Tre tap på rad – mental test for DHK – Drammen

Tre tap på rad – mental test for DHK

Hva skjer med en spillergruppe som var serieleder, for så å tape tre kamper på rad med henholdsvis 13, åtte og ni mål? Trener Kristian Kjelling får en pekepinn på det nå etter kollapsen de siste ti minuttene mot Runar.

-Det er det etablerte angrepet vårt som blir vår bane. Vi mister fart, vi mister ballen, vi gjør tekniske feil og i det store og hele så er det minimalt som funker. Usikkerheten fra angrep tar vi med oss tilbake til forsvarsspillet, og det er rart å se et lag som spiller jevnt med motstanderen i 50 minutter, for så å tape resten av kampen med syv mål, sier Kjelling.
Han åpnet for ordet fritt i garderoben etter nimålstapet for Runar, og der ble det spilt inn både sløsing med ballen og avslutninger på dårlige sjanser. Og at man ble stående en mot en i alt for mange forsvarssituasjoner.

Kasper Fure og de andre Runar-spillerne kom til mange sjanser fra seks meter mot Sondre Ovid Skovli og resten av DHK-forsvaret.

Kjelling selv la ikke skjul på at han må gå en runde med seg selv, og spørre om han har klart å få frem budskapet i det forsvarsspillet han ønsker laget skal praktisere.
-Vi snakket om, og trente på hvordan vi skulle presse Runar til avslutninger blant annet ut mot sin venstrekant, men han hadde vel kun et skudd på mål, mener DHK-treneren.
Kjelling er veldig klar på at det ikke er noe fysisk som ligger til grunn for at DHK knekker sammen på slutten av kampene.
-Det handler om håndballkvaliteter der vi sakte men sikkert blir pillet i fra hverandre, og vi står rådløse tilbake. Den utryggheten som vokser fram gjennom svakt angrepsspill tar vi med i forsvar, sier Kjelling.
Mot Elverum i midtuken scoret motstanderen hele 32 av de 35 målene fra seks meter, altså fra strek og gjennombrudd. Mot Runar kom hele 32 av deres avslutninger fra strek der brorparten kom sentralt i banen. Til forskjell fra mot Elverum, kom målvakten Andreas Björkman-Myhr mye bedre fra det nå med 13 redninger, og spesielt før pause bidro han sterkt til at det var jevnt hele tiden.
Best denne gang var Nikolai Moe, og han scoret fem spillemål.

Nikolai Moen ble fortjent kåret til hjemmelagets beste mot Runar.

Greit nok at det har vært tøff motstand de tre siste kampene med Kolstad og Runar i serieoppgjør, og en NM-kvartfinalen borte mot Elverum, men det som bekymrer DHK-treneren er hvordan laget har falt fullstendig sammen etter å ha vært med i kampene i lange perioder.
Mot Runar lørdag kveld ledet DHK med tre mål, og det sto 15-15 til pause. DHK måtte jage vestfoldingene etter pause, men hadde kontakt på 23-25 så sent som med ti minutter igjen å spille. Til slutt ble det 25-34.
Runar vant de siste ti minuttene 9-2.
Mot Elverum i midtukekampen da det ble spilt om NM-sluttspill, sto det 8-8 halvveis ut i 1. omgang, før Elverum vant resten av omgangen 11-5. DHK var i nærheten på stillingen 20-24 med 15 minutter igjen å spille, men på åtte minutter vinner Elverum 7-3, og sikrer 35-27 til slutt.
I seriekampen borte mot Kolstad var DHK gode fram til det sto 8-8 etter 18 minutter. De neste 34 minuttene tapte de hele 23-10, og det ble 38-25 til slutt.

Situasjoner som denne var det mange av i kampen, og som regel gikk de i disfavør av Trym Korperud Johnsen og lagkameratene hans.

-Selvfølgelig er det tøft som gammel Sandefjord-gutt å tape for et lag fra byen, og det i for oss en veldig tøff periode. Nå hadde vi igjen gode perioder i begge omgangene, før det rakner helt. Nå skal det sies at vi sjanset litt, og bommet, da vi havnet fire-fem mål bak. Så resultatet juger litt, mener Viktor Petersen Norberg.
Ikke til at det ble gjort til noe avgjørende poeng denne lørdagskvelden, men det er ikke til å legge skjul på at praktiseringen av brøytregelen, eller angrepsfeil som det heter, fra dommerne Tommy Andre Eriksen og Ismet Kvakic både skapte frustrasjon og sinne. Trener Kjelling sto da også lenge igjen etter kampslutt og diskuterte med dem.
Viktor P. Norberg sier han trodde han kunne regelen, men måtte innse at det var mye han ikke forsto av den regelen like vel.
-Regelen er muligens mer komplisert enn jeg har skjønt. Det kan godt hende at dommerne hadde rett hver gang, men det er besynderlig at alle 50/50-situasjonene, der det enten er brøyt eller syvmeterkast, de gikk i Runars favør, mener Petersen Norberg.
For Hermann Gabriel Vildalen endte det hele med direkte rødt kort med 48 sekunder igjen å spille.

Viktor Petersen Norberg gikk målløs av banen mot Elverum onsdag, men hadde mer trykk i alt han gjorde mot Runar.

-Jeg er skuffet nå, for jeg hadde trodd vi skulle ta Runar. Nå er det bare å nullstille til vi skal ned og møte Kristiansand, mener Viktor.
Trener Kjelling har nok en del analysearbeid å gjøre før den kampen for å finne ut hva som ryster laget i grunnvollene. Men han og er klar på at det har vært tre tøffe motstandere på rad nå, og at sørlendingene som venter er et lag de bør hamle opp med.
Svar på det får vi utpå kvelden søndag 19. november.

Her tror vi Kristian Kjelling forsøker å forklare dommeren hvordan han tolker brøytregelen.

Kampfakta, eliteserien:
Drammen HK-Runar 25-34 (15-15)

Drammenshalle – 635 tilskuere.
Dommere: Tommy Andre Eriksen og Ismet Kvakic
DHK: Andreas Bjørkman-Myhr og Oskar Larsen Syvertsen – David Walstad Haugstvedt 1, Kristian Rammel 1, Kristoffer Raastad-Hoel 2, Hermann Gabriel Vildalen2, August Olsen Storbugt 1, Viktor Petersen Norberg 3, Sonder Ovid Skovli 1, Trym Korperud Johnsen4, Ola Hoftun Lillelien 3, Emil Hansson, Robert Sigurdarson, Ole-Henry Dahl 1, Nikolai Moe 5.
Toppscorer Runar: Christoffer Rambo 8.

Øvrige eliteserieresultater lørdag: Viking-Elverum 23-34, Fjellhammer-Bergen 34-31, Nærbø-Kolstad 21-28.
Kolstad leder tabellen foran Elverum, DHK er nummer tre, to poeng foran Runar.