Nikolai Moe: Den lange veien tilbake – Drammen

Nikolai Moe: Den lange veien tilbake

Hver dag minner Nikolai Moe minner seg på at han skal skynde seg langsomt. Skaden han pådro seg foran forrige sesong kom etter en sommeren der iveren etter å bli enda bedre tok litt overhånd. Ting begynner å falle på plass, og nå gleder han seg til to viktige møter med gamleklubben Fjellhammer i løpet av fem dager.

En skulle tro at en trøblete oppkjøring forrige sesong, med totalt fire seriekamper den høsten, fulgt av syv nye måneder på sidelinjen vil gjøre noe med deg som håndballspiller. Nikolai Moe mener han kom styrket ut av det.
-Jeg fikk jo sjansen til å bygge meg skikkelig opp foran comebacket i DHK-draktene denne sesongen, mener han.
Etter en fantastisk førstesesong i Fjellhammer, der han ble nest mest scorende i laget, skulle han bli enda bedre i sesong to. Men belastningen ble for stor, patellasenen fikk trykket, og jumpers knee ble en mulig diagnose på høyrekneet som hanglet.
-Jeg hadde aldri følt meg bedre enn inn mot forrige sesong. Jeg hadde løpt og løpt gjennom sommeren for å styrke min svakeste del av totalen, nemlig utholdenheten. Men så smalt det i det høyre kneet i en treningskamp mot Elverum, og jeg ble tatt ut av trening før serien i det hele tatt var kommet i gang, forteller Nikolai.

Trener Kristian Kjelling var rask til å hente tilbake Nikolai Moe da det ble klart at Gøran Sørhein ville legge opp etter forrige sesong.

Han kom tilbake etter en lang tid med rehabilitering, og rakk fire seriekamper i november og desember, før smertene igjen tok overhånd.
-Jeg har en eksplosiv spillestil, med mye start, stopp, retningsendringer og hopp, som igjen gir en stor belastning på muskler og sener rundt leddene. Det trigget selvfølgelig skadestedet. Rundt årsskiftet ble det også snakk om en mulig retur til DHK, og da var det bare å tenke fornuftig, og legge alt til rette for å være skadefri når sesongoppkjøringen med laget startet etter sommerferien.
Under sterk kontroll fra det medisinske apparatet i klubben og trenerteamet har han styrt belastningen gjennom hele oppkjøringen. Totalt har han vært med på 60 prosent av håndballøktene.
-Det har tatt tid å komme tilbake. Jeg trenger mange repetisjoner for å bygge inn mine kvaliteter sammen med medspillere og spillet vi spiller. Men den første sesongen i Fjellhammer med mye spilletid og ansvar ga meg både erfaring og selvtillit. Det ble ikke borte selv om forrige sesong rant ut i sanden. Jeg vet hva jeg kan, og må bare minne meg på at jeg ikke har spilt eliteserie siden senhøstes i 2022.

Nikolai Moe har ikke flere bekymringer enn en vond finger inn mot Fjellhammer-møtene. Da tar Kristian Rammel frem tape-ferdighetene sine.

-For hver uke blir jeg mer sikker på meg selv og spillet vi spiller. Alt starter jo på treningene, og med mange og gode økter bak meg, vil det komme naturlig i kampene også. Jeg vet at jeg har nivået inne, sier 21-åringen.
Samtidig som han snakker varmt om måten han ble tatt i mot på, og det ansvaret han fikk i Fjellhammer, innrømmer han at han bare koser seg etter returen til den blå drakten og hjemmebane i Drammenshallen.
-Jeg har flyttet tilbake til byen, jeg har mange kjente på tribunen på kampene, og kjenner både laget, spillerne og trenerteamet. Det oppleves bare veldig deilig, mener han.
Seriestarten har også gitt laget noen gode opplevelser, og selv på en dårlig dag mot Haslum sist, «reddet» de ett poeng. Nå kommer to kamper som på sitt vis vil definere noe av høsten som venter. Seriekamp mot Fjellhammer lørdag vil med seier bekrefte at DHK skal være med der oppe i toppen. Et tap etter uavgjort mot Haslum sist, og laget faller foreløpig ut av medaljekampen. Så tett er det. Og seier i cupkampen mot samme lag onsdag vil holde døren åpen for et NM-sluttspill senere denne sesongen.

Nikolai Moe har en eksplosiv spillestil som gir stor belastning på knær og ankler.

-Jeg er sikker på at vi tar seriepoengene og avanserer til kvartfinalene i NM. Vi er et bedre lag og har mer erfaring. Vi har hatt en god gjennomgang av Haslum-kampen, og er veldig godt forberedt på det som venter mot Fjellhammer. Et Fjellhammer-lag som etter en veldig god sportslig prestasjon forrige sesong, har fremstått litt ustabilt i sesongstarten. De spiller ofte på litt små marginer, og det kan bli enten himmel eller helvete, ler Nikolai.
Romerikingene avanserte som DHK greit fra 4. runde i NM, de har har to tap, en seier og en uavgjort i de fire første seriekampene. Tapene kom mot Elverum, og noe overaskende Sandnes, mens det ble uavgjort sist mot nyopprykkede Viking.
Oppgjørene mellom Fjellhammer og DHK forrige sesong var uhyre jevne.
– Jeg tror seriekamp borte mot Fjellhammer kan bli litt annerledes nå når de har flyttet fra gamle Lørenskoghallen til nye, flotte Fjellhammer Arena. Litt sånn som vi opplevde i serieåpningen mot Halden. Da slapp vi unna beryktede Remmenhallen, og spilte i en åpen, lys og fin hall i Tistedalen. Det gikk jo fint, sier Nikolai Moe.

Seriekampen mot Fjellhammer spilles på bortebane lørdag 30.september klokken 17.00, mens NM-kampen spilles i Drammenshallen onsdag 4. oktober klokken 18.00.