Toppkamp av Andreas i toppkampen – Drammen

Toppkamp av Andreas i toppkampen

2968 tilskuere hadde skjønt det. De hadde sikret seg billett til DHKs hjemmekamp mot ØIF Arendal. Og de fikk se en toppkamp der Andreas Björkman-Myhrs målvaktspill ble avgjørende da DHK til slutt vant 28-26.

-Det gir en fantastisk god følelse å stå her nå med seier og at vi fortsatt kan kalle oss serieledere når vi går inn i den lille pausen før vi skal møte Kolstad på bortebane, sier Andreas Björkmann – Myhr.
Trener Kristian Kjelling var ikke helt fornøyd med verken målvakt- eller forsvarsspillet da laget slapp inn 35 mål bort mot Bergen lørdag.
Både målvaktene og resten av laget svarte på tiltalen på første forsøk, og holdt angrepssterke ØIF Arendal nede på 26 mål.
Og Björkmann-Myhr, han fikk bestemannspremien etter en redningsprosent på 45. Da resten av laget hadde litt startproblemer, sto han fram som en tidlig redningsmann, og hadde hovedæren for at gjestene ikke ledet mer enn med ett mål til pause. Og han sto der og tok i mot da gjesten spurtet på slutten for å unngå tap.
-Det er jo målvaktenes lodd, at vi skal forsøke å rette opp når forsvaret ikke er treffer på alt. Det er da vi skal bidra med vårt, og ta mange nok av de klareste sjansene, sier svensken.
Han snakket mest om vi, og lot seg ikke finte ut til å snakke mer jeg. For det kunne han tillatt seg på en aften der han spilte hovedrollen mot topp motstand.

Har du vært best, ja da blir du intervjuet på tv. Andreas Björkman-Myhr fortjente bestemannspremien denne kvelden, og sammen med trener Kristian Kjelling svarte han villig vekk på spørsmålene fra TV2s Harald Bredeli.

Mens resten av laget trøblet både i forsvar og i det etablerte angrepsspillet, kjente han det på direkten, at dette var en bra dag mellom stengene. Det gjorde at det kun sto 4-4 etter ti minutter, og 8-8 etter 18 minutter. Noen bom på klare sjanser samtidig som ØIF Arendal var gode til å finne strekspillere Sondre Gjerdalen, gjorde at det plutselig sto 14-11 til bortelaget. En liten sluttspurt inn mot pause, der Ola Hoftun Lillelien første satt inn 14-15, og jammen hadde han sjansen til å ordne uavgjort også, men gjennombruddet med sekundet igjen å spille, gikk utenfor.
-Vi fikk litt mer styr på det defensive, vi fikk noen kontringer, og dermed tok vi med oss en god følelse inn til pause, forteller trener Kristian Kjelling.

Sindre Aho var god mot Bergen lørdag, og fulgte opp med en ny fin kamp. Og han viste at han ikke gikk av veien for å bruke kreftene defensivt heller da DHK hevet forsvarsspillet jo lenger kampen varte. Til høyre August Olsen Storbugt og Kristoffer Raastad-Hoel.

Og den gode følelsen ble forsterket gjennom starten på andre omgang. Björkman-Myhr fortsatte storspillet, og kanskje en avgjørende sekvens for kampen var da Hermann Gabriel Vildalen ble utvist etter drøye 38 minutter. Forsvaret sto i mot i undertall, Sindre Aho var frekk da han ordnet 18-16, og det ble fulgt opp av en flott redning av DHK-målvakten. Dermed fikk de det nødvendige pusterommet, og Aho var ikke snauere enn at han fulgte opp med to mål på rappen da DHK økte til 24-20 med 13 minutter igjen å spille.
-Vi viste det ville svinge for begge lag gjennom kampen, men vi orker mye, vi holder hodene kalde, og vi ser at vi får betalt for å ha flere strenger å spille på når det drar seg til i kampene. Herregud så gøy det var med denne atmosfæren, og to poeng til slutt topper en helt fantastisk kveld i Drammenshallen, sier Sindre Aho.
ØIF Arendal-trenerne ventet overraskende lenge før de tok ut målvakten, og sendte utpå syv spillere i angrep. Først med 13 minutter igjen å spille, på stillingen 24-20, kom det taktiske trekket. Men DHK svarte med samme mynt, og dermed ble det til at lagene med overtall i angrep, bare byttet mål på slutten.
DHK syntes å ha kontroll, men noen bom på klare sjanser, og et par tekniske feil ga 26-24 med åtte minutter igjen å spille. Men igjen sto Björkman-Myhr fram med noen viktige redninger, og Lillelien og Kristoffer Rastad -Hoel kunne løpe inn et par mål helt på slutten.

Unggutten Sondre Ovid Skovli er blitt en viktig mann for trener Kristian Kjelling. Han får mye tillit i lagets midtforsvar, og han leverer også i angrep. Mot ØIF Arendal ble det fire nye spillemål på ham. Her har han fått et godt tak på dyktige Mathias Larson.

-Jeg er så fornøyd med hvordan spillerne sto opp gjennom en turbulent kamp med store, emosjonelle svingninger. Vi viste at helvete ville slipe løs da de kom med syv mot seks-spillet, men vi var disiplinerte, vi beholdt ledelsen da vi tok den, og ikke minst så beholdt spillerne roen da vi bommet noen skudd, og de krøp nærmere. Og det er ofte sånn at det lagene som har flest redninger, de vinner slike kamper. I kveld var Andreas igjen fantastisk, og så fikk han mer og mer hjelp av et forsvar som bare ble bedre og bedre jo lenger kampen varte, mener Kjelling.
– Jeg hadde aldri trodd at vi skulle lede serien med to poeng når vi reiser opp for å møte Kolstad på bortebane i slutten av oktober, sier han.
Det riktige er at DHK i øyeblikket leder serien med fire poeng, men med en kamp mer enn trønderne. Den tar de igjen gjennom bortekampen mot Sandnes 22. oktober, og borteseier der, ja så blir Kjellings regnestykke riktig.

ØIF-forsvaret møtte Viktor Petersen Norberg langt ute på banen, men likevel kom rekruttlandslagsspilleren seg til gode sjanser på sine gjennombrudd.