Må tette igjen mot ØIF Arendal onsdag – Drammen

Må tette igjen mot ØIF Arendal onsdag

DHK er ubeseiret serieleder, og det laget som slipper inn færrest mål i eliteserien etter syv serierunder. Men 35 baklengs borte mot nyopprykkede Bergen lørdag bringer en viss spenning inn mot onsdagens Kronekamp mot ØIF Arendal.

-Bortekampen mot Bergen lørdag var preget av to lag som begge hadde noen utfordringer på forsvars- og målvaktssiden, forteller trener Kristian Kjelling.
DHK-målvaktene Oskar Larsen Syvertsen og Andreas Björkman-Myhr endte begge opp med en redningsprosent på 34.
Lagene byttet mål til det sto 9-9, før noen Larsen Syvertsen-redninger ga DHK en liten luke. De ledet med fem mål på det meste, mens det sto 19-16 til pause. DHK syntes å ha et veldig godt grep på det med en 30-24-ledelse etter 43 minutter, men åtte minutter før slutt sto det det 34-32 til DHK.
-Du kan ikke gardere deg mot alt, og det eneste du vet som trener når du går til kamp, er at noe antagelig vil gå til helvete. Mot Bergen slapp vi inn mål på ting vi ikke ønsker å gjøre feil på. Men Andreas fikk noen redninger på slutten, og ga oss et nytt pusterom, sier Kjelling.
Viktor Petersen Norberg scoret tre av de fem siste målene, og ble kåret til DHKs beste. Det var nok i sterk konkurranse med Sindre Aho som krydret seks spillemål med en mengde målgivende pasninger.
40 mål på bortebane taler for seg, og sterkt i seg selv mot et lag som har overrasket i serien med tre seire så langt.

DHK-trener Kristian Kjelling bruker mye energi på å få opp nivået på forsvarsspillet igjen. Det vil være avgjørende mot ØIF Arendal onsdag.

-Det er selvfølgelig en klisje at hver kamp lever sitt eget liv, men vi hadde noen veldig gode forsvarskamper i starten, også med veldig gode målvaktsprestasjoner. Da hadde vi prioritert mye forsvarstrening inn mot seriestart for å spille inn nykommerne Sondre (Ovid Skovli) og Robert (Sigurdarson) i vårt midtforsvar.
Da kunne Kjelling glede seg over fem kamper med mellom 21 og 26 innslupne mål i serie og NM. Så kom det 32 baklengs mot Haslum og 30 mot Bækkelaget i to hjemmekamper, før det altså ble 35 bakover lørdag.
-De gode forsvarskampen åpenbarte noen utfordringer i angrepsspillet, og vi brukte både tid og energi på å få bedre timing og samspill fremover en periode. Det igjen har jo gjort at vi scorer nok mål, sier Kjelling.
Kolstad (235 mål), Elverum (226) og ØIF Arendal (226) har scoret flere mål enn DHKs 225 mål så langt. Tre lag har sluppet inn under 200 mål på de syv første kampene. DHK med 191, Kolstad 192 og Runar med 195.

-Vi har et forsvar som er krevende og som står og faller på god samhandling. Med to av tre nye i midtforsvaret tar det litt tid å lære og bygge relasjoner. Så må vi få med målvaktene på et høyere nivå igjen. De sier selv at de skulle hatt flere redninger, og de har nok opplevd i et par kamper det som ofte distanseskyttere opplever; at de føler at det de gjør er riktig, men de får ikke treff og uttelling, forklarer DHK-treneren.
Han kunne dekket seg bak det faktum at DHK topper tabellen, og er det eneste ubeseirede laget så langt. Og vært fornøyd med det.
-Vi er inne på mye bra, og leverer gode resultater, men vi skal ikke se oss blinde på det. Vi jobber hele tiden for å heve nivået på alt vi gjør for på den måten å bli både bedre og mer stabile, sier Kjelling.

Det er ikke sikkert trøyeholding a la det August Olsen Storbugt demonstrerer her er veien å gå, men DHK må tette bedre igjen bakover når de beste lagene venter i de neste kampene.

Stabilitet og et høyt nivå i alle spillets faser blir en nødvendighet når tabellfirer ØIF Arendal gjester Drammenshallen onsdag, i det som kalles Kronekampen. I skrivende stund ser det ut til at det vil komme over 2700 tilskuere til det som nok vil være DHKs største utfordring sportslig så langt denne høsten.
Arendal åpnet med å spille uavgjort borte mot Kolstad, de har slått Runar og Elverum, men har også tapt hjemme for Halden og borte for nyopprykkede Viking TIF.
-Arendal har hatt noen merkelige resultater, og jeg vet jo at de ikke blir så mye dårligere på en uke at de kan slå Elverum, for så å tape for Nærbø i NM og Viking i serien i de to påfølgende kampene. Men de har en egen evne til å være gode mot de gode, og deres syv mot seks-spill er av høy klasse, mener Kjelling.
DHK er blitt møtt med nettopp dette spillet i flere kamper nå, og fikk god trening både mot Fjellhammer og mot Bækkelaget.
-Vi ønsker ikke å stå passive mot Norges kanskje beste spillere i dette spillet, men forsøke å skape litt stress ved å være offensive i vår tilnærming til en slik utfordring, røper DHK-treneren.

Viktor Petersen Norberg ble toppscorer mot Bergen lørdag med sine syv mål. Viktor er sammen med Trym Korperud Johnsen (seks mål denne gangen) tatt ut til rekruttlandskamper mot Sverige på bortebane 3.-og 4. november.

Kampfakta, eliteserien:
Bergen – Drammen HK 35-40 (16-19)

Framohallen 906 tilskuere.
Dommere: Morten Isachsen og Ronny A. Hell.
DHK: Oskar Larsen Syvertsen og Andreas Björkman-Myhr – David Walstad Haugstvedt, Kristoffer Raastad -Hoel 3, Sindre Aho 6, Hermann Gabriel Vildalen 3, August Olsen Storbugt 1, Viktor Petersen Norberg 7, Sondre Ovid Skovli 3, Trym Korperud Johnsen 6, Ola Hoftun Lillelien 5, Emil Hansson 4, Robert Sigurdarson, Nikolai Moe 2.
Toppscorer Bergen: Miguel Neves, Rasmus Carlsson og Sigurd K. Skare, alle 7.

Øvrige resultater i helgen: Kolstad-Viking TIF 36-25, Halden-Kristiansand 27-24, ØIF Arendal – Sandnes 36-25, Fjellhammer – Haslum 29-25.
Runar og Nærbø var begge opptatt med europacup, og begge vant sine kamper.