Her er den nye DHK-logoen – Drammen

Her er den nye DHK-logoen

I det stille har klubbledelsen og administrasjonen i DHK endret den blå klubblogoen, og kan nå presentere en videreføring av den opprinnelige logoen fra 1992. Den vil du nå finne overalt der DHK opptrer. Det være seg på vimpler, flagg, spillerdrakter, treningstøy, ledere eller de frivilliges bekledning og all annen markedsføring.

-Den gamle, med kun dhk fortalte egentlig ikke så veldig mye. Mange forsto heller ikke at dette var klubblogoen til en håndballklubb. Det, i tillegg til at vi ønsket et mer tidsriktig visuelt uttrykk, ligger til grunn for at vi utfordret reklamehuset Try til å designe en ny, moderne logo der blant annet både navnet Drammen Håndballklubb og stiftelsesåret kom fram, forteller daglig leder Kristian Kjelling.
Han var klar på at man ikke kunne gjøre helt om, men at noen elementer som sirkelen, blåfargen og dhk i små bokstaver var med.
-Målet var ikke å gjøre helt om, men vi ønsket at det man i Drammen er stolt over å ha fått til med klubben gjennom klubbnavnet og når det hele startet opp, måtte være bærende elementer.
Terje Johnsen, designeren i Try forteller her hvordan han tenkte da han fikk utfordringen:
– DHK logoen har siden oppstarten i 1992 bestått av hvit tekst på en blå sirkel. Blåfargen repesenterer Drammen og sirkelformen en håndball. Vi ville videreføre dette konseptet samtidig som vi ville gi logoen et moderne uttrykk samtidig vise at det er en klubb med historie og tradisjon.  Navnetrekket (DHK) er nå satt samnen til en form som fungerer i og frittstående utenfor emblemet. Håndball er en sport med høy hastighet og det ble utformet en sirkel som skytes inn fra siden. Ved å legge til enkle elementer som fullt klubbnavn og stiftelsesår rundt blir dette til et emblem som representerer både fart og en moderne håndballklubb med histore. 

Kjelling er kjempefornøyd med endringen.
-Vi ønsket et visuelt uttrykk som ser bedre ut, samtidig som vi har beholdt sirkelen, dhk i midten og en ball i fart. Det føler jeg vi har fått til, mener han.
Kommer du i Drammenshallen lørdag klokken 16, til lagets første hjemmekamp for sesongen, mot Sandnes, kan du jo kikke litt ekstra nøye på den nye logoen.
Sandnes tapte forøvrig sin serieåpning hjemme for Nærbø onsdag, men kun med ett mål – 33-32.