Viktigst å være best til slutt – Drammen

Viktigst å være best til slutt

Oskar Larsen Syvertsen hadde ikke så mange redninger i bortekampen mot Viking i Bergen, men de han hadde, kom på et viktig tidspunkt. Og tidsnok til at DHK klarte å snu kampen til seier 35-33.

DHK var ikke bortskjemte med redninger da de stjal ett poeng i Kristiansand forrige serierunde, og etter 30 minutter i Åsane Arena utenfor Bergen sto laget registrert med kun èn redning. Nå er ofte prestasjonene i mål ofte sammenfallende med forsvarsspillet foran dem, og det var heller ikke mye å skryte av.
Men etter at DHK hadde stresset Viking-spillerne etter pause med et 5:1-forsvar, for så å gå ned i sin mer vante 6:0, fikk forsvaret mer kontakt med, og la press på hjemmelagets skyttere. Larsen Syvertsen mellom stengene fulgte opp med redninger på rad slik at han plusset på den ene før pause med ni redninger etter. Og nesten alle de kom de siste åtte-ni minuttene da DHK først tok ledelsen for første gang i kampen på stillingen 32-31 på en flyver fra Ola Hoftun Lillelien til Trym Korperud Johnsen. For så å dra fra og lede med tre mål da kampen gikk inn i de fem siste minuttene.
-Oskars redninger ble matchavgjørende. De var ikke så mange, men veldig viktige. Han er ung og skal få tid og han skal føle backingen fra hele laget. Det gjorde han på slutten da han sto fram som han gjorde, og dermed ble det som mot Kristiansand, at det er viljen og fighten med hjertene som sikrer poeng, sier trener Kristian Kjelling.

Oskar Larsen Syvertsen og Andreas Björkmann-Myhr byttet på å stå mellom stengene mot Viking, men det var Larsen Syvertsen som fikk de nødvendige redningene da DHK snudde kampen og vant med tre mål.

Han hadde snakket om energi og vilje før kampen, og syntes oppvarmingen lovet bra. Og det var ikke det det sto på da laget ikke klarte å følge bunnlaget fra Bergen utover i startomgangen.
-Vi fikk det rett og slett ikke til. Det har sneket seg inn en liten utrygghet etter tapene i det siste, og da blir de små detaljene veldig avgjørende. Og når forventningene ikke innfris, kommer også frustrasjonen til syne. Nå skal vi jobbe oss ut av en vanskelig periode, og ikke drømme oss bort til der vi var tidligere i høst, sier Kjelling.

Viking leverte heller ikke noe topp forsvarsspill, og fikk heller ikke med målvakten sine, og dermed byttet lagene mål det første kvarteret av kampen.. Men hjemmelaget offensive 5:1-forsvaret skapte like vel såpass med uro blant DHKs bakspillere til at ferilene og bommen ble mange. I tillegg gjorde DHK det som ofte omtales som juniorfeil. De byttet feil og fikk utvisninger, de kastet fra seg ballen på egen banehalvdel i situasjoner der de hadde kontroll på den.
En katastrofalt svak periode gjorde at hjemmelaget fikk stikke fra og lede med seks mål på det meste, 17-11, og det tvang trener Kristian Kjelling til å hente fra et syv mot seks-spill.
Det gjorde at DHK hentet inn noen mål, og det sto 21-17 til pause.

Trym Korperud Johnsen, toppscorer og lagets beste da DHK spurte best, og vant en slitekamp i Bergen.

DHK fortsatt på den måten, og fikk kontakt på 22-22. Men laget fortsatte med juniorfeil og måte jag helt fram til det gjensto åtte minutter. Selv med noen bomskudd på helt åpne sjanser holdt de roen og vant til slutt 35-33.
Trym Korperud Johnsen ble toppscorer med åtte spillemål, og ble kåret til lagets best i hallen. Viktige var også Ola Hoftun Lilleliens treffsikkerhet da oppspillene omsider kom utover i den andre omgangen. Og han skapte uro i hjemmelaget i sin fremskutte posisjon i forsvarsspillet som var med på å snu kampen etter pause.
-Idrett går i bølgedaler, og vi må erkjenne hvor vi er i øyeblikket. Så skal vi ikke glemme at tapene våre er kommet mot Kolstad, Runar og ØIF Arendal i serien. Alle lag jeg har tippet i toppen sammen med Elverum. Så har vi to uavgjorte mot Haslum og Kristiansand som ikke er optimalt, oppsummerer Kjelling.

Nikolai Moe var tilbake etter skaden som holdt ham borte fra Kristiansand-kampen, men allerede etter tre minutter hinket han av banen igjen.

DHKs neste kamp, er hjemmekampen mot Halden 6. desember.