Kristoffer hopper høyest og løper fortest – Drammen

Kristoffer hopper høyest og løper fortest

En kombinasjon av gunstige muskelfibre, viljen til å trene og lysten til å konkurrere og vinne, sender Kristoffer Raastad-Hoel helt til topps, eller blant de tre beste, i de fleste fysiske testene DHK-spillerne gjennomførte foran siste del av sesongoppkjøringen.

Kristoffer Raastad-Hoel går inn i sesongoppkjøringen stinn av selvtillit. Sommertreningen sendte ham rett til topps da DHK-spillerne testet fysikken da de møttes etter noen uker fra hverandre. Så gjelder det å omsette topp fysikk til flere baller i motstandernes mål.
-Selvfølgelig er det å sette ballen i mål flest mulig ganger det det handler om. For meg gir det en trygghet å vite at de fysiske forutsetningene er til stede slik at jeg kan optimalisere alt annet som må være på plass for at jeg skal kunne komme meg i gode posisjoner til å score mål. Det være seg raske kontringer eller innhopp som gir meg tid til både å vurdere målvakt og avslutningsvarianter, forklarer Kristoffer.

Han vant alle løpstestene, det være seg over 20 meter, 30 meter eller Geysir-testen der de vekselsvis løper og rygger fram og tilbake over hele banen. Han var best i svikthopp, han var nummer to i ordinær knebøy, men best regnet ut fra egen kroppsvekt. Han var nummer tre i frivending og max power.
Men i testene for armer og overkropp er han listefyll.
-Det har nok litt med at jeg må ta hensyn til skulderoperasjonen i fjor, og mye fordi jobben min er å løpe fort ute langs sidelinjen og hoppe inn og høyt fra spiss vinkel. Det er ikke min jobb å stå inn i midtforsvaret og sloss med spillere i tometersklassen, forklarer han.

Kristoffer kjempet med Ole-Henry-Dahl om spilletid på DHKs venstrekant i fjor, mens det var August Baskår Pedersen som hadde hevd på mest spilletid sesongen før det igjen. August stoppet på 112 seriemål, mens Ole-Henry scoret 90 mål denne sesongen. Ganske likt fordelt mellom spillemål og syvmeterscoringer. Kristoffer stoppet på 32 mål på tilmål tid i de 22 kampene han spilte. Sesongen før ble litt halvveis på grunn av en skulderskade.
-Spilletid kommer ikke av seg selv. Jeg må prestere, og så handler det om å benyttes seg av de sjansene jeg vil få. Forrige sesong var preget av en tung høst, og så løsnet det etter hvert etter jul.
I nest siste serierunder scoret Kristoffer syv mål og bli kåret til lagets beste i bortetapet for Runar 30. mars.
-For meg er det viktig å vite at de fysiske forutsetningene for å prestere på dette nivået er på plass. Da er det lettere å ta med seg den gode følelsen ut på banen, forteller han.

Kristoffer begynte på Norges Idrettshøyskole (NIH) i fjor høst, men har valgt ikke å fullføre det studiet.
-Jeg fant kort sagt ut at det ikke var idrett jeg ville jobbe med resten av livet. Pappa er grønnsaksbonde, og med tid og stunder er der jeg også havner. Derfor har jeg begynt med nettstudier på universitetet på Ås, det som før het Landbrukshøyskolen. I første omgang er det økonomi og administrasjon jeg leser, sier Kristoffer.

I kveld (torsdag 3. august) skal Kristoffer og de andre DHK-spillerne omsette god sommertrening til godkjent håndballprestasjon når Elverum er første treningsmotstander i Frognerhallen oppe på Romerike klokken 18.00.
Det er også planlagt en treningskamp torsdag 10. august, men der er ikke motstanderen klar ennå.
Torsdag 17. august er Fjellhammer motstander i deres egen turnering i nye Fjellhammer Arena, der de øvrige lagene er Runar, Sandnes, nyopprykkede Viking TIF og Halden. DHK spiller torsdag, lørdag klokken 16.00 mot Viking TIF, og en plasseringskamp søndag.
23. august er Bækkelaget treningsmotstander, mens Notodden er NM-motstander på bortebane 27. august.
Seriestart er Halden på bortebane 6. september.