg. Mot Elverum startet han med 17 år gamle August Lind Oma, og han svarte for tilliten, og scoret fire spillemål. I tillegg hadde han hele åtte målgivende pasninger. Med i startoppstillingen var også 19 år gamle Sondre Ovid Skovli. Han var stor i DHKs midtforsvar sammen med Hermann Gabriel Vildalen, og fulgte opp med fire spillemål fra strek og distanse.
Men den som toppet kvelden, og ble kåret til banens beste spiller, det var 18 år gamle David Walstad Haugstvedt. Før kampen i går sto han registrert med tolv eliteseriemål. Mot Elverum plusset han på med elleve til. Det siste, med bare åtte sekunder igjen å spille, sikret DHK 32-32 etter en super opphenting fra Elverum-ledelse 29-26 med åtte minutter igjen å spille. David scoret også DHKs 31. mål, bare så det er nevnt.

David Walstad Haugstvedt ble både toppscorer og kåret til banens beste mot Elverum.

-Det er kanskje litt dristig av Kjelling å kjøre alle oss tre unge samtidig, men vi er godt samspilt, og er en fin bakspillerrekke. Når vi møter topplag som Elverum har jeg kanskje en fordel av at de undervurderer meg litt. Da er det morsomt å klinke til sånn at de må justere seg og komme fram på meg, sier David.
Han synes det er både motiverende og gøy å få tillit i kampene mot topplagene, og ikke minst var det gøy å få være med og sikre det ene poeng gjennom å score DHKs to siste mål. Først til ledelse 31-30 og så til 32-32 med de nevnte åtte sekundene igjen å spille.
-Kjelling har vært på meg til å være mer aktiv på mål, og jeg føler at jeg tar med meg mer og mer fra det jeg gjør på treningene til kamp, forteller 18-åringen.
DHK fikk en god start på kampen, de ledet 3-1, med lot Elverum få kontakt og ta ledelsen. Først og fremst gjennom veldig bra strekspill av Kassem Awad. DHK spilte flere dårlige overtallsperioder i kampen, og fikk først kontakt på stillingen 10-10. August Lind Oma overrasket Elverum-forsvaret både med gjennombrudd og distanseskudd, og DHK hadde 15-13 rett før pause. Det utlignet gjestene.
-David var fantastisk i kveld. Han fremstår ekstra solid og trygg, og i tillegg til alle målene spiller han veldig solid i forsvar, sier trener Kristian Kjelling.

August Lind Oma kunne bokføre fire mål og åtte målgivende pasninger i kampen mot Elverum.

Han delte ut mange superlativer til August Lind Oma også. 17 – åringen har kommet seg til mange, gode sjanser i innhoppene i kampen tildigere i høst, men det er blitt noen bomskudd. Mot Elverum ble det fire mål på fire skuddforsøk.
-Jeg har tenkt mye på skuddavviklingen min, og det var deilig å få hull på byllen. Og deilig å få en slik kamp inn mot jule- og EM-pausen. Det er kult at Kjelling bruker meg så mye, og for meg er det bare å være klar når sjansen kommer. At det var Elverum som sto på den andre siden tenkte jeg ikke så mye på, det er jo det nivået vi har på trening hver dag. Men rammene, med over 2500 tilskuere på tribunen, det ga en liten boost, sier August.
-Vi har slitt litt med energinivået vårt i noen kamper, og det var deilig at vi var så på når rammene var som de var denne kvelden, mener han.
-August brukte farten sin mer riktig denne gangen, og løste dette kjempebra, mener treneren.

Trym Korperud Johnsen er vond å møte i duellspillet, men mot Elverum måtte han etter hvert melde pass på grunn av en strekkskade som lager trøbbel for ham.

Trym Korperud Johnsen ledet an en veldig bra start på andre omgang, og DHK ledet både med to og tre mål. Emil Hansson var sikker fra syvmetermerket fem ganger på rad, men da Elverum sendte fram ballvinneren Antonio Cuenca i en offensiv forsvarsformasjon utover i andre omgang, måtte DHK slite for hvert mål. Duellene ble tapt både i angrep og i forsvar. Med kvarteret igjen å spille sto det 25-25, og noen feberredninger av veteranen Morten Nergaard i Elverum-målet ble fulgt av noen enkle kontringsmål som sendte Elverum foran med tre mål.
-De feilene vi ble straffet for her, er slike vi straffer lag som er svakere enn oss for, sier Kjelling.
Men DHK imponerte veldig med å komme tilbake da kampen syntes tapt for Elverum som var best i alt en periode. Og imponerende er det at det er Walstad Haugstvedt og Sonde Ovid Skovli, sammen med et syvmetermål av Emil Hansson, som scorer de seks siste målene til DHK i denne kampen.
Og det er verdt å nevne at fem av redningene til Andreas Björkman-Myhr kom i de syv siste angrepene i kampen.
-Ett poeng er ett poeng, men sett ut fra forutsetningene våre, og at det er Elverum vi møter, så er dette det beste vi har gjort over 60 minutter denne sesongen, mener Kristian Kjelling.

Det ene poenget sendte DHK opp på tredjeplass på tabellen med 22 poeng. Kolstad leder med 27, Elverum har 24. Bak DHK følger ØIF Arendal og Runar, begge med 21 poeng.

Kampfakta eliteserien:
Drammen HK – Elverum 32-32 (15-15)

Drammenshallen – 2512 tilskuere.
Dommere: Håvard N.Kleven og Lars Jørum.
DHK: Andreas Björkman-Myhr og Oscar Larsen Syvertsen – David Walstad Haugstvedt 11, Kristian Rammel, Kristoffer Raastad-Hoel, Hermann Gabriel Vildalen, August Olsen Storbugt 1, Viktor Petersen Norberg 1, Sondre Ovid Skovli 4, Trym Korperud Johnsen 4, Ola Hoftun Lillelien 2, Tobias Mehren Søberg, Emil Hansson 5, Ole-Henry Dahl, August Lind Oma 4.
Toppscorer Elverum: Magnus Søndenå 7.

Øvrige resultater onsdag kveld: Fjellhammer – Kolstad 23-42, Nærbø-Sandnes 30-38.