Møter Fjellhammer to ganger på fem dager – Drammen

Møter Fjellhammer to ganger på fem dager

Skal vi legge de tre siste møtene mellom DHK og Fjellhammer til grunn, blir 4. rundekampen i NM en jevn og tøff batalje. Fem dager før får vi en pekepinn på hvor tøft det kan bli, for da tar Nikolai Moe med seg lagkameratene sine for å møte gamleklubben i seriekamp.

For i de siste møtene, de to seriekampene i forrige sesong, og puljekampen i Fjellhammer-cup i august, skilte det to mål på det meste. Det var da DHK vant 32-30 i turneringen som var en oppkjøring til årets sesong. I serieåpningen forrige sesong endte det 28-28 i Drammenshallen etter at det var DHK som reddet et poeng i sluttsekundene. I bortekampen i desember vant DHK 30-29, det også i et sekunddrama.
-Vi hadde gjort oss fortjent til seedingen, men vi kunne vel vært heldigere. Da tenker jeg på et av 1. divisjonslagene som var igjen i potten, sier trener Kristian Kjelling.
DHK var seedet foran trekningen sammen med Kolstad, Elverum, ØIF Arendal og Kristiansand. DHK ble også trukket ut som det første laget, og etter at alle de første lagene i de åtte kampene var på plass, var det klart at DHKs motstander var blant disse lagene: Fjellhammer, Viking TIF, Falk, Bergsøy, Follo, Nærbø, LFH09 og Bergen.
Generalsekretær Erik Langerud trakk Fjellhammer opp av bollen, og senere ble det også klart at DHK fikk hjemmekamp i 4. runde.

Trener Kristian Kjelling håper og tror på at det blir en ny anledning til å ta noen high five med spillerne når DHK møter Fjellhammer i 4. runde i NM i oktober.

-Fjellhammer er en tøff motstander, og det var vel bare Nærbø av de aktuelle lagene som var i samme klasse. Her og nå tenker jeg at det er en 50/50-kamp der hjemmebane er klart positivt for vår del, mener Kjelling.
Han ser et Fjellhammer som er en hardtsatsende klubb, med ny, flott hall, og med Glenn Solberg og Robert Hedin som trenere. De har hentet rutinerte spillere fra inn- og utland, og de har også klart å lokke til seg to, for drammenserne, lokale spillere i Henrik Hartz Hagen og Magnus Solberg.
For Nikolai Moe blir det et møte med klubben han spilte for forrige sesong, mens Ole-Henry Dahl, som også har en fortid i klubben, nok må se den kampen også fra tribuneplass. Han er skadet for tiden.

30.september får vi en liten forsmak på hva som venter i NM-kampen, for da møtes de to lagene til seriekamp, borte i Fjellhammers nye hall.
Onsdag 4. oktober er også avslutningsdagen på DHKs håndballskole i høstferien, og hva er vel bedre for alle de unge spillerne å kunne ta med seg et slikt toppoppgjør på veien hjem?

4. runde for menn spilles innen 4. oktober, og slik ble trekningen:
Drammen – Fjellhammer
Elverum – Falk Horten
Nærbø – ØIF Arendal Elite
Viking TIF – Kolstad
Bergsøy – Kristiansand Topphåndball
Haslum HK – LFH09
Halden Topphåndball – Follo HK
Bergen Håndball – Sandnes