-Vi kan litt bedre enn det vi viste i dag – Drammen

-Vi kan litt bedre enn det vi viste i dag

DHK startet bra, men en svak avslutning i angrep før pause, og en tilsvarende svak periode i forsvar etter pause gjorde at kvartfinalen borte mot Elverum ble en tung affære. Til slutt ble det 35-27 til vertskapet.

-De første 15 minuttene, og angrepsspillet etter pause, er det vi må strekke oss mot – det var virkelig bra. Men vi må ikke bli feige når vi ikke lykkes. Da ble det mye løping på tvers til en stakkar sto der til slutt og følte han måtte avslutte på en dårlig sjanse. Elverum kunne kontre på mange av våre tekniske feil og bomskudd, og da ble det noen hengehoder på slutten av hver omgang, oppsummerer trener Kristian Kjelling.
-Vi kan litt bedre enn det vi viste i dag, mener han.

Sondre Ovid Skovli ble kåret til DHKs bestemann mot Elverum. Det var hans tredje BB-kåring så langt denne sesongen. I NM – kampen scoret han fire av de seks første målene i lagets beste periode i kampen.

Den meningen kan forsvarers gjennom det DHK gjorde de første 17 minuttene. Andreas Björkman-Myhr hadde noen flott redninger, DHK kunne løpe mye slik de gjerne ønsker. Sondre Ovid Skovli, lagets beste i Terningen Arena, scoret fire av de seks første målene, og DHK ledet 8-5.
Noen bomskudd inviterte Elverum inn i kampen igjen. De kunne etter hvert løpe inn flere mål, og DHK lot seg tydeligvis prege av det. Timingen ble dårligere i angrep, de sto igjen som tapere i duellene i forsvar og liungen Robin Haug i Elverum-målet leverte mange redninger. I tillegg var DHK fryktelig svake i overtallsspill, og fra ledelse 8-5 etter ti minutter, så tapte de resten av omgangen 14-5.
-Tempoet var høyt, vi trøblet litt med noen bytter forsvar og angrep, og det ble noen bomskudd og feil som ga dem kontringer. Ofte var det bare små detaljer som skilte fra å lykkes, men summen av alt ble nok at det ble litt stress over det hele, mener Hermann Gabriel Vildalen.

Hermann Gabriel Vildalen fikk mye spilletid, også i angrep , mot Elverum. Tre mål og et stolpeskudd ble det på ham denne onsdagskvelden.

Han har lenge slitt med sin skulder, og har prioritert forsvarsspill i starten av sesongen. Mot Elverum hadde han nesten mer spilletid i angrep enn han har hatt så langt til sammen denne sesongen.
-For å være klar til kamp må jeg fortsatt redusere litt på treningshverdagen, og det gjør at jeg ikke føler meg helt 100 prosent foreløpig i kampsituasjonene. Men det nærmer seg, lover han.
Et uøvd håndballøye fra sidelinjen registrerte flere gode perioder, men Vildalen grein likevel litt på nesen etter kampslutt.
-Det er vanskelig sånn rett etter kampslutt å se det positive i dette når du har tapt en NM-kvartfinale med åtte mål, og sluttspillet ryker, forklarer han.

Det ble åtte måls tap til slutt, men bak det tallet viste DHK at de forsøkte å rette opp en del av det som gikk galt i avslutningen av den første omgangen. Det var igjen bedre timing og struktur over det etablerte angrepsspill, og selv om de måtte slite for mange av målene mot målvakt Haug og et solid forsvar foran ham, så krøp de innpå. I en lang periode var de bare fire mål bak. To ganger David Walstad Haugstvedt ga 22-26, men et lite vellykket overtallsspill fulgt av like svakt syv mot seks-spill, og plutselig ledet Elverum 31-23 med syv minutter igjen å spille.
Målvaktene Björkman-Myhr og Larsen Syvertsen byttet på jobben bakerst, men klarte ikke å få til mer enn seks redninger totalt. Nå skal det sies at kun tre av de 35 målene til Elverum kom på distanseskudd. Resten kom etter avslutninger fra seks meter på kontringer eller gjennombrudd, eller på syvmeterkast.
-Forståelig nok ble målvaktene også preget av dette, og de falt litt sammen med resten av laget, sier trener Kjelling.

Kristian Kjelling og Elverum-trener Børge Lund vet begge at NM-kampen er historie når lagene skal møtes to ganger senere i serien.

DHK er ute av NM, men vi skal jo møte Elverum to ganger til, i serien. Det første oppgjøret spilles 20. desember, på hjemmebane.
Kjelling mener det var mye å ta med seg fra NM-tapet.
-Det vi skal huske er at Elverum, og nå også Kolstad, spiller tøffe europacupkamper og tar med seg mye derfra. Vi må lære litt hver gang vi møter dem. Vi lærte mye da vi tapte seriekampen borte mot Kolstad, og vi tar med oss lærdom fra denne NM-kampen. Der og da var begge tapene skuffende for alle oss som er involvert, men det er mye positivt å bygge på. Det viktigste for oss er ikke å bli feige når vi får litt motgang i kampen. Verken Elverum nå, og Kolstad i seriekampen klarte ikke å lure oss så lenge alle var på. Men da det gikk galt, ble vi straffet noe voldsomt på det vi selv føler at vi er veldig gode på, nemlig å provosere fram, og utnytte motstandernes feil, og løpe fort, forklarer Kjelling.

Han får kort tid til å forberede laget på en ny, god motstander. Allerede lørdag kommer Runar på besøk til Drammenshallen.

Kampfakta, kvartfinale i NM:
Elverum-Drammen HK 35-27 (19-13)

Terningen Arena- 1521 tilskuere.
Dommere: Magnus Muri og Andreas Borge.
DHK: Andreas Björkman-Myhr, Oskar Larsen Syvertsen – David Walstad Haugstvedt 2, Kristoffer Raastad-Hoel 2, Kristian Rammel 2, Hermann Gabriel Vildalen 3, August Olsen Storbugt, Robert Sigurdarson, Viktor Petersen Norberg, Sondre Ovid Skovli 5, Trym Korperud Johnsen 4, Emil Hansson4, Ola Hoftun Lillelien 1, Nikolai Moe 1.
Toppscorer Elverum: Peter Lukacs og Sindre Heldal, begge 8.

Øvrige kvarfinaleresultater onsdag: Kristiansand-Halden 34-32, Haslum-Nærbø 27-22, Kolstad – Bergen 36-23.