Sindre Aho bytter fra blått til rødt – Drammen

Sindre Aho bytter fra blått til rødt

Det er vanskelig ikke å sette Sindre Ahos overgang fra Drammen HK til tyske MT Melsungen øverst på listen over høstens norske håndballoverraskelser. Die Roten som de kalles ut fra draktfargen, tok steget opp på andreplass i Bundesliga etter lørdagens storseier over meriterte Rhein Neckar Löwen.

-Det er litt stas, jeg innrømmer det. Men de har vel lagt merke til at jeg har vært god, da. For det normale er jo at norske herrespillere går en runde via svenske og danske klubber før de eventuelt tar steget over i verdens beste liga, sier Sindre (26).
På telefon fra Tyskland er han lynrask til å takke klubben ved daglig leder Kristian Kjelling for at overgangen gikk så smertefri som den gjorde. For det er ikke bare bare å være serieleder i Norge, for så å sende bort kanskje lagets beste spiller så langt denne høsten.
-Tusen takk for at de ga meg muligheten til å oppfylle guttedrømmen. Og det midt i sesongen, sier han.
Aho sender også en takk til arbeidsgiveren i DnB som også var rause, og ga ham permisjon mens han får lov til å gjøre det morsomste han vet på heltid.
-Det var ingen lett avgjørelse, og det er litt kjipt å reise fra lagkameratene nå. Men jeg kan jo si at jeg ga meg på topp i DHK, kan jeg ikke? sier han og hinter til ubeseiret og serieledelse før møtet med Kolstad på bortebane søndag.
Den spiller han av naturlige grunner ikke.
-Litt dumt, for jeg er ofte veldig god mot dem, sier han beskjedent.

Sportssjef Michael Allendorf sjekker at Sindre Aho skriver under på riktig linje på kontrakten. Begge foto fra Tyskland ved Andrea Borge.

Kristian Kjelling tar først på seg daglig leder -hatten når han skal si noe om at en av lagets virkelige bærebjelker forsvinner ut etter kun åtte serierunder. Og det en Aho som signerte en ny toårskontrakt foran denne sesongen. Men han rakk altså bare åtte seriekamper i sin 4. sesong i klubben.
-Vi har noen unge, talentfulle spillere som nå vil få enda mer spilletid, og for klubben så blir det en økonomisk besparelse. Det er viktig i den situasjonen vi er i. Så kan jeg ta av meg den hatten, og si som trener at det var tragisk sportslig. Vi vil savne ham både som spiller og som en del av kapteinsteamet vårt. Han har vært både viktig og god så langt i høst, sier Kjelling.
Han spilte flere sesonger i Ademar Leon sammen med Ahos nye trener Roberto Garcia Parrondo.
-Og så kan jeg jo si at vi igjen får en bekreftelse på at vi gjør noe riktig i klubben når nummer tre i Tyskland kommer midt i sesongen og kjøper ut en av våre spillere, trøster han seg med til.
Så trenger vi ikke minne ham om at DHK lå veldig bra an i fjor også da han slapp både Espen Gommerud Våg og Andrè Bergsholm Kristensen til portugisisk topphåndball.

Det siste Sindre Aho gjorde i DHK-drakten var å lede laget til hjemmeseier over ØIF Arendal.

Kontrakten Aho skrev under fredag, men som først offentliggjøres søndag for ikke å forstyrre laget inn mot toppkampen hjemme mot Rhein Neckar Löwen lørdag kveld, gjelder ut denne sesongen, med opsjon på en sesong til. Spilletroppen er litt tynn, og de har bare en midtback.
-Jeg har forstått det slik at de håper at jeg kan bidra slik jeg har gjort i DHK, med mye energi i spillet, og en som også kan være med på å fyre opp publikum med spillegleden min. Nå kommer jeg også til en klubb som spiller ikke så ulikt det vi gjør i DHK, med spansk trener med mange av de samme tankene som Kjelling har om hvordan håndball skal spilles.
I de norske klubbene Aho har spilt for, har han ivret for å få drakt nummer 11. Den drakten var opptatt i Melsungen, og da valgte Sindre nummer 27.
-Samme draktnummer som kjæresten Andrea har i Glassverket, røper han.

MT Melsungen ble stiftet helt tilbake i 1861, og tok steget opp i Bundesliga i 2005. Lag har aldri vunnet noe, det nærmeste er noen tapte semifinaler i cup og sluttspill.
-Klubben er sett på som en veldig ressurssterk klubb som ikke helt har klart å få ut potensialet, det har alltid vært nesten. Det ser ut til at treneren Roberto Garcia Parrondo er i ferd med å få til noe nå. Stemningen er god, og det virker som jeg er kommet til en klubb som er på vei opp og fremover, sier Aho.
Melsungen er rett syd for Kassel, ganske midt i Tyskland, og MT Melsungen spiller hjemmekampen i nettopp Kassel. Så langt har det vært utsolgt – 4500 tilskuere, i alle hjemmekampene. Treningene foregår i klubbens egen hall i Melsungen, og spillerne bor jevnt fordelt på Kassel og Melsungen..
Så langt er klubben blitt sensasjonserklært etter den strålende sesongåpningen, og kanskje kan de kvitte seg med nesten-stempelet. For lørdag kveld sikret de seg en solid skalp da de slo meriterte Rhein Neckar Löwen så klart som 30-23 på hjemmebane. Seieren sendte dem opp på andreplass på tabellen.
Med Sindre Aho og kjæresten Andrea Borge på tribunen.
Mandag reiser han hjem til Norge for å pakke med seg det mest nødvendige. Den kommende uken er landslagsuke, og først torsdag er han klar for sin første trening med laget. Neste kamp for laget er først 12. november.