-Vi må hjem og se oss selv i speilet etter dette – Drammen

-Vi må hjem og se oss selv i speilet etter dette

Trener Kristian Kjelling fikk ingen motbør fra spillerne da han mente at andreomgangen mot Nærbø var noe av det svakeste de hadde levert under ham som trener. Fra å lede med seks mål på det meste, tapte DHK 30-27 i den første kvartfinalen i sluttspillet. Hjemme i Drammenshallen.

-Jeg skal reise hjem og se meg i speilet, og tenke etter om det var noe jeg kunne jeg kunne gjort annerledes. Eller bedre. Det synes jeg spillerne også bør gjøre, sa Kjelling etter garderobepraten da det hele var over.
En garderobeprat som ble en eneste lang monolog fra hans side, og der han hevet stemmen mer enn normalt. Mye mer.
Han etterlyste tilstedeværelse og konsentrasjon, og han satte fingeren på konkrete avtaler som ikke ble fulgt. Og at beskjeder og endringer underveis ikke ble fulgt opp.
– De fortjente å få høre det denne gangen. Vi skylder hverandre bedre en dette. Det var våre egne feil i det etablerte angrepet som sendte dem inn i kampen igjen, og da da det ble jevnt, erfarte vi at sluttspill, det er krig, det, sier Kjelling.
Veldig klar på at det som manglet i den første kvartfinalen ikke er sånn som bare kan trenes på plass i løpet av den uken de har til rådighet foran returkampen borte.

Sindre Aho fikk mye spilletid etter pause, og lyktes med noen av gjennombruddene sine, og han dro av gårde noen fine langskudd. Fem mål ble det på ham.

DHK åpnet med litt stang ut og feil, men hentet seg fint inn gjennom friskt forsvarsspill og mange kontringsmål på Nærbøs bomskudd og tekniske feil. DHK ledet 12-6 etter kjappe kontringer av Ola Hoftun Lillelien og noen flotte Sindre Aho-avslutninger fra distanse etter 20 minutter, og de ledet 14-8 etter en periode der Nærbø spilte syv mot seks – og åpent mål. Det utnyttet blant annet August Olsen Storbugt til å sette ballen i det tomme målet.
Men DHK rotet det til på slutten av omgangen, både med å kaste ballen umotivert rett til motstander på vei framover etter nettopp å ha vunnet den, og Nærbø snappet også et forsøk fra DHK på å sette i gang et raskt avkast. En enkel ball mot et åpent Nærbø-mål ble også vendt til scoring i mot. Og disse feilene ble fulgt av noen unødvendige tekniske feil slik at Nærbø reduserte til 15-11 halvveis.

Rotet fortsatte etter pause, og lagene bytter bare mål. Etter ti minutter hadde like vel DHK gjort fleste feil, og det sto plutselig 19-19.
-Vi skulle jo vært påskrudd fra start, men det var de som vant de første ti minuttene med fire mål, sier Kjelling.
Og fortsetter:
-Det ble kamp der kontrastene mellom det gode og det dårlige spillet var så sinnssvakt stort, og vi klarte aldri å heve bunnivået vårt i de dårlige periodene de siste 30 minuttene, mener Kjelling.

Viktor Petersen Norberg fikk mye oppmerksomhet av Nærbø-forsvarerne, men klarte å tegne seg for seks spillemål i kampen. Med det ble han mestscorende for hjemmelaget sammen med Ola Hoftun Lillelien.

Ola Hoftun fikk helt fortjent bestemannspremien hos hjemmelaget. Han spilte bra forsvar, og scoret på seks av de syv skuddforsøkene. Viktig var også det presset han satte på Nærbø-spillerne ved å være å løps – og kontringsvillig som han var i denne kampen.
Men ros og utmerkelser er vanskelig å sette pris på der og da når DHK rett og slett rotet bort seieren.
-Jeg har aldri opplevde Kjelling heve stemmene etter en kamp som han gjorde denne gangen, og det var virkelig fortjent. Vi hadde jo så god kontroll, og kanskje trodde vi at vi hadde dette da vi gikk ut til den andre omgangen. Vi var klar over at spillet ville bølge, men det er både skuffende, overraskende og kjedelig at vi ikke klarte å holde både på ledelsen og kontrollen som vi hadde på kampen, sier Ola.

Han er veldig klar på at det bare er å omstille seg og restarte til bortekampen på Jæren onsdag 19.april. Nytt tap, og sesongen er over for DHK. Seier på bortebane, og det blir en tredje og avgjørende kamp i Drammenshallen.
– Det blir kjedelig hvis sesongen er slutt om en uke. Da blir det en dødslang oppkjøring til neste sesong, sukker Ola.
Nærbø på sin side har brutt noen barrierer denne sesongen. De vant for første gang på hjemmebane i seriesammenhenger mot DHK i februar da de scoret vinnermålet i kampens siste sekunder. Og de vant for første gang i Drammenshallen i seriesammenhenger/sluttspill med onsdagens 30-27-seier.