Tapte finalen – Viktor scoret ti mål – Drammen

Tapte finalen – Viktor scoret ti mål

Viktor Petersen Norberg leverte varene, men som lag kom aldri DHK opp på det nivået de må være, og dermed tapte de 32-29 for Runar i søndagens finale i Fjellhammer-cup.

Ti spillemål ble det på venstrehendte Viktor i en kamp Runar styrte fra start til mål. Duellene i forsvar ble tapt over hele linjen, og i perioder ble DHK skutt i senk fra distanse. Uten noe særlig hjelp fra forsvaret foran seg, fikk heller ikke målvaktsduoen Andreas Björkmann Myhr og Oskar L. Syvertsen notert seg for mange redninger.
-Grunnmuren i det defensive spillet vårt var totalt fraværende, og det manglet årvåkenhet, tilstedeværelse og innsats. Vi ble lenge overkjørt av Runar, mener trener Kristian Kjelling.
-Nå er treningskamper til for å avdekke ting vi må jobbe med, og de skal forsterke det vi er gode på. I dag fikk vi en solid leksjon, og vi fikk åpnet øynene for hva som må være tilstede uansett motstander, legger han til.

Viktor Petersen Norberg er på oppadgående form, ti mål mot Runar i finalen i Fjellhammer-cup forteller sitt.

Runars bakspillere fikk herje ganske fritt i angrep, mens DHKs angrepsspill på sin side lenge ble preget av tekniske feil, stolpeskudd og bomskudd. På stillingen 10-5 til Runar måtte Kjelling ta en time out. Ikke så lenge etter sto det 12-10, men det skyldtes mest at det var Runar som sto for feilene og pådro seg utvisninger en periode.
-Det ble for mye slurv over hele linjen, så ble vi passive og de fikk lov til å gjøre som de ønsket, sier Viktor Petersen Norberg.
Han viste som man forstår at formen er på vei.
-Jeg har fått trent godt over tid, og det begynner å komme seg. Selv om vi leverte en svak kamp og tapte, så kjennes det selvfølgelig godt å treffe med det jeg gjorde i dag. For det har gått litt opp opp ned i oppkjøringen, mener han.

Sondre Ovid Skovli (t.h.) bidro med både kraft, innsats og tilstedeværelse da han fikk sjansen i DHKs midtforsvar utover i den andre omgangen.

Kjelling er enig i at spillet tok seg opp noe, spesielt de siste kvarteret. Da så han igjen mye av det DHK kan være gode på. Petersen Norberg dro med seg både Trym Korperud Johnsen, Sondre Ovid Skovli og Hermann Gabriel Vildalen slik at det ble trykk fra DHKs bakspillere, og med en frisk Skovli også i midtforsvaret, var det mye som ble bedre. Fra å ha vært fem og seks mål etter, krøp de innpå. De var to mål etter på det minste, men det ble et tremålstap til slutt, 32-29.
-Vi skal ikke glemme at vi har mistet noen veldig sentrale spillere, og at de som er kommet inn trenger litt tid. Nå har vi en treningskamp mot Bækkelaget onsdag, og så NM-kampen borte mot Notodden før Halden venter borte i serieåpningen. Da skal vi ha justert oss inn, lover Viktor Petersen Norberg.
Trener Kjelling gleder seg over at flere av de unge som har kommet inn i laget, som Sondre Ovid Skovli og David Walstad Haugstvedt virkelig har tatt steget in i voksenhåndballen.

DHK stilte uten Kristian Rammel og Ole-Henry Dahl som er på skadelisten. I tillegg satt Nikolai Moe og David W. Haugstvedt på sidelinjen for å kontrollere belastningen på unge kropper i oppkjøringen.

Kampfakta, finale Fjellhammer-cup:
Drammen HK – Runar 29-32 (13-17)

Fjellhammer Arena.
DHK: Andreas Björkmann-Myhr og Oskar L. Syvertsen – Kristoffer Raastad – Hoel 4, Sindre Aho 2, Hermann Gabriel Vildalen 2, August Olsen Storbugt 1, Viktor Petersen Norberg 10, Sondre Ovid Skovli 1, Trym Korperud Johnsen 5, Emil Hansson 1, Ola H. Lillelien 3.