Har stor respekt for dette Halden-laget – Drammen

Har stor respekt for dette Halden-laget

De som tror at Kristian Kjelling viser fingeren til onsdagens motstander Halden tar selvfølgelig feil. For når motstanderen kommer med fire strake seire i november, og eget lag har hatt en litt kjip måned, er det naturlig at det knyttes en viss spenning til hjemmekampen mot Halden onsdag kveld.

Håndball er som all annen idrett ferskvare, og det hjelper ikke å støtte seg på at DHK vant med henholdsvis tolv og ti mål i de to møtene med Halden forrige sesong. Og at de åpnet denne sesongen med å vinne 29-21 borte i Tistedalshallen.
-Spillemessig har vi hatt noen litt kjipe opplevelser i det siste. Vi har tatt poeng, men vi har ikke vært fornøyde med prestasjonene, sier trener Kristian Kjelling.
Mens Halden kommer med seire over Sandnes, Bergen, Viking og Bækkelaget i november måned, står DHK igjen med en sliteseier mot Viking i Bergen sist, de spilte uavgjort borte mot Kristiansand og de tapte hjemme for Runar. I NM ble det et klart bortetap for Elverum. Legger vi til et klart tap for Kolstad borte i slutten av oktober, er det ikke akkurat noen skryteliste.
– Tapene for Kolstad, Runar og Elverum er mot lag jeg personlig har tippet foran oss på tabellen. Men slike tap setter seg like vel i kroppen til spillerne, og vi har jobbet hardt for å jobbe oss opp igjen, sier Kjelling.

Det har vært en spillefri periode nå for DHK etter turen til Bergen 22. november, og Kjelling har gitt spillerne litt fri fra fellestreninger for å få tilbake litt mentalt overskudd og skape mer energi i laget.
– Det er ikke sånn at noen dårlige opplevelser gjør at vi endrer på veldig mye av det vi gjør til daglig, men en slik pause gjør at vi kan fokusere mer på detaljer vi kanskje slapp litt opp på da det meste gikk vår vei i starten.
For selv om november ble en litt tung måned, så skal vi ikke glemme at laget med seier over Halden er oppe på 2. plassen bak Kolstad. Det vil nok i realiteten være 3. plass når Elverum får spilt like mange kamper som lagene rundt seg.
-Det som har bekymret litt er at vi i det siste har sluppet inn altfor mange mål i etablert forsvar, og svake forsvarsprestasjoner og svake målvaktsprestasjoner henger ofte sammen. Samlet har det som foregår i og rundt eget mål vært litt under pari, mener Kjelling.

Kristian Kjelling har lagt vekt på å få orden på de små detaljene for at helheten til slutt skal bli god nok til å slå formlaget Halden i Drammenshallen onsdag kveld.

Onsdag kveld sender derfor Kjelling ut et lite farevarsel når Halden kommer på besøk i Drammenshallen. DHK vant riktig nok 29-21 på bortebane i høst, men en skal ikke glemme at det kun sto 20-18 til DHK med 14 minutter igjen å spille. Da hadde motstanderlagets to dansker, målvakten Nicolai Neupart og midtspilleren Mikkel Madsen forlatt banen.
Neupart er på de offisielle statistikkene registrert med127 redninger så langt, og er nummer 3 med en redningsprosent på 30. Til sammenligning har Andreas Björkmann-Myhr i DHK – målet en redningsprosent på 31 på 13. plass, men DHK – forsvaret har ikke sluppet gjennom så mange skudd som Halden-forsvarerne. Derfor har svensken 94 redninger.
Mikkelsen er på syvendeplass på eliteseriens toppscorerliste med 70 mål og 43 assists, mens Trym Korperud Johnsen er DHKs beste så langt på 20. plass, med 51 mål og 30 målgivende pasninger. Mikkelsen tar også syvmeterkast, det har ikke Korperud Johnsen gjort så langt i år i serien.

-Halden kommer med et veldig sterkt lag, mye bedre enn det vi møtte i serieåpningen. De stiller med tre veldig gode bakspillere, og har kanskje eliteseriens beste målvakt bak et veldig solid forsvar, oppsummerer Kjelling.
Han slapp til Nikolai Moe og unge August Lind Oma i midtspillerjobben etter at Sindre Aho forlot klubben til fordel for proffspill tyske Melsungen, men både Moe og Lind Oma har vært plaget av skader.
-Det er vel litt Murphies lov dette her, sukker Kjelling.
Spøkefullt så har Murphies lov blitt oversatt til at dersom noe kan gå galt så kommer det også til å gjøre det. Eller at alt som kan gå galt, går galt, og som regel på det verst tenkelige tidspunktet.

DHK – Halden er den enste eliteseriekampen onsdag kveld. Kampstarter 18.00, med mulighet for servering av julegrøt for dem som møter opp tidligere.

DHK møter Sandnes borte 13. desember og Elverum hjemme 20. desember i de to siste før eliteserien tar VM-pause hele januar.