Sondre signerte for tre år – Drammen

Sondre signerte for tre år

Trener Kristian Kjelling er så fornøyd med Sondre Ovid Skovlis utviklingen så langt denne høsten at han nylig tilbød unggutten en 3-årskontrakt. Og Sondre takket.

18-åringen har vært kontraktsløs siden han kom til klubben, men da en av klubbens støttespillere, Ola Stykket, kom på banen og bidro økonomisk, var ikke Kjelling sein om å tilby Sondre en langtidskontrakt.
-Det har vært uproblematisk for meg å være uten kontrakt, det var jeg jo i IL ROS også. Jeg har prioritert å være i en klubb med en god treningshverdag, og har ikke tenkt så mye på det økonomiske. Vi har snakket sammen en stund om en kontrakt ut sesongen, men så skjønte jeg at det var en åpning økonomisk, og da tilbudet kom om en treårskontrakt, trengte jeg ikke å tenke så mye over det. Jeg takket ja, sier Sondre.
-Jeg trives veldig godt i DHK, jeg har allerede fått mye tillit, og planene har jo vært å være her lenge. Derfor var det både deilig og gøy da Kjelling kom med tilbudet, forteller han.

-Sondre er en spiller som har tatt enorme skritt så langt denne sesongen, og jeg er klar for å spise i meg ordene jeg sa til ham da han kom til oss på permanent basis i sommer, sier Kjelling.
Da antydet han overfor Sondre, som kom fra spill i 1, divisjon med IL ROS, at han måtte forberede seg på en topp treningshverdag, men at det kunne bli en del benkesliting i eliteserien. Sondre hadde rukket å debutere for DHK forrige sesong gjennom samarbeidet med røykeklubben, der han trente mye med DHK, men der kamparenaen først og fremst var med IL ROS. Nå kom han til et lag med atskillig tøffere kamp om spilletiden.

Med sine 202 centimeter ruver Sondre Ovid Skovli i DHKs midtforsvar.


I løpet av åtte serierunder har han tatt eliteserien med storm, og der Kjelling antydet at innbytterbenken ville bli hans som et utgangspunkt, er det nå sånn at 18-åringen har starte flere kamper både på strek i angrep, og som midtforsvarer. Og han er blitt kåret til lagets beste spiller ved to anledninger.
Kjelling har også sagt ved en anledning at Ovid Skovli allerede er der i utviklingen Kjelling trodde han ville være om 1,5-2 år ved normal progresjon.
Det hjalp nok også litt på at Kristian Rammel, strekspiller, og fast inventar i DHKs midtforsvar forrige sesong, har gått skadet siden i sommer, og først nå er med i spillertroppen til kamp igjen.
-Sondre er opprinnelig bakspiller, men tok utfordringen da Kristian Rammel ble skadet. På den spillerplassen er han bare blitt bedre og bedre, og han er blitt en verdifull for oss. Sondre har også løst mange av utfordringene våre i midtforsvaret etter at Oskar Olafsson ga seg etter forrige sesong. Han lærer fort, er spillerintelligent, og har tatt vår måte å spille forsvar på veldig raskt, sier Kjelling.

Sondre ble kåret til banens beste i seriekampen hjemme mot Bækkelaget.