Endelig satt forsvarsspillet igjen – slo Halden med ett mål – Drammen

Endelig satt forsvarsspillet igjen – slo Halden med ett mål

To poeng, andreplass på tabellen og endelig en kamp med godt forsvarsspill igjen. Det siste gledet trener Kristian Kjelling kanskje mest etter 25-24-seieren hjemme over formlaget Halden.

-Det var rett og slett deilig å se forsvarsspillet vårt i dag, sier Kjelling.
DHK-treneren la ikke skjul på at han pustet litt lettet ut etter en skikkelig thrilleravslutning på kampen i Drammenshallen. Den siste halvtimen ledet ingen av lagene med mer enn to mål, men fra 21-21 med ni minutter igjen å spille byttet lagene mål helt til Viktor Petersen Norberg satte inn lagets 25 mål til tomålsledelse med 44 sekunder igjen å spille. Jørgen Jansrud reduserte til 25-24 med 27 sekunder igjen, mens Ola Hoftun Lillelien skjøt i stolpen med to sekunder igjen å spille. Halden tok time out, og la en plan, og hadde det vært tre sekunder igjen på klokken ville nok Kristoffer Henriksen rukket å skyte ballen i mål. Kampen ble imidlertid avblåst akkurat da han mottok ballen på streken.
– 40 minutter med virkelig godt forsvarsspill reddet oss i dag, sammen med en god Andreas (Bjørkman-Myhr) før pause, og to helt avgjørende redninger av Oskar (Larsen Syvertsen) da han kommer inn helt på tampen av kampen, oppsummer Kristian Kjelling.

Andreas Björkman-Myhr hadde bedre hjelp fra forsvaret foran seg enn på lenge, men hadde også noen fabelaktige redninger på klare Halden-sjanser.

DHK syntes å ha god kontroll på Halden fra start, og etter kvarteret ledet de med fem mål, 8-3. Men Kjellings mange spillerbytter i den påfølgende perioden ga tapte dueller defensivt, og urytmisk angrepsspill, og de tok på seg nisseluene, og ga vel bort rene gavepakker til Halden. Det var i hvert fall ikke østfoldingene som ble så veldig mye bedre det siste kvarteret av omgangen. DHK på sin side scoret ikke mål de tre siste minuttene, og det sto 11-11 halvveis.
– Det buttet litt da vi byttet om, ja. Jeg satt egentlig med en følelse at vi hadde vært 4-5 mål bedre enn dem den første halvtimen, sier Kjelling.
Halden tok med seg den gode avslutningen av første ut til andre, og ledet raskt 13-11. DHK fikk kontakt på 14-14, og som allerede beskrevet; de siste 22 minuttene var det ikke mye som skilte lagene.
– Det var gøy da det ble så jevnt, og du måtte krige for hvert eneste mål og ingen av lagene fikk noen ting gratis. Vi hakket litt fremover i dag også, men vi spilte like vel med en mye større trygghet enn de seneste kampene. Og bakover var vi gode, mener August Olsen Storbugt.
Østfolding med fersk fortid i nettopp Halden la ikke skjul på at slike kamper betyr mye.
Og han viste det fra den første sugende taklingen. Og han fulgte det opp med solid forsvarsspill gjennom hele kampen Og så scoret han fire mål.
-Jeg gir meg selv en 10`er i dag. Jeg måtte jo sette standarden når gutta kommer til Drammenshallen og skal møte DHK. Det var viktig å la dem få kjenne på det tidlig at det ville koste dem mye smerte dersom de skulle få med seg noe herfra, sier August.

Danske Benjamin Holm fikk kjenne på musklene til August Olsen Storbugt (t.h.) og Hermann Gabriel Vildalen. Holm han vært en av de viktige bidragsyterne i Haldens fremmarsj i høst, men denne gangen måtte han nøye seg med 3 mål.

Kjelling også berømmet den høye moralen i laget, men igjen var han litt frustrert over at laget ikke klarte å skape gode angrepsopplevelser over lengre perioder. Nå ble beholdningen offensivt enkeltspillere som Viktor Petersen Norberg, nevnte Olsen Storbugt og Ola Hoftun Lillelien. De scoret til sammen 18 av lagets 25 mål. Trym Korperud Johnsen rakk å vise fram duellstyrken sin mot et kompakt Halden-forsvar, men en kraftig lårhøne parkerte ham på benken nesten hele andre omgang.
Med en skadet Nikolai Moe på tribunen, ble det dermed mye spilletid på unge August Lind Oma. Han kom til gode sjanser, men misbrukte veldig klare muligheter. Dermed endte han opp med fem målgivende pasninger, og det lar seg høre det også.
-August var tempodriveren vår. Han var litt uheldig på gjennombruddene sine, men gjør han det han viser oss på trening i kamp også, så blir dette veldig bra, mener Kristian Kjelling.

Ola Hoftun Lillelien ble kåret til DHKs beste spiller mot Halden.

To poeng mot Halden sendte DHK opp på andreplass på tabellen igjen. Kolstad leder med 21 poeng på 12 kamper, mens DHK har 20 på 13. ØIF Arendal følger så med Runar på plassen bak, begge med 19 poeng etter 13 kamper. Elverum er nummer fem med 18 poeng på sine 11 kamper. Etter at bortekampen mot Sandnes er unnagjort, venter nettopp Elverum på hjemmebane 20. desember.
Allerede nå er det mye som tyder på at medaljekampen vil stå mellom disse fem lagene. For ned til Halden på 6.plass er det fire poeng.

August Lind Oma kom seg til mange gode muligheter, men måtte gå målløs av banen. Fem målgivende pasninger ble notert denne kvelden.