Det er lov med god målvakt – og godt forsvar – Drammen

Det er lov med god målvakt – og godt forsvar

God målvakt og et bunnsolid forsvar er ofte en god vinneroppskrift. DHK hadde begge deler da de slo Halden 29-21 på bortebane i serieåpningen onsdag kveld.

Målvakten Andreas Björkman-Myhr har tydeligvis gjort det til en vane å være banens beste mot Halden. I den sterke borteseieren i serieåpningen onsdag må han dele mye av æren med et bunnsolid forsvar der islendingen Robert Sigurdarson virkelig fikk vist hvorfor trener Kristian Kjelling hentet ham for å erstatte en annen islendingen, forsvarskjempen Oskar Olafsson.
-Det klart beste vi har levert defensivt med dette laget, mener Kjelling.
Björkman-Myhr legger ikke skjul på at det føles deilig å møte lag man er godt forberedt mot, og som man har levert bra mot tildigere. Da DHK slo Halden på bortebane i fjor høst var han en gigant i mål. Denne gangen stoppet han på 40 prosent.
I tillegg forlot Oskar Larsen Syvertsen Tistedalshallen med en redningsprosent på 100. Han kom inn og reddet et syvmeterkast kvarteret før slutt da Halden kun lå to mål etter. En liten, men viktig detalj i det store og hele.

Andreas Björkman-Myhr har gjort det til en vane å spille gode kamper mot Halden.

-Sånne borteseire kommer ikke gratis. Det er alltid godt å få betalt for timene man legger ned, både i den rene håndballtreningen og i videorommet sammen med Mads (målvaktstrener Fjelddalen ) og nå Oskar (kollega Larsen Syvertsen). Vi har jobber virkelig bra sammen i vårt lille team, vi diskuterer og finner løsninger, forteller Andreas.
Han er rask til å rose alle dem foran seg i forsvaret.
-Det er jo en del nytt foran oss målvaktene, men vi ser bare bedre og bedre ut for hver gang vi er i aksjon. Og Robert vokste jo til en gigant i denne kampen, spesielt etter pause, sier svensken.
Med Robert mener han nykommeren Robert Sigurdarson som er hentet inn for å ta den krevende jobben i DHKs midtforsvar.
Han har brukt tid på å finne ut av, og lære seg måten DHK spiller forsvar på. Og mot Halden viste han at han har mye å fare med.
-For første gangen brukte vi video og treninger for å forberede oss på en konkret motstander, og 21 baklengs forteller jo at våre forberedelser virkelig betalte seg. I treningskampene har vi bare tenkt på oss selv, og snakket om egne prinsipper. Alt er jo nytt for meg, medspillere, motspillere og de andre lagene, men denne gangen var jeg godt forberedt. Og det var min klart beste kamp så langt, og det i den aller første, viktige kampen, forteller Robert.
Som kommer med en liten innrømmelse i etterkant.
– Jeg var så nervøs og spent, og følelsene bare fløt rundt. Derfor var det gøy at det gikk så bra, og når alle var på slik vi var mot Halden, så er vi vanskelig å slå.

Robert Sigurdarson begynner å finne ut mer og mer om hvordan DHK- spiller forsvar, og mot Halden leverte han sin beste prestasjon så langt i DHK-drakten.

Serieåpningen var som andre serieåpninger, der begge lag fremsto ivrige og hektiske i starten, men der DHK først fikk samlet laget med litt mer ro i rekkene. Sindre Aho satte opp både seg selv og medspillerne i gode situasjoner, og Björkman-Myhr hadde flere redninger en motstandenes målvakt. Aho scoret tre av lagets seks første mål, og DHK kunne tidlig lede med to mål.

Sindre Aho dro i gang det hele med å vinne duller og sette press på Halden-forsvaret.

Etter 17 minutter byttet trener Kristian Kjelling fem av seks utespillere, og lot bare venstrekanten Kristoffer Raastad-Hoel stå igjen. Da viste Trym Korperud Johnsen at han har tatt med seg mye fra gode treningskamper i august. Han vant dueller, og gikk på gjennombrudd, og han steg høyt til værs og leverte gode distanseskudd.
Han ble lagets toppscorer med seks mål, i tillegg til at han plaget Halden-spillerne med både kompromissløst og offensivt forsvarsspill.
-Det ble en veldig god opplevelse, og en fin start både for laget og meg personlig. Selvfølgelig er det fortsatt en del å gå på, men det føles også godt at det har løsnet i forsvarsspillet, og med trygghet i hode og sjel stoler jeg på meg selv, sier Trym.

Halden – forsvarerne skjønte etter hvert at de måtte sette mer press på Trym Korperud Johnsen. Da brukte han hele repertoaret sitt, og utfordret dem både fra luften og fra bakken.

16-11 ledet DHK til pause, og i etterkant kan de sikkert spørre seg hva de brukte pausen til. For Halden kom i et stormløp, DHK sto passive, ga dansken i Halden-målet enklere arbeidsbetingelser, og i løpet av fire minutter og 44 sekunder vant hjemmelaget 4-0. Og dermed sto det kun 16-15 til DHK.
– Vi kålet det til og klønet noe veldig i den starten. Men vi lot oss ikke ryste, og malte dem sakte og sikkert i stykker. Vi stoler på laget, og brukte hele troppen. Dermed kunne mange få de nødvendige pausene og vi så tydelig at vi orket mer enn dem utover i kampen, forteller Kjelling.
Som ikke legger skjul på at han er litt overrasket over den klare seieren. Etter Haldens borteseier over ØIF Arendal bare dager i forveien, uttrykte han noen små bekymringer foran serieåpningen til eget lag.
-Jeg så på treningene de siste dagene at Robert (Sigurdarson) tok fram mer og mer av det jeg vet han kan, og at videoforberedelsene også gjorde ham godt. Med mer og mer på plass, leverte vi vårt beste forsvarsspill med dette laget, mener Kjelling.
Han slapp også til en debutant i kampen, HK-72-spilleren Kasper Wågheim Iversen på venstrekanten i Ole-Henry Dahls skadefravær.

Kristian Kjelling var raskt på banen, og gratulerte spillerne med seieren i serieåpningen.

Lenge fryktet vi for at August Olsen Storbugt ville bruke opp alle kreftene sine før kampen i det hele tatt kom i gang. For strekspilleren kjente tydeligvis alle de 560 tilskuerne i Tistedalshallen, og dem skulle han hilse på. Og det ble mye klemmer og klapp på skuldrene til sine gamle lagkamerater i Halden.
Før kampen.
For da den kom i gang, la ikke August noe i mellom i taklingene, og i angrep plaget han haldenserne, og scoret fem ganger. I tillegg til at han skaffet noen symetere. Som DHK ikke var spesielt effektive på. Men det er fort glemt når man vinner med åtte mål.
– Det er stort for en østfolding å komme hjem til Østfold og både se og høre så mange entusiastiske tilskuere. Det var både gamle kjente, venner og familie på tribunen, og det ble en kul opplevelse. Vi leverte en god prestasjon, og i dag virket det som det var likegyldig hvem som var på banen. Kjelling brukte hele troppen, rullerte smart mellom alle spillerne, og vi kunne holde høyt tempo hele kampen. Vi trenger tid for å stabilisere oss med så mange nye spillere og et veldig krevende forsvar, men Kjelling og de andre i trenerteamet har så lenge jeg har vært her vært utrolig flinke til å forberede til det som venter i kamp, forteller August.

August Olsen Storbugt straffet gamle lagkamerater hardt i serieåpningen. Her lurer han imidlertid en ny haldenser for året, danske Mikkel Madsen.

Kampfakta, eliteserien:
Halden TH- Drammen HK 21-29 (11-16)

Tistedalshallen – 560 tilskuere.
Dommere: Magnus M. Nygren og Andreas D. Borge.
DHK: Andreas Björkman-Myhr og Oskar L. Syvertsen – David W. Haugstvedt, Kristoffer Raastad-Hoel, Sindre Aho 4, Hermann Gabriel Vildalen 5, August Olsen Storbugt 5, Viktor Petersen Norberg 3, Sondre O. Skovli 1, Trym Korperud Johnsen 5, Emil Hansson, Ola H. Lillelien 5, Robert Sigurdarson, Kasper W. Iversen, Nikolai Moe.
Toppscorer Halden: Mikkel Madsen 6.