Tabelltopp etter solid Nærbø-kamp – Drammen

Tabelltopp etter solid Nærbø-kamp

Nærbø var i ferd med å bli en liten marerittmotstander for DHK. Med søndagens solide 33-26-seier på bortebane la forhåpentligvis DHK det spøkelset bak seg igjen.

DHK inntok tabelltoppen etter borteseieren over Nærbø, tippet som et av topplagene i år. Akkurat det får ikke trener Kristian Kjelling til å ta av, men han delte villig ut superlativer til spillerne etter en veldig god eliteseriekamp.
– Tabelltopp, ja vel, men det er vel tidlig å begynne å snakke om det nå. Men vi var veldig gode, faktisk var veldig mange gode samtidig, og dermed er vi vanskelige å slå, forklarer Kjelling.
Etter mange sesonger der DHK var det eneste norske laget Nærbø aldri hadde vunnet over, kom det både serietap, sluttspilltap og de forsmedelige europacuptapene.
– Vi skal huske at veldig mange hanglet i kampene mot dem i fjor, spesielt i sluttspillet, og selv om vi følte at vi spilte godt etablert forsvar, sleit vi i angrep, og de kontret oss i senk. Denne gangen stemte veldig mye fremover, og med den troppen vi har nå, kan vi vise fram mange forskjellige offensive løsninger, mener Kjelling.

Sondre Ovid Skovli (t.h.) gjorde en kjempejobb i DHKs midtforsvar sammen med Hermann Gabriel Vildalen. Her sammen med August Olsen Storbugt fra en treningskamp mot Runar.

Han sørger alltid for at laget hans er godt forberedt på det som venter, og denne gangen lot spillerne seg bare stresse i korte perioder av Nærbøs offensive forsvar, og da de forsøkte seg med spill syv mot seks. Men det var krampetrekninger fra Nærbøs side, DHK hadde kampen i sin hule hånd, som det heter. .
-Vi planla ut fra hva de har lyktes med tidligere, men å være godt forberedt hjelper ikke om det ikke blir godt nok utført, sier treneren.
Han sparte som sagt ikke på superlativene, og i en skikkelig lagseier tok han seg friheten til å løfte fram noen enkeltspillere.
-Sondre (Ovid Skovli) fikk beskjed om at han skulle stå 60 minutter i midtforsvaret i Roberts (Sigurdarson) skadefravær. Det forteller det meste om hans prestasjon da de andre spillerne møtte ham med trampeklapp i garderoben etter kampslutt, forteller Kjelling.
-Det var en fryd å se ham sette en så dyktig spiller som Tord Haugseng ut av spill. Det var det jeg var mest spent på i dag, for Tord er hjernen i Nærbøs offensive spill, mener Kjelling.
-Jeg har hatt tro på Sondre hele tiden, men dette var kanskje i overkant av hva jeg forventet så tidlig av en så ung spiller, legger han til.

Andreas Björkman-Myhr viser stor stabilitet i spillet sitt for tiden. Denne gang stoppet redningsprosenten på 40 mot Nærbø.

Kjelling tillot seg også å løfte fram Trym Korperud Johnsen og målvakten Andreas Björkman-Myhr. Trym ble lagets toppscorer med sine syv mål, mens Andreas endte med en redningsprosent på 40!
-Vi har et flott målvaktspar i Andreas og Oskar (Larsen Syvertsen), der Andreas fremstår mye roligere i alt han gjør mellom stengene i forhold til i den forrige perioden han var her. Og så blir han ikke stresset av om det går noen baller forbi ham. Nei, han er fin og lugn, mener Kjelling.
Med Trym Korperud Johnsen har Kjelling fått duellspilleren som får mye juling på veien, men som kommer igjen og igjen.
-I tillegg har han et godt distanseskudd, og samlet gjør det han behersker sammen med de andre bakspillerne våre at vi nå er vanskeligere å spille offensivt mot, forklarer Kjelling.

Trym Korperud Johnsen ble toppscorer mot Nærbø med syv spillemål. Her fra en kamp mot Runar tidligere i høst.

Hermann Gabriel Vildalen fikk prisen som DHKs beste denne gangen av en lokal jury, og de bygde nok det på en veldig god førsteomgang der han blant annet scoret fire av DHKs seks mål da de gikk fra 11-9 til 17-13. Etter pause holdt han oversikten, og spredde baler rundt seg da Nærbø spilte 3:3 i forsvar.
I tillegg måtte han også legge ned mye kraft i midtforsvaret i Sigurdarsons fravær. Et forsvar som lenge presset Nærbø-spillerne til å løpe på tvers og krysse opp hverandre, før de mistet ball, pådro seg tekniske feil eller valgte å avslutte på halvgode sjanser.
Mange nok til at det til slutt ble klare 33-26 til DHK.
-Det var en flott kamp, solid gjennomført, oppsummerer Kjelling.

Neste kamp er hjemmekampen mot Haslum fredag 22.september klokken 18.00. Et Haslum-lag som tapte 32-35 hjemme for Sandnes lørdag.
Slik endte de andre kampene i tredje serierunde: Bækkelaget – Elverum 30-31, Kolstad-Halden 35-22, Fjellhammer – Bergen 25-25 og Bergen-Kristiansand 30-27.
Runar-ØIF Arendal spilles tirsdag.

Kampfakta, eliteserien:
Nærbø- Drammen HK 26-32 (14-19)

Sp.banken Vest Arena
Dommere: Jørgen Jørstad og Mads D. Fremstad.
DHK: Andreas Björkman-Myhr og Oskar Larsen Syvertsen – Kristoffer Raastad-Hoel 4. David Walstad Haugstvetd 1, Sindre Aho3, Hermann Gabriel Vildalen 5, August Olsen Storbugt 4, Viktor Petersen Norberg 1, Sondre Ovid Skovli 2. Trym Korperud Johnsen 7, Ola Hoftun lillelien 1, Emil Hansson 4, Nikolai Moe 1.
Toppscorer Nærbø: Ole Nærland, Rassin Haugseng og Andreas H. Haugseng, alle 4.