Ola er på offensiven igjen – Drammen

Ola er på offensiven igjen

Ola Hoftun Lillelien er ikke mer enn 23 år, men likevel den med lengst fartstid i årets DHK-lag.

-Det er kjemperart. Jeg har jo alltid hatt mange med lang fartstid i klubben rundt meg, men etter at Gøran (Sørheim), Espen (Gommerud Våg) og Oskar (Olafsson) henholdsvis ga seg eller ble utenlandsproff, står jeg igjen som den som har vært her lengst, forteller Ola.
Han kom på hospitering fra HK-72 fra Sande i 2016-17-sesongen, og fikk faktisk sin debut mot Bergen Håndball i september 2017. Ti opptredener og tre mål ble det i løpet av den sesongen bak Aksel Horgen og Christian Spanne på høyrekanten.
-Jeg kom inn tidlig i laget, og har hatt muligheten til å lære mye av flere veldig gode høyrekanter. Nå har vi igjen et ungt lag der mange likevel har rukket å samle seg mye erfaring, mener Ola.
Han har fått svenske Emil Magnus Hansson som ny makker på høyrekantene etter at Markus Niva valgte å legge opp etter forrige sesong.

Ola Hoftun Lillelien lytter mens trener Kristian Kjelling tegner og forteller på taktikk-tavlen på en av treningene denne uken.

En sesong som ga Ola utfordringer og erfaringer både på og utenfor banen. Han valgte å stå fram som homofil, og ble nærmest over natten allemannseie. At en toppidrettsutøver i en lagidrett gjorde som Ola gjorde, var spesielt, og Ola ble løftet fram som et forbilde, og plutselig skulle alle ha en bit av ham. 23-åringen er kjent for å være blid, hyggelig, omgjengelig og imøtekommende og sa ja til det meste da hele medie-Norge kom på døra. Invitasjoner til både å fronte og delta på arrangement, tv-opptak og intervjuer skulle passes inn i en travel trenings- og kampperiode.
Det kostet.
-Bare så det er sagt, så opplevde jeg veldig mye positivt, og jeg kan si nå i etterkant at jeg er fornøyd med hvordan jeg til slutt kom ut av det hele. Men jeg kan også se tilbake og huske hvor sliten jeg ble, hvor dårlig håndballspiller jeg var i perioder, og hvor dårlig kjæreste jeg var da medietrykket var på sitt høyeste.
Ola vil gjerne rette opp inntrykket av at han snakket med alle og stilte opp på alt. Da lærte han noe om mekanismene i media der han hadde stilt opp for en aktør, og saken ble delt med alle andre aviser i konsernet. Og ting han hadde sagt et sted ble klippet inn og sitert i andre medier han ikke hadde stilt opp for. Rett og slett fordi Ola var på alles lepper høsten 2022.
-Det tok veldig mye av energien min, og jeg var vel ikke meg selv igjen på håndballbanen før langt utpå vårparten da Markus (Niva) ble langtidsskadet, og jeg sto igjen alene på høyrekanten. Da hadde jeg en flott avslutning på sesongen, og jeg bare ønsket den ikke skulle ta slutt. Men at vi skulle spille til langt uti i juni, sier han.
Sånn ble det altså ikke, Nærbø var best i kvartfinalene, og det ble en tidlig sommerferie på DHK-spillerne.

Ola har brukt sommeren godt, og fysikken er på stell en knapp måned før alvoret starter med de første NM-kampene.

-Men det gjør at jeg igjen er en sulten høyrekant som bare venter på å komme i gang med en ny sesong der DHK igjen skal kjempe om seriemedaljer. Innsats, blid, positiv og omgjengelig har vært varemerket mitt tidligere, og det skal fram igjen. Jeg lærte veldig mye av den forrige sesongen, og har mye mer kontroll på alt som skjer rundt meg nå, lover Ola.
Han har en tid jobbet som aktivør på et asylmottak, og vil starte opp med vernepleier-studier nå i høst.
Og så har han selvfølgelig kontroll på at han er inne i sitt siste kontraktsår i DHK.
-Det blir er viktig år der jeg er nødt til å ta noen valg for hva håndballen skal være for meg framover.
Ola er også blitt Oslo-boer sammen med kjæresten, i leilighet på St.Hanshaugen.
-Alle sier til meg at det er så hipt på St.Hanshaugen, men min treningshverdag og kjærestens jobb som advokat gjør at vi ikke akkurat kan regnes som drevne kafègjengere, ler Ola.

DHK åpner for øvrig sesongen med treningskamp mot Elverum torsdag klokken 18.00. Lagene ble enige om å møtes midtveis, og da falt valget på Frognerhallen på Romerike. Adressen dit er Trondheimsveien 350, 2016 FROGNER