Emil Hansson med ti mål – DHK økte serieledelsen – Drammen

Emil Hansson med ti mål – DHK økte serieledelsen

Nykommeren Emil Hansson toppet det med ti mål da DHKs strek- og kantspillere samlet scoret 27 av de 35 målene i åttemålsseieren over Bækkelaget på hjemmebane søndag. 35-30-seieren gjør at DHKs serieledelse nå er på to poeng.

-Det er gøy å hjelpe til, sier svensken beskjedent.
Han kom fra Bergen som en av toppscorerne i 1. divisjon forrige sesong, men Ola Hoftun Lillelien har så langt sett ut som førstevalget til trener Kristian Kjelling på høyrekanten. Men mot Bækkelaget søndag kveld spilte Hansson samtlige 60 minuttene, og med fem spillemål og fem mål fra syvmetermerket ble han kampens toppscorer.
-Selvfølgelig har jeg ventet lenge på denne sjansen, men Kjelling er flink til å bruke hele troppen. Ola har vært god, og han har kanskje spilt litt mer enn meg så langt, men denne kampen gir selvfølgelig en god følelse. Både for meg og for laget, for tre seire på åtte dager er sterkt, mener Hansson.
Han er nå lagets toppscorer med 27 mål på seks kamper.

Emil Hansson ble toppscorer i kampen, og hans ti mål denne kvelden løftet ham også opp som toppscorer i laget etter seks serierunder.

Serielederen så ikke akkurat ut som det de første 24-25 minuttene mot Bækkelaget. Kjelling startet offensivt med en 5-1-formasjon i forsvar, men måtte raskt endre til det mer vanlige 6:0-forsvaret. Verken det ene eller det andre fungerte, og målvakten Oskar Larsen Syvertsen fikk en vanskelig jobb med nesten bare avslutninger fra seks meter. Bækkelaget ledet lenge før pause, men aldri med mer enn tre mål. Ledelsen kunne kanskje vært større, for fra vårt ståsted så det ut som gjestene flere ganger fikk veldig dårlig betalt av dommerne, og at trener Jørgen Lauges protester var berettiget.
-Jeg ønsket temperatur fra start, og det ble det, men det slo ikke helt heldig ut for oss. 5:1 fungerte ikke i det hele tatt, det ble mange småfeil som ble fulgt av flere småfeil. Det spredde seg litt usikkerhet, men vi jobbet oss fint inn igjen, og etter en fin avslutningen på omgang, gikk vi til pause med en god følelse, forteller Kjelling.
Først da Sondre Ovid Skovli utlignet til 14-14 etter 25 minutter, begynte DHK å likne på DHK igjen. Forsvarsspillet ble bare bedre og bedre, BSK gjorde de fleste feilene, og DHK fikk noen redninger på tampen av omgangen. Hjemmelaget var også skarpest i avslutningene på slutten, og ledet plutselig 19-17 halvveis.

DHKs forsvarsspill ble bare bedre og bedre utover i kampen, og etter pause slapp de kun in 13 mål. Her er det Trym Korperud Johnsen som stopper danske Jens Dolberg, mens Hermann Gabriel Vildalen (t.v.) og Sondre Ovid Skovli bare registrere at han har full kontroll.

-Vi fikk med oss en god følelse inn til pause, og snakket bare om hvordan forvalte den følelsen. Vi visste også at Bækkelaget ville komme med syv mot seks-spillet sitt på et tidspunkt , og forholdt oss helt rolig da de tok det grepet, sier Hansson.
Begge lag byttet målvakter i pausen, men det var DHK som fik den største effekten ut av det. Andreas Björkman-Myhr fikk mer hjelp enn Larsen Syvertsen, men hadde også noen spektakulære redninger i tillegg, og endte opp med en redningsprosent på sterke 45!
DHK gikk til 25-20 på åtte minutter etter pause, hadde 28-20 etter 42 minutter da BSK igjen gjorde fleste feil og hadde flest bomskudd. Det virket som gjestene ble mer og mer stresset etter hvert som DHK-forsvaret bokstavelig talt vokste fram og provoserte fram dumme BSK-lsøninger.
-2. omgangen ble veldig fin. Det går ofte i bølger i håndballkamper, og det gjelder å være på en bølgetopp så lenge som du bare kan. Vi hadde svarene på deres syv mot seks-spill, men kålet det litt til å angrep i den perioden. Derfor kom de litt innpå, forteller Kjelling.
Men nærmere enn fem mål kom ikke Bækkelaget.

Oskar Larsen Syvertsen (t.v.) startet kampen, men fikk mindre hjelp av forsvarsspillerne, mens Andreas Björkman-Myhr etter pause opplevde en mer dynamisk mur foran seg. Og av de skuddene som kom forbi, reddet han 45 prosent av.

-Jeg er stolt av spillerne. Vi viser hva som må til for at vi skal prestere flere ganger på rad. Nå var det andre som fikk lite spilletid enn i tidligere kamper, og de på benken til enhver tid heiet og oppmuntret de som nå sto på banen. Og vi hadde to nye toppscorere i denne kampen enn de to som var mestscorende forrige gang. Og de igjen hadde to andre som var toppscorere i kampen før dem igjen. Morsomt at det er forskjellige spillere fra kamp til kamp, og det at vi nå leder serien med to poeng, skal vi bare nyte så lenge det varer, sier DHK-treneren.
-Og tre seire på åtte dager er flott.

August Olsen Storbugt er fra Sarpsborg, eller Hockey Town som de ynder å kalle det der borte, og viste at han har plukket opp noe fra kompisene sine på is. Denne taklingen av Axel Skaarnæs hadde kvalifiserte til utvisning der også.

DHK scoret 35 mål denne gangen, og av dem sto strek-og kantspillerne for hele 27 av dem. Emil Hanssons ti mål er nevnt, mens Kristoffer Raastad -Hoel på den andre kanten bidro med fem. På streken spilte igjen Sondre Ovid Skovli en kjempekamp fremover, i tillegg til bunnsolid spill i midtforsvaret. Ni spillemål endte han opp med, mens strekkollega August Olsen Storbugt scoret tre ganger.
-Det blir ofte sånn når vi vet at Bækkelaget pakker forsvaret innover mot midten, og vi forsøker å brette spillet utover på sidene. Samtidig løfter de veldig høyt ut i deres 6:0-forsvar mot våre bakspillere, og da åpner det seg rom for strekspillerne. Og de sjansende tok de godt vare på, mener DHK-treneren.
En vesentlig detalj i DHKs snuoperasjon var nok også at de klarte å holde BSKs tre antatt beste spillere, danskene Christoffer Langerhuus og Jens Dolberg og drammenseren Peter Dahl Christensen nede på to spillemål hver.

Sondre Ovid Skovli ble kåret til lagets bestemann for andre gang på rad.

Trener Kjelling så at Kolstad slo Elverum 32-27 på Lillehammer lørdag, og han ble litt overrasket kveld da ØIF Arendal tapte 36-33 borte for nyopprykkede Viking TIF.
Her er resultatene fra den 6. serierunden: DHK-BSK 35-30, Elverum-Kolstad 27-32, Sandnes – Bergen 31- 28, Viking TIF-ØIF Arendal 36-33, Kristiansand – Runar 21-26, Haslum-Halden 29-20 og Nærbø-Fjellhammer 33-24.
DHK leder med 11 poeng, fulgt av Kolstad på 9 og Elverum og Sandnes, begge 8 poeng.