Lå langt etter – fightet inn ett poeng igjen – Drammen

Lå langt etter – fightet inn ett poeng igjen

Bortekampen mot Sandnes artet seg som flere av DHKs siste kamper. De spiller dårlig både i forsvar og i etablert angrep, de mangler målvaktredninger, de gjør tekniske feil og de bommer på mange skudd. Men de viser igjen både innsats og en høy moral i sluttminuttene, og stjeler med seg ett poeng fra Rogaland etter at det endte 30-30 til slutt.

Og det kunne fort blitt to poeng, for i det som så ut som det var kampens siste sekund, så satte Trym Korperud Johnsen ballen i mål. Men dommerne mente at sluttsignalet lød før ballen var over streken.
Men det kunne også fort blitt en poengløs tur vestover.
For Sandnes styrte kampen i 50 minutter med seks mål på det meste mange ganger. I en målrik førsteomgang der ingen av lagene hadde noen målvaktredninger å snakke om, var det hjemmelaget som førte hele veien. De ledet raskt 4-1, de hadde 8-4 etter elleve minutter, og 10-5 og 13-8.
Da hadde DHKs så langt beste angrepsvåpen vært de raske avkastene de tok etter at motstanderen hadde scoret. Ellers var det bomskudd, utvisninger og tekniske feil, og målvakt Oscar Larsen Syvertsen fikk ikke mye hjelp av forsvaret foran seg de gangene de fikk spille etablert foran eget mål.
Det liknet på mange måter bortekamper de har spilt mot Viking og Kristiansand i det siste.
– Det var total mangel på tilstedeværelse, både offensivt og defensivt. Spillerne har kvalitetene, men får jo ikke brukt dem når energien og innsatsen er fraværende, forklarer trener Kristian Kjelling.

Det sto 20-16 til Sandnes halvveis. Da hadde DHK hatt to redninger fordelt på Larsen Syvertsen og Andreas Björkman- Myhr som kom inn etter 17 minutter. Til alt overmål var det to strafferedninger! Defensivt ble det litt bedre etter at Kjelling trakk tilbake det offensive forsvaret han valgte å starte med. Faktisk «vant» DHK resten av førsteomgang med to mål etter at de endret forsvar.
– Det er synd vi må ta igjen seks og syv mål i altfor mange av kampene våre nå. På et eller annet tidspunkt så lykkes vi ikke med det, og blir poengløse i slike kamper vi har hatt mot de tre nevnte lagene Viking, Kristiansand og nå Sandnes, advarer Kjelling.

Trener Kristian Kjelling fikk se en reprise av lagets siste bortekamper der DHK ligger langt etter, før de spurter best og sikrer poeng. Slik ble det også mot Sandnes onsdag.

Han skal ha for tenåringsprofilen sin. August Lind Oma (17) spilte mye før pause, og etter pause debuterte Tobias Mehren Søberg (17) på ordentlig. Han har vært i kamptroppen tidligere, men dette var første gangen med ordentlig med spilletid. Og mål og målgivende pasning ble det også på ham. I tillegg bidro både David Walstad Haugstvedt (18) med to mål, og Sondre Ovid Skovli (19) med tre mål.
Det, sammen med et mye mer kompakt og aggressivt forsvarsspill, var med på å endre kampbildet utover i den andre omgangen. Fra å ligge seks mål bak, knappet DHK innpå og var bare tre og fire mål etter.
Men igjen var det tekniske feil og grove bom på gode målsjanser som gjorde at de fortsatt var tre mål etter da det gjensto kun åtte minutter.
Kjelling forsøkte seg med et syv mot seks-spill, men en ytterst tvilsom utvisning av Hermann Gabriel Vildalen på stillingen 28-28 med tre og et halvt minutt igjen å spille, gjorde det vanskelig å vinne kampen. Da hadde DHK momentet i kampen, og selv med en utvist klarte Ovid Skovli å gi DHK ledelsen 30-29. Korperud Johnsen hadde to sjanser på stillingen 30-30, men den første endte med bom, mens den andre som nevnt ble vinket av fordi tiden var ute.
Så nær var DHK to poeng.
Men de var heller ikke så langt unna et tap.
-Innsatsen vi avsluttet med må være toneangivende, for kvalitetene er der. Da forsvaret kom opp på nivå, fikk vi også de nødvendige redningene av Andreas på slutten som gjorde at vi hvert fall ikke tapte, oppsummerer Kjelling.
Björkman-Myhr hadde vel seks redninger i den avgjørende fasen helt til slutt.

Trym Korperud Johnsen (4 mål) duellerte villig vekk i starten, men hadde også flere bomskudd og tekniske feil. Ola Hoftun Lillelien var nok alt i alt nok DHKs beste. Viktor Petersen Norberg (4 mål) glimtet til i perioder. Godkjent får også August Olsen Storbugt (4 mål), ikke minst for forsvarsspillet.
Poengtapet sendte DHK ned på 5. plass på tabellen da ØIF Arendal vant sin borte kamp mot Halden.

Her er de andre eliteserieresultatene onsdag kveld: Kolstad-Bergen 38-30 og Halden – ØIF Arendal30-33