Emil reddet ett poeng i Kristiansand – Drammen

Emil reddet ett poeng i Kristiansand

Emil Hansson reddet ett poeng i bortekampen i Kristiansand. Hans syvende syvmeterscoring med sekundet igjen av kampen gjorde at bussturen hjem ikke føltes så lang som den kunne ha blitt. 29-29 ble det mot et lag som spilte syv mot seks hele kampen.

Men DHK så ut som et taperlag i 55 minutter mot Kristiansand, lag nummer 13 på tabellen. Før dramatikken startet.
Unge August Lind Oma reduserte først til 25-26 med fem minutter igjen å spille, før Emil Hansson bommet på sin første syvmeter for kvelden. Så reduserte Ole-Henry Dahl først til 26-27, før tre syvmetermål på rad fra Emil Hansson først ga 27-28, så 28-28 og til slutt altså 29-29 etter at Viktor Petersen Norberg hadde blitt tatt i et gjennombrudd med to sekunder igjen å spille. Da hadde Kristiansand rukket å score sitt 29.mål for kvelden med åtte sekunder igjen å spille.
At på til med to spillere utvist!
– Vi stjal ett poeng på en dårlig dag, innrømmer trener Kristian Kjelling.
– Jeg er kjempefornøyd med andre omgang. Da står vi idet, spillerne viser høy moral, og alle fighter med hjertet, legger han til.

Emil Hansson ble toppscorer, og hans tre syvmetermål på rad i slutten av kampen ble helt avgjørende da DHK stjal med seg et poeng hjem fra Kristiansand.

DHK ledet kun en gang i kampen, og det var da August Lind Oma ordnet 1-0. Resten av omgangen artet som som et deja vu, altså noe man har sett eller opplevd tidligere.
– Jeg hadde sett dette kampbildet tilgere,ja, sier Kjelling.
DHK var svake i det etablerte angrepsspillet, og på lagets tekniske feil, feilpasninger og bomskudd kunne hjemmelaget løpe inn mål. Da ble det også smått med målvaktsredninger. Til sammen hadde DHK – duoen tolv redninger denne kvelden.
De gangene DHK fikk spille etablert forsvar, hele tiden mot en spiller mer, klarte de seg veldig bra. Og en periode, fra stillingen 3-7 til 9-9, fungerte det faktisk veldig bra i alle spillets faser. Men den gode perioden, som DHK vant 6-2, varte bare seks minutter. Omgangen ut ble også preget av veldig mange svake avslutninger, og hjemmelaget kunne lede 19-15 til pause.

Etter pause viste DHK-spillerne høy moral. De fikk nesten kontakt på 19-21, men noen nye bomskudd og tekniske feil gjorde at de ikke kom helt à jour. Hermann Gabriel Vildalen og Emil Hansson ordnet 22-23 og 23-23, men det glapp defensivt rundt hjemmelagets Henrik Øygarden. Han spilte en fantastisk andreomgang, og hans distanseskudd fikk verken forsvaret eller Andreas Björkmann-Myhr tak på. Elleve mål, og fortjent banens beste-kåring ble det på ham.
Men DHK hadde også en som konkurrerte om den tittelen. Syvmeterkastene til Emil Hansson er allerede nevnt, i tillegg scoret han to spillemål.

August Lind Oma kom fra mye spilletid med mye på skrytelisten: To mål, tre skaffede syvmeterkast og flere målgivende pasninger.

Skryt skal også unge Lind Oma (17) ha. Tre syvmeterkast ordnet han, han scoret to ganger og han styrte opp spillet og hadde flere målgivende pasninger. De gangene han ble spillende forsvar, klarte han seg også veldig bra. Blant annet snappet han et utspill til kant i den mest dramatiske perioden av kampen.
-August har vært veldig god på trening, og med Sindre Aho i Tyskland og Nikolai Moe hjemme med en liten kneskade, var det aldri noen tvil om at det ville bli spilletid på ham mot Kristiansand, forklarer Kjelling.
Han delte også ut ros til islendingen Robert Sigurdarson for måten han tok tak i det defensive etter pause.
– Robert kom inn med mye energi, og fikk trukket med seg de rundt ham slik at vi fikk jobbet oss inn i en kamp der vi skal være godt fornøyde med at vi får med oss poeng, avslutter Kjelling.
Han tar med laget på en ny bortekamp onsdag, da venter Bergen som nå er nummer sek etter en ny seier på hjemmebane.

Robert Sigurdarson fikk mye spilletid i forsvar etter pause, og han bragte med seg mye energi inn i kampen. Nok til at DHK klatre å endre kampbildet.

Kampfakta, eliteserien:
Kristiansand – Drammen HK 29-29 (19-15)

Aquarama
Dommere: Eivind Holager og Håkon Aksdal.
DHK: Andreas Björkmann- Myhr og Oskar Larsen Syvertsen – David Walstad Haugstvedt 1, Kristian Rammel , Kristoffer Raastad-Hoel 1, Hermann Gabriel Vildalen 2, August Olsen Storbugt 2, Viktor Petersen Norberg 2, Sondre Ovid Skovli 2, Trym Korperud Johnsen 2, Ola Hoftun Lillelien 2, Emil Hansson 9, Robert Sigurdarson 1, Ole-Henry dahl 3, August Lind Oma 2.
Toppscorer KRS: Henrik Øygarden 11.

Øvrige resultater denne runden: Kolstad-Haslum 31-23, Elverum-Sandnes 37-28, Runar-Nærbø 35-30, Halden-Viking 31-25, Bergen-Bækkelaget 32-24 og ØIF Arendal-Fjellhammer 30-26.