Lærte mest av seriekampen – klare for kvartfinale – Drammen

Lærte mest av seriekampen – klare for kvartfinale

Lørdag vant DHK knepent seriekampen borte over Fjellhammer med ett mål. Onsdag møttes de to lagene igjen, i NM, og nok en gang vant DHK. Nikolai Moe ble toppscorer mot gamle lagkamerater da DHK denne gangen vant med tre mål.

I norgesmesterskapet er det viktigste å gå videre. Kanskje tenkte DHK -spillerne på det da de ledet med ni mål over Fjellhammer. For på slutten ble det igjen spennende, men DHK vant 28-25, og er klare for kvartfinalene.
-Det var unødvendig å slippe dem innpå oss igjen, og det skal være vondere å møte DHK det siste kvarteret i kampene enn det det ble for Fjellhammer-spillerne i dag, sier Ola Hoftun Lillelien.
Da skal det sies at han her kanskje nevner det eneste det var å sette fingeren på DHKs hjemmekamp i NM denne onsdagskvelden.
For DHK hadde tydeligvis lært mye av seriekampen mot det samme laget bare for fem dager siden da det ble en knepen ettmålsseier. For forsvarsspillet de leverte denne gang luktet det svidd av. Og da Fjellhammer-trener Robert Hedin i et siste forsøk sendte spillerne ut i deres syv mot seks-spill, virket det som DHK- spillerne jublet inni seg for at de fikk sjansen til å teste ut det forsvarsspillet de hadde trent så nøye på de siste dagene.
Baller ble erobret, skudd ble blokkert og gang på gang provoserte de fram tekniske feil og brøytsituasjoner som de så kunne kontre på. Eller score i åpent mål fra egen seksmeter.

Sondre Ovid Skovli, her i forsvar, fikk mye tillit mot Fjellhammer i NM-kampen, og svarte med å bli kåret til banens beste.

-Vi har brukt veldig mye tid på dette forsvarsspillet på treningene etter seriekampen lørdag, og vi hentet også fram et 5:1-forsvar som vi prøvde ut med stort hell, forteller Sondre Ovid Skovli.
Unggutten fikk masse spilletid i midtforsvaret. Mest sammen med Hermann Gabriel Vildalen, men også med islendingen Robert Sigurdarson.
-Jeg tar de mulighetene jeg får, og er fornøyd bare med å få spilletid, sier han.
Ikke bare grep han muligheten, han ble også kåret til DHKs beste spiller i denne kampen. Han har vikariert for Kristian Rammel både i forsvar og på streken, og med Rammel på vei tilbake etter skade, håper han at han også vil få sjansen som bakspiller.

Ola Hoftun Lillelien ble toppscorer mot Fjellhammer med fire mål.

Kampen var jevn de ti første minuttene, til stillingen 5-5, men da begynte Fjellhammer å gjøre feil samtidig som Andreas Björkman-Myhr tok de fleste av skuddene som gikk forbi forsvarsmuren. Forskjellen resten av omgangen gjenspeilet kvaliteten i de to lagene akkurat der og da, og DHK gikk til pause med en ledelse på syv mål – 17-10.
Kort etter pause økte ledelsen til ni mål – 20-11, og det hele syntes avgjort.
-Vi burde lukket kampen der og da, og kanskje vunnet med ti mål til slutt. Fram til da var vi strålende, og så er det ikke så uvanlig at alt faller litt når du har en så klar ledelse. Jeg er veldig fornøyd med at vi setter ut i praksis, og gjennomfører det vi lærte etter seriekampen lørdag. Og det på en kveld da vi lar spillere som var gode sist, få mindre spilletid denne gangen, sier trener Kristian Kjelling.
Han tenker på spillere som August Olsen Storbugt og Sindre Aho. I deres posisjoner slapp Kjelling til Nikolai Moe og nevnte Ovid Skovli.
-Nikolai sto 50 minutter i kveld, og spilte en flott kamp. August var fremragende sist, men fikk bare noen minutter nå fordi jeg fortsatt ønsker å bruke hele spillertroppen. Noen ganger må jeg imidlertid bytte hele rekka underveis for å få den rette konstellasjonen i midtforsvaret, og det funket bra i dag, mener Kjelling.

Nikolai Moe ble toppscorer for DHK denne kvelden. Mot gamle lagkamerater.
-Jeg syns jeg gjorde en god prestasjon, og det var ekstra gøy å få litt revansje for det jeg leverte i seriekampen lørdag. Laget var også veldig gode i store deler av kampen. I førsteomgangen fram til 17-10 er det ingen ting å sette fingeren på, og svingningen etter pause har litt med hvem som har momentum i kampen i øyeblikket. Fjellhammer fikk noen redninger da vi var litt sleivete i avslutningene, de var flinke til å løpe, og plutselig var de i nærheten. Vi slapp oss ned kanskje ti prosent da vi ledet så klart, og på dette nivået kan det utgjøre fire-fem mål bare i løpet av noen minutter, sier Nikolai.
Og det skjedde.
Det etablerte forsvaret var lenge veldig godt, også da Fjellhammer spilte i overtall med åpent mål. DHK hadde 28-21 med syv minutter igjen å spille da ungguttene Magnus Solberg fra Lier og Henrik Hartz Hagen fra Konnerud virkelig viste seg fram i Fjellhammer-draktene sine. Sønnene til DHK-legendene Glenn Solberg og Frode Hagen hentet fram kvalitet i alt de gjorde på slutten av kampen, og gikk av banen med tre mål hver. Alle helt i slutten av kampen da gjestene hentet inn enda fire mål slik at det kun ble en tremålsseier.

Trener Kristian Kjelling var klar i tilbakemeldingene, og rask med å svare da Fjellhammer kom med sitt 7 mot 6-spill. Her får Sondre Ovid Skovli noen direktiver med tilbake i forsvar.

-Jeg ville helst sett at vi fikk med oss en storseier når vi leder så stort så mange ganger i kampen. Men seier bygger uansett både en gode følelse og selvtillit, sier Ola H. Lillelien.
Han var litt overrasket over at Fjellhammer ikke kom med sitt 7 mot 6-spill tildigere i kampen.
Det var også Kristian Kjelling.
-Ja, jeg er litt overrasket, for jeg tror de følte at de lyktes veldig godt med det i seriekampen lørdag. Men egentlig tenker jeg ikke så veldig mye på det nå. Vi er videre i NM, og det er en turnering der DHK har en god historikk, mener treneren.

Kvartfinalene trekkes torsdag, og i glasskulen ligger eliteserielagene Bergen, Nærbø, Haslum, Elverum, Kolstad, Halden og Kristiansand sammen med DHK.

Kampfakta, 1/8- finale NM:
Drammen HK – Fjellhammer 28-25 (17-10)

Drammenshallen – 625 tilskuere.
Dommere: Jørgen Jørstad og Mads D. Fremstad.
DHK: Andreas Björkman-Myhr og Oskar Larsen Syvertsen – David Walstad Haugstvedt 1, Kristoffer Raastad-Hoel 4, Sindre Aho, Hermann Gabriel Vildalen 3, August Olsen Storbugt 1, Viktor Petersen Norberg 2, Sondre Ovid Skovli 3, Trym Korperud Johnsen 2, August Lind Oma, Ola Hoftun Lillelien 4, Emil Hansson2, Robert Sigurdarson 1, Nikolai Moe 5.
Toppscorer Fjellhammer: Mirko Vicentijevic 4.

Øvrige NM-resultater onsdag: Bergen – Sandnes 36-27, Nærbø – ØIF Arendal 31-30, Halden-Follo 27-26, Viking TIF-Kolstad 21-42.
Spilt tidligere: Elverum-Falk 30-27, Haslum-LFH09 42-23, Bergsøy-Kristiansand 30-33.