Sesongen over – tapte igjen for Nærbø – Drammen

Sesongen over – tapte igjen for Nærbø

Onsdag 19. april var sesongen brått over for Drammen HK. Laget hadde igjen de beste mulighetene til å sikre seg en tredje og avgjørende kvartfinale mot Nærbø, men de skjøt motstanderens målvakt til banens beste samtidig som feilene florerte i angrep i de avgjørende periodene. Mange nok av både redninger og DHK – feil til at Nærbø vant 23-21.

Oskar Olafsson avsluttet DHK-karrieren med 2 mål, men måtte se hele andre omgang fra benken med en skade i leggen da DHK ble slått ut av sluttspillet av Nærbø.

Trener Kristian Kjelling manet til nøyaktighet og disiplin i en time out i andre omgangt, men spillerne svarte med seks bomskudd og fire tekniske feil da Nærbø gikk fra 14-14 til ledelse 22-17 på 14 minutter, og dermed er det er det Nærbø som kvitterte ut semifinalebillettene etter to strake seire.
Dermed er sesongen slutt for DHK, og for Gøran Sørheim, Oskar Olafsson, Markus Foslund Niva og målvakten Nikolai Wiig var det i tillegg deres siste opptreden i DHK-drakten. Olafsson pådro seg en leggskade i første omgang, og så siste halvdel av sin siste kamp i blått fra benken med en ispose på beinet.

-Selvfølgelig er vi veldig skuffet. Før jul var vi så gode som vi nesten aldri har vært under meg, men salg av spillere og en trøblete januar med mye sykdom gjorde at den siste halvdelen av sesongen ble forferdelig svak. Da leverte vi på et bunnivå som gjorde at vi knapt var til å kjenne igjen i mange kamper, for så å levere en og annen godkjent kamp, forklarer trener Kjelling.
Den beskrivelsen kan han godt bruke på den andre kvartfinalen i sluttspillet, borte mot Nærbø også.
Mye positivt, men altfor mange tekniske feil og bomskudd.

Gøran Sørheim spilte også sin siste kamp for DHK denne onsdagskvelden på Jæren.

DHK startet igjen friskt, og ledet tidlig 5-1. Tekniske feil og bomskudd fra veldig gode posisjoner inviterte Nærbø inn i kampen, og mens DHK-spillerne skjøt målvakten Joackim S. Sørensen til hjemmelagets beste denne onsdagskvelden. han endte på en redningsprosent på hele 47!
Trener Kjelling byttet alle utespillerne halvveis ut i den første omgangen- på stillingen 6-5 (!), og resten av omgangen fortsatte å være målfattig. Også fordi Nikolai Wiig tok fram mange redninger. Han rundet også 40-tallet da redningsprosenten ble regnet ut etter kampslutt. Blant annet reddet han tre syvmeterkast.
Det sto 9-8 til DHK etter de første 30 minuttene etter bare å ha scoret to mål de ti siste minuttene av omgangen, og da hadde Viktor Petersen Norberg stått for fem av de ni målene. Norberg gikk for øvrig målløs av banen etter pause, og stoppet dermed på fem mål. DHK prøvde seg også med syv mot seks-spill- uten at det var noen ubetinget suksess.

Viktor Petersen Norberg ble DHKs toppscorer med fem mål, alle scoret i den første omgangen i onsdagens kvartfinale mot Nærbø.

Etter pause hadde DHK ledelsen etter at Ole – Henry Dahl ordnet 12-10, men derfra og ut ble de jagende etter. Kampens verste periode for DHKs del var de nevnte 14 minuttene fra 44 til 58 minutter. Da gikk Nærbø fra 14-14 til 17-22, og det hjalp bare nesten at DHK vant de siste minuttene 4-1.
Sesongen var over.
-Det er ikke tilfeldig at det beste laget i øyeblikket vant denne kampen. Vi klarte å rette opp noen av de tingene vi ikke var så fornøyd med i den første kampen, men så var vi ikke gode på andre ting som vi hadde forberedt oss på. I kveld var vi fryktelig dårlige i vårt overtallsspill, mens de var gode i sitt, og etter å ha levert et gjennomsnitt på over 30 mål i kampene, stopper vi i dag på 21. Det sier mye om hvor problemet lå i dag, mener Kjelling.

Kampfakta, kvartfinale 2, sluttspillet:
Nærbø – Drammen HK 23-21 (8-9)

Nye Loen
Dommere: Eskil A. Braseth og Leif A. Sundet.
DHK: Nikolai Wiig og Andreas Björkman-Myhr – Kristian Rammel, Sindre Aho 1, Kristoffer Raastad – Hoel, Hermann G. Vildalen 2, August Olsen Storbugt 3, Viktor Petersen Norberg 5, Sondre Skovli 2, Markus Foslund Niva, Gøran Sørheim 1, Oskar Olafsson 2, Ola Hoftun Lillelien 3, Ole-Henry Dahl 2.
Toppscorer Nærbø: Andreas H. Haugseng 5.
Nærbø videre til semifinalene med 2-0 i kamper.

Andre kvartfinaleresultater:
Fjellhammer – Elverum 28-29 (1-1 i kamper), Kristiansand – Runar 33-42 (0-2 i kamper).