Hadde mye å snakke med dommerne om – Drammen

Hadde mye å snakke med dommerne om

Trym Korperud Johnsen og de andre DHK-spillerne hadde mye å diskutere med dommerne etter kampslutt i hjemmekampen mot Haslum. 32-32 endte det i en kamp DHK kanskje skal være glade for det ene poeng. Men det kunne også fort blitt to.

Så langt i høst har DHK spilt godt forsvar, og de har hatt to målvakter som har levert spill i toppklasse begge to. Mot Haslum fredag kveld var både forsvarsspillet og målvaktspillet under båten, og da holder det ikke å score 32 mål selv. Det ble også 32 i mot.
Trener Kristian Kjelling trengte da også noen sekunder betenkningstid da vi startet pedagogisk riktig, og ba ham plukke ut det mest positive fra uavgjortkampen hjemme mot Haslum.
-At vi klarte å ta et poeng på en kveld vi nesten ikke fortjente det.
Slik oppsummerte han det positive.
Rekken over hva som ikke fungerte er lengre, så her kommer det i kortform:
-Vi var særdeles svake defensivt, og traff overhodet ikke på det vi hadde bestemt oss for etter å ha sett video av Haslum. Vi visste hva som kom, men bommet skikkelig på utførelsen. Og når våre to målvakter, som har vært gode i hele høst, heller ikke fikk det til, ble det svake greier, mener Kjelling.

Trym Korperud Johnsen var en stadig trussel for Haslum-forsvaret denne kvelden.

Han skyldte ikke på andre enn laget og seg selv, men stilte spørsmål etter mange rare dommeravgjørelser. De var vanskelig å forstå, mente han. DHK endte opp med syv utvisninger denne kvelden, Haslum fem.
Kjelling fikk selv to minutter utvisning for protester.
-Det er første gangen jeg opplever på laglederbenken etter at jeg kom hjem igjen til Norge. Og det etter et spontanutbrudd, forklarer han.
På stillingen 22-22 etter 37 minutter fikk DHK først to spillere utvist samtidig, og like etter ble også Kristoffer Raastad-Hoel utvist slik at DHK spilte nesten to minutter med kun tre utespillere på banen. Andreas Björkman-Myhr hadde en av sine elleve redninger (29 prosent) totalt i kampen på et syvmeterkast i den perioden, og DHK kom fra det med bare å ligge ett mål etter. Målvaktskollega Oskar Larsen Syvertsen gjorde et innhopp i kampen, men ble byttet ut igjen etter èn redning på seks skudd.
Og uten redninger og ellers svakt forsvar, måtte DHK jage resten av kampen.

Trener Kristian Kjelling var ikke alltid enige med dommeravgjørelsene, og ga uttrykk for det på sin måte.

Dog aldri mer enn med to mål. Men da det gikk inn i de ti siste avgjørende minuttene ble det ekstra motbakke da først Ola H. Lillelien ble utvist før trener Kjelling måtte plukke av en spiller til på grunn av de nevnte protesten.
I spille fire mot seks reddet Björkman-Myhr igjen et syvmeterkast, og Sindre Aho sendte plutselig DHK i ledelsen med under åtte minutter igjen å spille. Et tidlig bomskudd fra nevnte Aho, fulgt av en feilpasning av Hermann Gabriel Vildalen på en kontring inviterte Haslum tilbake, mens en Lillelien-scoring fulgt av et bomskudd av Korperud Johnsen igjen var med på å sende Haslum i ledelsen. Til slutt var det Lillelien som scoret DHKs 32. mål med minuttet igjen å spille.

August Olsen Storbugt forsøkte å bytte drakt med Vegard S. Tennfjord før kampen var ferdigspilt.

Trym Korperud Johnsen ble kåret til DHK beste spiller denne kvelden, men sto like vel skuffet tilbake på banen og forsøkte å skjønne hva som skjedde på slutten. For oppe i all elendigheten, hadde faktisk DHK sjansen til vinne kampen. Haslum hadde ballkontroll med 40 sekunder igjen å spille, på stillingen 32-32, men ble avblåst for brøyt ute på kanten. Kjelling tok kjapt time out, og DHK hadde ballen med 20 sekunder igjen å spille.
DHK satte opp et spill for å få nettopp Korperud Johnsen i avslutningssituasjon, og det lyktes de med. Han trodde han hadde scoret med kun sekunder igjen, men dommerne dømte angrepsfeil. Selvfølgelig til store protester fra alle i blått. Og det kanskje med rette.
-Det var tredje gangen de blåste for nesten den samme angrepsaksjonen av meg, og jeg må se på video for å se hva det er de blåser for før jeg uttaler med helt bombastisk. Men jeg føler at jeg gjør rett alle tre gangene, sier Trym.

Ola Hoftun Lillelien var spesielt frisk før pause, og hans sjette scoring for kvelden ordnet 32-32, og ett poeng på en kveld da ikke alt akkurat stemte for DHK.

.Korperud Johnsen og er skuffet over at DHK ikke klarte å utføre det de hadde bestemt seg for etter å ha analysert Haslums tidligere kamper denne høsten.
-Vi må gå i oss selv, og dra veksler på det vi henter av informasjon fra videoseansen. Vi er jo påskrudd i dag også, men vi må jo ta med oss de viktige detaljene i utførelsen. I dag skulle vi nekte dem å skyte fra distanse, men hva skjer? Vi blir skutt i senk, sier femmålsscoreren.
Verken forsvaret eller målvaktene fant ut av Haslums Felix Abrahamsen Lunde på venstrebacken. Han bommet knapt denne kvelden, og endte opp med elleve scoringer.
-Akkurat nå føles det veldig surt, men vi skal ikke grave oss ned. Vi fikk et poeng, og er fortsatt ubeseiret etter fire kamper, minner han oss på.