Tok med VM-formen hjem til DHK – Drammen

Tok med VM-formen hjem til DHK

DHKs nye målvakt Oskar L. Syvertsen tok med seg godfølelsen fra et veldig godt U19-VM i Kroatia, og storspilte i lørdagens kamp mot nyopprykkede Viking TIF i Fjellhammer-cup. DHK vant solide 33-19, og spiller finale mot Runar søndag ettermiddag.

-Det var godt å komme i gang med voksenhåndball igjen, og jeg føler jeg har fått en fin start i nytt lag, sier Oskar Syvertsen.
Han ble kåret til Norges beste spiller i flere av VM-kampene da U19-laget gikk videre fra gruppespillet, men måtte gi tapt for Kroatia i kvartfinalene. I plasseringsspillet tapte de først for Tyskland før det bleseier over Færøyene i en kamp om 7. plassen.
-Det var et fint mesterskap der vi presterte bedre enn forventet, og alt i alt en fin opplevelse, sier Oskar.

Oskar L. Syvertsen hadde med seg DHKs målvaktstrener Mads Fjelddalen på benken under det U19-VM, og de hadde mye å glede seg over under mesterskapet i Kroatia nylig. Lørdag fikk Fjelddalen igjen se en toppkamp av unggutten som leverte en redningsprosent på 44 da DHK slo Viking TIF 33-19.

Han fikk en fin opplevelse mot nyopprykkede Viking TIF i lagets andre kamp i Fjellhammer-cup lørdag ettermiddag også. Bak et energisk forsvar leverte han mange redninger, og krydret det også med flere redninger på 100-prosentsjanser . Med sine 203 centimeter har han en voldsom rekkevidde, og flere av Viking-spillerne så nok ballen i mål før det plutselig kom en lang arm eller et langt bein og stoppet ballen.
-Jeg fikk god hjelp i dag, forsøker unggutten seg med.
DHK ledet 16-7 til pause, og vant til slutt 33-19 etter at Syvertsen hadde hatt en redningsprosent på 44.

Trener Kristian Kjelling delte da også ut mange klapp på skuldrene til sin nye målvakt, og han gledet seg også over at spillere som Nikolai Moe, Kristoffer Raastad-Hoel og Sondre Skovli virkelig var skrudd på. I tillegg var det morsomt å se solid forsvarsspill før pause av unge David W. Haugstvedt, i tillegg til at han bidro med fire mål.
– Oskar var rett og slett fremragende, mener Kjelling.


Han hvilte blant annet Trym Korperud Johnsen i denne kampen etter at han hadde vist gryende form i torsdagens seier over Fjellhammer. Ellers fordelte han spilletiden demokratisk mellom de spillerne han hadde med til kamp. Uaktuelle var både Kristian Rammel og Ole-Henry Dahl som begge har vært gjennom nødvendige inngrep før sesongen kastes i gang for alvor.
-Det er ingen selvfølge å få spilletid i dette laget. Her må alle vise seg fram og kjempe om spilletiden. Så langt i denne turneringen har vi møtt to forskjellige lag og vi har dermed hatt litt forskjellig opplevelser. Flere begynner nå å bidra fra sine individuelle verktøykasser, og mange begynner å vise gode takter, mener Kjelling.
Han valgte å spille en offensiv 5:1-formasjon i forsvar mot de nyopprykkede bergenserne, og etter bare en treningsøkt med det som tema, syntes treneren det fungerte nogen lunde bra.
– Sondre Skovli kom inn og kjempet som en drøm i vårt midtforsvar, og det smittet over på de andre, og det fungerte ok, konkluderer treneren.

Kristoffer Raastad-Hoel ble toppscorer for DHK med seks mål.

DHK slo Fjellhammer 32-30 torsdag, og ble puljevinner.
I en kamp i den andre innledningspuljen vant Runar hele 45-21 over eliteseriekollega Sandnes lørdag, og etter 26-21 over Halden fredag er de klare for finale mot DHK søndag klokken 16.
Fjellhammer – Halden gjør opp om tredjeplassen, mens Sandnes-Viking TIF blir kamp om 5. plassen.

Kampfakta, Fjellhammer-cup:
Drammen HK – Viking TIF 33-19 (16-7)

Fjellhammer Arena.
DHK: Oskar L. Syvertsen og Andreas Björkmann-Myhr – David Haugstvedt 4, Kristoffer Raastad-Hoel 6, Sindre Aho 1, August Olsen Storbugt 5, Viktor Petersen Norberg 1, Hermann Vildalen , Sondre Skovli 5, Ola H. Lillelien 2, Emil Hansson 2, Robert Sigurdarson 2, Nikolai Moe 4.