Tenåringene griper sjansen i DHK – Drammen

Tenåringene griper sjansen i DHK

18-åringene David Walstad Haugstvedt og Sondre Ovid Skovli har begge lenge fått sjansen til å vise seg fram i DHK-drakten. Mot 1. divisjonslaget Grenland i NM kastet trener Kristian Kjelling innpå en tenåring til. Og August Lind Oma på 17 år gjorde seg ikke bort da DHK vant greit 35-19.

-Jeg har stor tillit til de unge spillerne våre, og lar dem stå i det når de er i dytten. Akkurat nå føler jeg at vi har en solid tropp der alle kan spille kamper på det nivået vi er på. David skal få den tiden han trenger, og for han gjelder det bare å tørre å ta litt større sjanser. Og med det kanskje gjøre noen feil og levere noen bomskudd inni mellom. Det må han lære seg å takle. Han manglet litt trykket rett på mål i serieåpningen mot Halden, men i dag var han virkelig på etter pause, og alle de skuddene han fyrte av gårde i dag ville gått inn i eliteserien også, mener DHK-treneren.
David syntes selv det var deilig å score mål i en viktig kamp igjen etter at han gikk målløs av banen mot Halden for en uke siden.
-Vi har snakket mye om det å våge mer, og jeg spilte nok med litt mer selvtillit i dag. Nå møtte vi et 1. divisjonslag, og det var jo konkurransehverdagen min i fjor med IL ROS, forteller David.
Han scoret seks mål mot Grenland, og bidro også med fem målgivende pasninger.

David Walstad Haugstvedt har et rikholdig angrepsrepertoar, i tillegg er han en dyktig forsvarsspiller.

Samtidig leverte målvakten Oskar Larsen Syvertsen, også han 18 år, en flott 1. omgang mot mange av sine tidligere lagkamerater i Porsgrunn Arena denne onsdagskvelden, og han fikk registrert en redningsprosent på hele 58 på den førsteomgangen han spilte.
Det skal også nevnes at målvaktsmakker Andreas Björkman-Myhr reddet 50 prosent av skuddene på mål etter pause.
-Oskar reddet oss da vi hadde litt for lavt intensitetsnivå i alt vi gjorde før pause, mens Andreas fikk noen færre skudd på seg etter at forsvarsspillet vårt hevet seg betraktelig den siste halvtimen. Det var bra gjort å ta halvparten av dem når det ble lenger mellom hver avslutning, mener treneren.
Oskar syntes NM-kamp på gamle hjemtrakter var kjempegøy, med familie og venner på tribunen, og gamle lagkamerater på Grenland-laget.

Oskar Larsen Syvertsen har stor rekkevidde, og mot Grenland hadde han en redningsprosent på 58!

I August Lind Oma, som deler trenings- og kamphverdagen sin mellom DHK og Asker, ser Kjelling en av landets mest spennende, talentfulle unge spillere. Lind Oma spilte fra start etter pause, spilte midtspiller i angrep og venstrekant i forsvar.
-August har trent godt med oss en periode nå, og fikk sjansen nå når Sindre Aho er ute med sin skade. August styrte spiller med stor ro, og bidro også med tre mål, forteller Kjelling.
Lind Oma selv syntes det var deilig endelig å få spille en tellende kamp i DHK-drakten. Han har fått sjansen i treningskamper i høst.
-Det var godt å få debuten, og få føle på nivået. Jeg spilte jo mye for IL ROS i 1. divisjon i fjor, og har fått en bekreftelse gjennom oppkjøringen på at jeg har tatt steg siden det, forteller August.

August Lind Oma er flink til å passere motstanderne.

Sondre Ovid Skovli har lenge imponert med sitt oppofrende forsvarsspill, og mot Grenland scoret han fire ganger. Det spesielle var at tre av dem kom fra egen banehalvdel og i åpent mål etter at Sondre hadde fightet og revet i motspillere og vunnet ballen da Grenland hadde en spiller utvist, eller forsøkte å spille syv mot seks i angrep.
DHK gikk ellers videre til 4. runde i NM etter en litt trå start på bortekampen onsdag kveld. Hjemmelaget var gode i sitt spill med strekspilleren Remi Yaya Bah, og de hadde en god målvakt før pause i Marcus Rasch. Det gjorde at det sto bare 9-7 til DHK etter 20 minutter. Da hadde som nevnt Larsen Syvertsen i DHK-målet vært lagets bestemann så langt. En løpsvillig Ola Hoftun Lillelien plaget hjemmespillerne på slutten av omgangen, og med tre mål på rappen av Ola, ledet DHK komfortabelt 16-10 til pause.
Hoftun Lillelien scoret for øvrig seks mål denne kvelden.

I Sondre Ovid Skovli har DHK funnet en skikkelig ryddemann i forsvar.

Etter pause ble det meste meget bedre. Ikke minst forsvarsspillet. Som mot Halden i serieåpningen stresset DHK-spillerne motstanderen til å gjøre tekniske feil, eller avslutte fra ugunstige posisjoner. Lind Oma scoret sitt første mål for DHK etter 40 minutter, og da ledet laget 22-14. Åtte minutter senere kontret Emil Hansson inn 28-16, og Ovid Skovlis tre mål i åpent mål, pluss et fra streken, ble det til slutt 35-19.
Rutinerte spillere som Herman Gabriel Vildalen og Trym Korperid Johnsen gjorde en kjempejobb defensivt, men bidro «bare» med henholdsvis tre og ett mål. Vildalen krydret sine med fem målgivende pasninger, mens Korperud Johnsen noterte seg for hele syv assists.

Ola Hoftun Lillelien ble sammen med David W. Haugstvedt toppscorere for DHK med sine seks mål.

Ellers ble det detonert et par cupbomber denne onsdagskvelden. Runar tapte borte for Follo etter ekstraomganger, mens Bækkelaget tapte borte for Falk, Horten.
Ellers er blant andre lag som Kolstad, Elverum, ØIF Arendal, Nærbø, Haslum, Sandnes, Bergen, Kristiansand, Fjellhammer, Viking TIF, og Halden, i tillegg til Bergsøy og Lillehammer sammen med DHK når 4. runde trekkes torsdag. DHK er ett av lagene som er seedet inn mot trekningen.