20 gode minutter holdt ikke-tapte med 13 – Drammen

20 gode minutter holdt ikke-tapte med 13

Når du taper en håndballkamp med 13 mål, kikker en smart trener bak resultatet. Etter 38-25-tapet for Kolstad konkluderte Kristian Kjelling med at laget hadde vært veldig gode på det de hadde forberedt seg på i det etablerte forsvaret. -Det var feilene i det etablerte angrepet som ødela for oss, mener Kjelling. Dermed overtok Kolstad tabelltoppen, mens DHK er nummer to på dårligere målforskjell.

Og de tekniske feilene ble det altfor mange av.
-Faktisk hadde vi dobbelt så mange som vi har hatt som en normal så langt i høst.
Kjelling telte over 20, og spesielt de ni – ti som kom de siste ti minuttene før pause ble tunge å ta med seg inn til pause.
-Det var seigt å komme i gang etter pause, innrømmer DHK-treneren.
DHK var som sagt veldig gode i det etablerte forsvarsspillet der de stresset Kolstad med sitt offensive forsvarsspill, de vant baller og de kontret inn enkle mål med Kristoffer Raastad-Hoel. Fram til David Walstad Haugstvedt reduserte til 11-12 etter rundt 20 minutter, var DHK virkelig med i kampen.
Men den gode starten ble fulgt av et par kostbare utvisninger, få redninger og flere bomskudd fra syvmetermerket. Kolstad gikk fra 12-11 til 17-11 på åtte minutter, og med 9-2 på de ti siste inn mot pause, ledet de 20-13 til pause.
-Det ble vanskelig for målvaktene med veldig mange avslutninger på kontringer og fra seks meter, forklarer Kjelling.

Trym Korperud Johnsen er en særs dyktig duellspiller, og fikk mot Kolstad vist at ferdighetene holder mot spillere som utgjør midtforsvaret i det norske landslaget.

Problemer i det etablerte angrepsspillet er ikke en ny opplevelse for DHK-treneren, og med Sindre Aho på signeringsferd hos tyske MT Melsungen denne helgen, forsvant både en god spilleopplegger og en god duellspiller. Og kapteinen på laget var borte. Nå skal det også sies at Kolstads forsvar med fire norske og en islandsk landslagsspiller var veldig bra denne søndagskvelden. De var flinke de også til å rive opp og stoppe DHKs bevegelser, og dermed ble det mange individuelle satsinger som ga tellende resultat for DHK. Flest mål (7), og best denne kvelden, sto Trym Korperud Johnsen for.
Han viste at uttaket til rekruttlandslagssamling den kommende uken er fortjent. Han har hatt en god høst, og det må gitt trygghet at spillet hans holder mot et lag som slår Kiel i Mesterligaen.
-Det var en superkul opplevelse så lenge det varte. Vi sto lenge bra bakover, men vi ble slitne, og slurvet for ofte med den siste lille detaljen. Der ble vi straffet hardt av Kolstad. For egen del var det moro å prestere mot et så godt lag, det er jo det norske A-landslaget vi sto overfor, og et lag som slår Kiel, sier Trym.
Han tok med seg mye positivt fra toppkampen, men er også litt streng med seg selv.
-Jeg vet også at jeg glapp på noen avtaler defensivt, og det var de raske til å utnytte, sier han.

-Trym var veldig god, men han også ble sliten utover i den andre omgangen, sier Kjelling.
Med Aho ute av laget, var det Korperud Johnsen, Nikolai Moe og 17-åringen August Lind Oma som bekledde midtbacken, og på et tidspunkt etter pause regnet TV2-kommentator raskt ut at alderen sammenlagt for bakspillertrioen til DHK, Moe, Lind Oma og David W. Haugstvedt, var lavere enn alderen hans!
Haugstvedt scoret tre mål, og var god i forsvar, mens Lind Oma fikk nok spilletid til å få en god føling hvordan det er å møte et Mesterliga-lag. Han ble taklet tøft, men klarte like vel å lure inn noen tellende innspill til streken.
-Det er jo ikke noe gøy å tape med 13 mål, men vi traff ikke helt på dagen og ble hardt straffet, mente han.
På vei til garderoben fikk han med seg en melding fra Sander Sagosen.
-Vi hadde jo hørt om ham, og sett ham på video, røpet Sagosen overfor TV2.

17-år gamle August Lind Oma fikk noen gode referanser med mye spilletid mot Kolstad søndag. Men han likte ikke å tape med 13 mål.

Kolstad var virkelig skjerpet i samfulle 60 minutter, og ledet med ti mål for første gang etter 34 minutter. Da sto det 25-15, og da var det kanskje ikke så morsomt å være DHK-spiller i stappfulle Kolstad Arena. DHK fortsatte å bomme på gode sjanser samtidig som de også valgte noen mindre gode sjanser å avslutte på. Det tok Torbjørn Bergerud seg. Nå fikk også Andreas Björkman-Myhr opp noen redninger på slutten av kampen, etterfulgt av kontringer fra Emil Hansson og Raastad-Hoel. Det gjorde at DHK ikke havnet mer enn 13 mål etter.
-Det var litt irriterende med alle feilene, men vi skal også ta med de forskjellige forutsetningene for de to lagene. Tar vi med sykdom på både flere spillere og treneren inn mot kampen, så er jeg litt stolt over måten de sto fram og kjempet og slåss på, oppsummerer Kjelling.

Det er landslagsuke med turnering på hjemmebane for A-landslaget mens rekruttlandslaget skal til kamper i Sverige. DHKs neste kamp blir kvartfinalen på bortebane i NM mot Elverum 8. november.
-Vi møtes ikke til trening igjen før torsdag. Det har vært mye på spillerne nå over en lang periode, og vi trenger å hente inn litt mentalt overskudd igjen, sier Kjelling.

Kampfakta, eliteserien:
Kolstad-Drammen HK 38-25 (13-20)

Kolstad Arena
Dommere: Eskil A. Braseth og Leif A. Sundet.
DHK: Andreas Björkman-Myhr og Oskar Larsen Syvertsen – David Walstad Haugstvedt 3, Kristoffer Raastad-Hoel 4, Kristian Rammel, Nikolai Moe 2, Hermann Gabriel Vildalen 1, August Olsen Storbugt 1, Viktor Petersen Norberg 2, Trym Korperud Johnsen 7, Sondre Ovid Skovli 3, August Lind Oma, Ola Hoftun Lillelien 2, Emil Hansson 1, Robert Sigurdarson.
Toppscorer Kolstad: Andreas Aalberg 6.

Øvrige resultater: Runar-Sandnes 38-25, Bergen-Haslum 36-34, Bækkelaget-Fjellhammer 34-30, Halden-Elverum 27-30.