DHK holdt unna da det ble jevnt mot Fjellhammer – igjen – Drammen

DHK holdt unna da det ble jevnt mot Fjellhammer – igjen

August Olsen Storbugt fikk ingen nye venner på Fjellhamar lørdag ettermiddag. Ingen forsvarsspillere fikk tak på strekspilleren, og gjorde de det, endte det opp i syvmeterkast. Og i forsvar frustrerte han hjemmelagets spillere både med offensivitet og rå styrke. Hans fire spillemål og en håndfull syvmeterkast var viktige bidrag da DHK til slutt vant 27-26.

Det har aldri skilt mer enn to mål i de fire siste oppgjørene mellom DHK og Fjellhammer. Og jevnt ble det til slutt denne gangen også. Litt smartness i forsvar, litt marginer riktig vei og klokt spill med strekspilleren da temperaturen steg, fikk det til å vippe DHKs vei nok en gang.
-Fjellhammer spilte veldig fysisk mot våre bakspillere, og da var det deilig at vi var så flinke til å bruke vårt strekspill. Jeg følte jeg løste det greit, jeg, og det er ekstra deilig når kampen utvikler seg som den gjør, og vi vinner med ett mål til slutt, sier August.
-Slike kamper gir både selvtillit og litt respekt når vi skal møtes igjen bare om noen dager. Vi måtte kjempe for hver ball og hvert mål, men jeg føler vi var solide defensivt hele kampen. Mens vi sleit litt med uttellingen, forklarer han.

DHK virket som de hadde god kontroll da de gikk fra 5-5 til 11-6 på drøye seks minutter i første omgang, og de syntes å ha det samme på stillingen 23-18 kvarteret før slutt. I første omgang valgte trener Kristian Kjelling å bytte alle utespillerne bortsett fra Kristoffer Raastad – Hoel på venstrekanten da laget ledet med fem, og denne gangen slo det ikke heldig ut. De som sto på banen da ville så mye selv, og det syntes som om ingen klarte å gjøre naboen sin god. De skjøt også målvakten Hans Gran veldig god helt til han bokstavelig talt måtte krype av banen etter et brutalt møte med målstolpen. Samlet resultat ble litt frustrasjon og masete spill, og hjemmelaget spiste opp ledelsen slik at DHK kun ledet 13-12 til pause.
-Det stemte ikke helt da, nei, sier Kjelling.

Viktor Petersen Norberg ble toppscorer for DHK med åtte mål, og for det ble han kåret til lagets beste av en lokal jury. Her har han akkurat fintet bort Henrik Hartz Hagen (t.h.) fra Konnerud, og angriper rett på Magnus Solberg fra Lier.

Han sto lenge med ettermiddagens startoppstilling igjen etter pause, og mente at feil og slurv og en utvisning som kom ubeleilig var årsaken da 23-18 og 25-20 ble til 25-24 med kun noen minutter igjen å spille. Da hadde DHK-spillerne klart å skyte målvakten Vegard Bakken Øien viktig og god for hjemmelaget, men scoringer av Emil Hansson og Raastad -Hoel helt på tampen sikret seieren.
-Det var helt marginalt på slutten der vi klarte å fremprovosere to brøytsituasjoner, for så å gå i angrep og score selv. Nå skal det sies at det ville vært et ran dersom vi hadde tapt eller avgitt poeng i dag, mener Kjelling.
Han mener laget tok med seg mye lærdom inn mot NM-kampen på hjemmebane onsdag. For Fjellhammer ble tidlig presset til å ta i bruk sitt syv mot seks-spill, og det tror Kjelling det kommer til å bli enda mer av onsdag.
– Nå fikk vi prøvd dette under veldig press, og lærte mye av det. Vi ønsker å ta initiativ i undertallet, og ikke stå og vente for å se hva som skjer. Det lyktes vi med flere ganger i dag, mener treneren.

Seier og tabelltopp igjen. Ikke rart DHK-spillerne var fornøyde etter ettmålsseieren over Fjellhammer.

DHK-treneren syntes selvfølgelig det var kjempegøy å ta den fjerde serieseieren. Og før kampene søndag er laget igjen på tabelltoppen.
– Vi har hatt tre sterke borteseire i Halden, på Nærbø og nå her mot Fjellhammer, og det er garantert lag som kommer til å ta mange poeng på hjemmebane. Nå ble det en litt rar kamp i dag, men det var godt å se at alle spillerne la igjen hjertet i den (for anledningen) hvite drakten.

Så lenge DHK fikk spille seks mot seks i forsvar, spilte de en veldig god kamp. Her har Robert Sigurdarson (t.h.) og Viktor Petersen Norberg kontroll på Fjellhammers gode spilleopplegger Hermann Schultz.

Målvaktene Oskar Larsen Syvertsen (spilte førsteomgang) og Andreas Björkman-Myhr (kom inn etter pause) hadde ikke mange redninger, men de 13 de hadde til sammen kom nesten alle på veldig viktige tidspunkt i kampen. Oskar hadde sine viktigste bidrag i DHKs gode periode da de stakk fra halvveis ut i førsteomgangen, mens Andreas bidro sterkt da det kokte som verst, og Fjellhammer hadde startet sluttspurten.
Ingen av dem fikk imidlertid noe tak på hjemmelagets Erik Køpp som scoret åtte ganger. Alle på syvmeterkast. Køpp, kanskje lagets viktigste spiller, sliter med en vond lyske, og kom bare på banen da laget fikk syvmeterkast.
Han forble feilfri fra syv meter.
– Det ble en merkelig andreomgang. Det gikk så lang tid mellom hvert skudd, og jeg tror faktisk Fjellhammer hadde flere avslutninger fra syvmetermerket enn de hadde i åpent spill den siste halvtimen, sier Andreas.
-Jeg har sjelden stått en kamp med så få skudd i etablert angrep, og nå får vi målvaktene bare øve på syvmeterkast fram mot NM-kampen onsdag, mener han.

Kampfakta, eliteserien:
Fjellhammer – Drammen HK 26-27 (12-13)

Fjellhammer Arena
Dommere: Erik Abrahamsen og Mads Myhrstad.
DHK: Oskar Larsen Syvertsen og Andreas Björkman-Myhr – David Walstad Haugstvedt, Krstoffer Raastad-Hoel 2, Sindre Aho 3, Hermann Gabriel Vildalen 2, August Olsen Storbugt 4, Viktor Petersen Norberg 8, Sondre Ovid Skovli, Trym Korperud Johnsen 1, Ola Hoftun Lillelien 2, Emil Hansson 5, Robert Sigurdarson, Nikolai Moe.
Toppscorer Fjellhammer: Erik Køpp 8 ( alle på syvmeterkast).
Øvrige resultater lørdag: Bækkelaget – Sandnes 22-30 og Bergen – Viking TIF 32-31.