David god begge veier da DHK tapte for Elverum – Drammen

David god begge veier da DHK tapte for Elverum

Unge David Haugstvedt har også brukt sommeren godt, og leverte strålende forsvarsspill og ble lagets toppscorer med fire mål da DHK tapte 33-27 for Elverum i lagets første treningskamp for sesongen.

-David var en av flere som viste fram mye positivt i denne kampen, forteller trener Kristian Kjelling. Og nevner i samme slengen både Hermann Gabriel Vildalen, Trym Korperud Johnsen og Nikolai Moe som de som var et lite hestehode foran sine lagkamerater denne torsdagskvelden.
I en kamp der Kjelling fant mye positivt, men der de fem siste minuttene av første omgang, og de tolv første minuttene av andre ble preget av feil og slurv som Elverum utnyttet effektivt.
-Mange leverte ok innsats til å være den første kampaktiviteten vår, mens vi som lag gjorde noen feil og vi slurvet en del som er ganske vanlig når vi spiller sesongens første kamper, forklarer Kjelling.
Han så laget henge godt med til 25 minutter ut i første omgang, men slurvet i avslutningsminuttene ga Elverum en ledelse med fire mål halvveis, 19-15.

Tolv minutter ut i den andre omgangen måtte Kristian Kjelling ta en time out, for da ble det gjort mye rart.
-Da var det ikke greit i det hele tatt. Vi fikk strammet opp noe, og spesielt det etablerte forsvarsspillet ble mye bedre. Vi tapte den andre omgangen kun med to mål, men da skal vi også nevne at vi scoret ikke ett mål i noen av de seks-syv overtallsspillene vi hadde, forteller DHK-treneren.

David Haugstvedt.

Han lot islendingen Robert Sigurdarsson spille samtlige 60 minutter, og han hadde noen gode perioder i midtforsvaret sammen med Hermann G. Vildalen. Men nykommeren ble også utfordret av mange av Elverums gode duellspillere.
– Robert trenger tid både med å bli kjent med måten vi spiller forsvar på, og han må bli kjent med lagene og spillerne vi vil møte i seriespillet, sier Kjelling.
Han så at normalt solide målscorere som Sindre Aho og Viktor Petersen Norberg var et stykke under pari i denne kampen.
-Alle vet hva de kan, mener Kjelling, og hang ikke med hodet verken av manglende enkeltmannsprestasjoner eller det laget leverte samlet.
-Jeg så en ganske normal første treningskamp preget av noe slurv og noe veldig bra, oppsummerer han.

Et skår i det hele var det at lagets strekspiller August Storbugt Olsen slo hodet i gulvet etter en solid takling, og måtte på legevakt etter kampen med det man mistenkte var en hjernerystelse.

August Storbugt Olsen var god helt til han ble taklet ut av kampen. Etter kampen fryktet man en hjernerystelse.

Elverum slo Fjellhammer hele 45-26 i sin første treningskamp i forrige uke, og stilte uten noen av sine beste. DHK på sin side manglet Kristian Rammel, Ole-Henry Dahl og den nye målvakten Oskar Larsen Syvertsen. Han spiller UVM i Kroatia i disse dager, og for å hjelpe til på treninger og treningskamper i den perioden har tidligere målvakt Sigurd Smevik vært sporty og stilte opp som makkeren til Andreas Björkmann – Myhr.