Trym viser at det lønner seg å trene om sommeren – Drammen

Trym viser at det lønner seg å trene om sommeren

Trym Korperud Johnsen har vist gjennom flere av treningskampene så langt at han har brukt sommeren godt. Etter en trøblete forrige sesong med skader og lange avbrekk, føler han nå at han begynner å ligne på sitt gamle jeg.

At det ble seier også i lagets siste oppkjøringskamp, og at det var mot gamleklubben Bækkelaget i Bækkelagshallen, gjorde bare godt, innrømmer han.
Fem spillemål ødela heller ikke på humøret.
– Det er rart med det, det sitter igjen det at du har vokst opp i klubben og har bodd rett borti her, sier han.
Han så at unge, men uredde David Walstad Haugstvedt bli matchvinner med sin fjerde scoring for kvelden da DHK snudde en tung andreomgang til seier 33-32 bare sekunder før slutt.
-Jeg hadde som mål denne sommeren å finne tilbake til både kroppen og hodet som har vist at jeg holder dette nivået. Sommeren er blitt fylt med smart trening med fokus på å bygge muskulaturen, og jeg føler en stor trygghet nå. Kroppen gir god respons på at det jeg har bedrevet har vært fornuftig, forteller Trym.
Han har hele tiden minnet seg på ikke å rushe på, men være tålmodig.
-Det har betalt seg i noen gode kamper nå i oppkjøringen, og nå kan alvoret bare kastes i gang. Vi har øvd lenge nok nå, mener han.

Mestscorende. Trym Korperud Johnsen, med mammas vaktsomme øyne på seg fra tribunen (i midten bak) , har over flere kamper nå vist at han har brukt sommeren godt. Formen er på vei tilbake.

Det så ut som DHK brukte litt tid på å komme i gang mot Bækkelaget, og hjemmelaget fik lov til å lede i starten. Selv om de både hadde en og to spillere utvist. Først på stillingen 7-6 var DHK i ledelsen etter en Ola H. Lillelien-kontring, en ledelse de aldri ga fra seg inn mot pausen. Timingen i angrep ble bedre og bedre, forsvaret hevet seg flere hakk, Andreas Björkmann-Myhr hadde redningene, og han hadde en hånd og en fot på flere av de skuddene som gikk forbi ham også. 20-15 ledet DHK til pause.
-Det var veldig mye bra den første halvtimen og de første tolv minuttene av den andre, mener trener Kristian Kjelling.
22-16 ledet DHK på det meste.
Men siden var det ikke så mye mer han kunne glede seg over.
-Det ble helt natta. Jeg lot helt bevisst være å ta en time out da kamputviklingen ropte etter det for at spillerne skulle få kjenne hvordan det var å stå i det. Og for å gi dem en sjanse til rydde opp i det selv mens de sto på banen, forklarer Kjelling.

Vinnermålet. David Walstad Haugstvedt ble spilt opp av Nikolai Moe med kun sekunder igjen å spille, og med sitt fjerde mål for kvelden ble han matchvinner.

Det gikk ikke bra. Feilpasningene florerte, de tekniske feilene kom på rekke og rad og BSK snappet ballene og kontret uhindret. Det ble dermed en vanskelig omgang for målvaktene Björkmann-Myhr og Syvertsen da nesten alle avslutningene kom upresset fra seks meter.
BSK var a jour på 23-23 etter 41 minutter, og ledet med fire mål på det meste på stillingen 29-25. Som i første omgang så fant Kjelling en oppstilling som hadde litt timing, og Nikolai Moe og Emil Hansson sørget for at det sto 29-29. Lagene byttet mål til 32-32 før det altså var David W. Haugstvedt som etter en time out av Kjelling med 22 sekunder igjen å spille, scoret på et gjennombrudd etter pasning fra Nikolai Moe.
– Det var sterkt at vi kom tilbake, og hadde roen til å hente mål for mål. Dette var som en seriekamp, for Bækkelaget ville mye. Men hadde det vært seriekamp, så hadde jeg ganske sikkert matchet laget litt annerledes. Nå slapp jeg til forskjellige konstellasjoner både blant bakspillerne og i midtforsvaret, forklarer Kjelling.

Dette var DHKs siste oppkjøringskamp. Søndag er det andre runde i NM, borte mot Notodden. Den kampen starter klokken 16.00. Serieåpningen er borte mot Halden onsdag 6. september.