Fortsatt bra med erfaring i kapteinsteamet – Drammen

Fortsatt bra med erfaring i kapteinsteamet

Hele kapteinsteamet forsvant da Oskar Olafsson og Gøran Sørheim valgte å gi seg etter forrige sesong. Nå står tre nye spillere klare til å ta ansvaret.

-Jeg vet ikke om det forteller mye om Gøran og Oskar og det de bidro med både på og utenfor banen når vi må være tre stykker for å erstatte dem.
Sindre Aho smiler litt av sin egen teori, men han er veldig klar på at det forsvant mye erfaring ut av spillergarderoben da de to nevnte takket for seg.
-I tillegg var de noen fine, rolige gutter, mener han.

Aho får med seg målvakten Andreas Björkman-Myhr og bakspilleren Hermann Gabriel Vildalen i det nye kapteinsteamet, der Aho får oppdraget med alt det formelle inn mot kampstart, hilse på dommere og motstanderens kaptein og velge side før avkast kan tas.
-Vi har alle tre vært her noen år nå, og vi har alle samlet på oss mye rutine. Vi er tre forskjellige typer som alle har viktige roller i laget, og som alle passer inn i et slikt lederskap, mener Aho.
-Vi må jo være det siden Kristian Kjelling plukket ut oss, legger han til.

Det er Sindre Aho fra kapteinstrioen som får lov til å hilse på dommere og motstanderkapteinen før kampstart. Her fra NM-kampen mot Notodden nylig.

Sindre Aho vektlegger at alle er verbale av seg, og gode til å se det store bildet i det å både skape, og holde et lag samlet.
– Vi vil bli en god trio der jeg kanskje vil være innpiskeren når det gjelder seriøsiteten innad i laget ved alle anledninger, men der vi alle tre er typer som kan ta opp saker og hendelser som det er nødvendig å lufte med trenere eller administrasjon og klubbledelse, forteller Aho.

Fra laget som startet fjorårets sesong er målvakten Andrè Bergsholm Kristensen, strekspilleren Espen Gommerud Våg, bakspillerne Oskar Olafsson og Gøran Sørheim, i tillegg til kantspilleren Markus Foslund Niva borte. Nye er målvakten Oskar Larsen Syvertsen, bakspillerne Robert Sigurdarson og Nikolai Moe, og kantspilleren Emil Hansson. Trym Korperud Johnsen er med på permanent basis etter lånet fra svenske Kristianstad i fjor, det samme er ungguttene David Walstad Haugstvedt og Sondre Ovid Skovli som trente med DHK, men som hadde hovedarenaen sin i IL ROS i 1. divisjon i fjor.
– Andrè og Espen forsvant jo til Portugal veldig tidlig i sesongen, så der har vi hatt god tid på oss. Trym rakk også å komme inn i spillet og gruppa. Men det er selvfølgelig utfordrende å erstatte Oskar i midtforsvaret og Gøran i kontrings- og angrepsspillet. Jeg føler jeg står godt rustet, og har kommet godt inn i det, og skal ta over mye av det ansvaret Gøran hadde, forteller Aho.

Han kan fortelle at oppkjøringen har fortont seg som tidligere år, der lite stemte da de møtte Elverum tidlig i august, til at mer og mer har falt på plass gjennom årets åttende måned.
-Vi er i god utvikling og den gode flyten er der oftere og oftere. Vi er på god vei.
Og veien der fører onsdag spillerbussen til Tistedalshallen der Halden skal spille sine hjemmekamper i starten av sesongen mens de venter på sin nye, sentrumsnære hall.
-Det blir godt å slippe bunkersen, fastslår Aho.
Bunkersen er på folkemunne Haldens mangeårige hjemmearena Remmenhallen.
-Som alltid er det ikke helt lett å vite hva Halden kommer med, for de er flinke til å gjøre noen gode signeringer gjennom sommeren, ofte dansker. Nå fikk vi en liten indikasjon på hva de står for da de noe overraskende slo ØIF Arendal 30-29 på bortebane i Haldens serieåpning søndag, forteller DHK-kapteinen.
-Det vi vet helt sikkert er at Halden sjelden liker å spille mot vårt forsvarsspill, legger han til.
Da DHK møtte Halden på bortebanen 18.september i fjor, vant DHK hele 30-18 etter en fantastisk kamp av DHK-målvakt Andreas Björkman-Myhr. Da skal det også nevnes at den kampen ble spilt i Kongstenhallen i Fredrikstad.