Kjelling trenger en opptur på bursdagen i dag – Drammen

Kjelling trenger en opptur på bursdagen i dag

DHK-spillerne har bare en ting å gjøre i dag, og det er å gi trener Kristian Kjelling en seier i serieåpningen i bursdagspresang. For seier borte over Halden vil være en oppmuntrende start på en sesong Kjelling tror kan by på utfordringer.

Medalje har vært en naturlig målsetting for DHK i mange år nå, men denne gangen demper trener Kristian Kjelling optimismen noe.
-Noe av fundamentet i det laget vi har hatt over flere år nå er borte, og ta tenker jeg på markante skikkelser som Espen Gommerud Våg, Gøran Sørheim og Oskar Olafsson. De har vært med på alle lagene siden jeg kom til Drammen. Nå gjelder det å gi de som skal prege DHKs lagoppstilling og spill de neste sesongene tid og erfaring, sier Kristian Kjelling.
-Vi må huske at mens Gøran nå ga seg i en alder av 33 år, så er Nikolai Moe på 21 år en av dem som skal fylle det rommet. Men de var også unge en gang de som nå gir seg, og nå gjelder det å finne nye, unge spillere, og gi dem tid til å komme inn i dette, legger han til.

Kjelling er som alltid på denne tiden av året, rett før seriestart, spent på hvor laget hans står. Det har vært varierende prestasjoner på ulike tider, og den siste tiden er blitt brukt på å få satt sammen alle de gode individuelle prestasjonene.
-Jeg er spent på hvordan vi står i tøffe, tellende kamper som nå blir hverdagen fremover. Fram til nå har vi jo bare øvd, sier treneren.
Borte fra laget i fjor er Oskar Olafsson, Gøran Sørheim, Andrè Bergsholm Kristensen, Espen Gommerud Våg og Markus Foslund Niva. Kjelling har fylt på med Nikolai Moe, islendingen Robert Sigurdarson, og svenske Emil Hansson. Alle gutter med erfaring.
I tillegg kommer ungguttene David Walstad Haugstvedt, Sondre Ovid Skovli og målvakten Oskar Larsen Syvertsen.
-Nikolai er en viktig lokal unggutt som har skaffet seg bra med rutine nå, mens jeg har fulgt Davids utvikling gjennom mange år nå. Han er fra mitt nabolag og har gått på skole med våre barn. Han er en rolig kar som allerede opptrer modent på banen.

Oskar Larsen Syvertsen er ny målvakt i DHK denne sesongen.

Kjelling setter merkelappen en av Norges mest spennende og talentfulle målvakter etter navnet til Oskar L. Syvertsen.
-Han går meget bra i spann med Andreas (Björkman-Myhr), og kommer til være en toppmålvakt i årene som kommer, mener Kjelling.
Han har også latt seg imponere av måten Sondre O. Skovli har stått fram på så langt denne høsten.
– Det er sjelden at du ser en så ung spiller med så solide defensive ferdigheter at han kan går rett inn og spille i midtforsvaret til et eliteserielag. Der er Sondre. I tillegg har han som bakspiller til vanlig tatt utfordringen og hjulpet oss med strekjobben etter at Kristian Rammel ble skadet i sommer, sier Kjelling.

Nytt midtforsvar. Sondre Ovid Skovli (t.v.) og Robert Sigurdarson kommer begge til å figurere i DHKs midtforsvar denne sesongen.

Summerer Kjelling opp alt det han har vært igjennom av økonomisk snuoperasjon og endringer i eget lag, og kobler det opp mot det han vet om konkurrentenes rammebetingelser i form av økonomi og spillerstall, kan han ikke se at DHK vil være et medaljelag denne sesongen. Til det er avstanden til toppene Kolstad og Elverum for store. Og han tror også lag som Nærbø og Runar også er hestehodet foran DHK i øyeblikket.
– Det har sjelden vært så mange gode lag som denne sesongen. og vi er nok nede blant de beste lagene bak disse fire nevnte. Jeg har vanskelig for å se at vi skal rote oss inn i kampen om bronsemedaljene denne gangen, mener han.

Kjelling er veldig klar på at i et normalår ville DHK vært favoritter i serieåpningen borte mot Halden. Men østfoldingenes 30-29-seier over alltid hardt satsende ØIF Arendal på bortebane søndag, rystet nok mange. Kjelling fikk også en øyenåpner.
-Jeg skyver favorittstempelet over på Halden onsdag. De har gjort noen gode signeringer igjen, de har en av eliteseriens beste målvakter, og de kommer med solid fysikk. Og mot Arendal viste de hva som bor i laget, advarer Kristian Kjelling.
Og gjør seg klar til å feire 43-årsdagen på benken i Tistedalshallen utenfor Halden i kveld klokken 19.00.