Kantspillerne best i sliteseier over Sandnes – Drammen

Kantspillerne best i sliteseier over Sandnes

29-21 høres kanskje ut som en grei seier, men bak de tallene skjuler det seg en aldri så liten slitekamp for DHK. For tolv minutter før slutt sto det 22-20, men en sluttspurt Sandnes-spillerne ikke klarte å være med på, løp DHK inn til sesongens andre seier. -En seig kamp, oppsummerte Kristian Kjelling

Det ble på en måte kantspillernes ettermiddag i Drammenshallen. Kristoffer Raastad-Hoel og Emil Hansson scoret henholdsvis syv og seks mål, og legger vi på Ola Hoftun Lilleliens ene scoring, så sto kantspillerne for nesten halvparten av målene denne gangen.
Uttellingen var god, og målene kom ikke bare på kontringer som man kanskje skulle vente mot et lag som er rangert blant de svakeste i eliteserien. Men Sandnes kom med selvtillit etter ettmålstapet for Nærbø, og de fightet veldig i det defensive arbeidet. De rev og slet i DHKs bakspillere, og kom seirende ut av mange dueller i Drammenshallen.
DHK på sin side spilte både bra forsvar og de spilte seg til mange, gode sjanser. Men defensivt manglet det noen målvaktredninger der spesielt noen av distanseskuddene så enkle ut. Men Oskar Larsen Syvertsen hadde mange andre gode redninger i de 45 minuttene han sto, og endte på en redningsprosent på 41.
Fremover kom det også for mange svake avslutninger etter godt forarbeide, og laget slet med en del tekniske feil.

Emil Hansson scoret seks mål mot Sandnes. Her i en kamp mot Notodden i NM i august.

Men avslutningen på kampen var forrykende. De første 45 minuttene hadde trener Kristian Kjelling fordelt spilletid på mange, og DHK løp på det de kunne. Det tappet nok gjestene for krefter, for da kampen skulle avgjøres, på stillingen 22-20 med tolv minutter igjen å spille, var det bråstopp hos Sandnes. Da ble de både stresset og presset av DHKs offensive forsvar produserte de feil på feil , og i forsvar hang ikke benene og hodene med da DHK holdt tempoet opp. 7-1 vant DHK denne perioden.
Da hadde DHK måtte klare seg uten Herman Gabriel Vildalen i hele andre omgang etter et direkte rødt kort etter den dommerne påsto var en takling med strake armer. Sindre Aho forsvant også ut med tydelig vondt i ryggen etter at han hadde kontret inn 25-20.
-Vi spilte egentlig bra angrepshåndball før pause, men vi manglet å sette ballen i mål på mange av de gode angrepene våre. Etter pause snudde vi om på det det, og slapp til dem litt ofte og vi manglet redningene. Men vi satte ballen i mål ofte nok, og fikk nok igjen betalt for at vi rullerte på spillerne som vi gjorde før pause. For på slutten presser vi dem til veldig mange feil, og straffet dem veldigsier Kristian Kjelling.

En Sandnes – spiller som opplevde møtet med DHK i Drammenshallen, var lagets bestemann i denne kampen, Martin Holmen Eberlein. Den tidligere DHK-spilleren fra Åssiden ble lagets toppscorer med syv flotte mål.
-Det var både surt og gøy. Surt selvfølgelig fordi vi tapte, men gøy å være tilbake her og levere som jeg gjorde. Jeg har mange gode minner fra hallen, og dette blir et til av dem, sa Martin etter kampen.