Henter måltyv fra 1. divisjon på høyrekanten – Drammen

Henter måltyv fra 1. divisjon på høyrekanten

Trener Kristian Kjelling kikket til Bergen for å finne erstatteren til Markus Foslund Niva på høyrekanten. Der fant han Emil Magnus Hansson. Svenske, og nummer fire på toppscorerlisten i 1. divisjon.

Markus F. Niva legger opp etter denne sesongen, og 26 år gamle Emil Hansson blir makkeren til Ola Hoftun Lillelien på høyrekanten de to neste sesongene.
Hanson, med en fortid i klubber som IFK Kristianstad, GUIF, Helsingborg og bundesligaklubben Bergischer HC har denne sesongen spilt for TIF Viking fra Bergen i 1. divisjon.
Overgangen fra Bundesliga til norsk 1. divisjonsspill i Bergen fikk naturlig nok noen til å heve et øyenbryn i forundring. Hansson hadde jo spilt og scoret et tosifret antall mål i serie og cup for middelhavsfareren i Bundesliga.
Men det ble med den ene sesongen i Tyskland.
-Det ble ikke slik jeg hadde tenkt, og det kom nok overraskende på veldig mange, forteller Emil.
Overgangen til Drammen Håndballklubb kan også overraske noen, for DHK trakk det lengste strået i konkurranse med gode, meriterte utenlandske klubber.
– Kjelling tok kontakt for to uker siden, og så har ting gått fort. Jeg har allerede lært meg at Norge er et flott land å bo i etter snart et år i Bergen, og jeg syntes Drammen hørtes kult ut. Og så sjekket jeg selvfølgelig opp litt, innrømmer han.
Hansson står med 61 aldersbestemte landskamper for Sverige (151 mål) mellom 2013 og 2017, og mange av dem sammen med DHK-målvakt Andreas Björkman-Myhr. De har hatt regelmessig kontakt siden de første gang møtte hverandre i en SM-finale som 14-åringer. Og de to har snakket jevnlig på telefon etter at Hansson flyttet til Norge.
Og han tok en ekstra telefon til Andreas for å forhøre seg om DHK.
Det han hørte gjorde valget enkelt.

Og hva får DHK i Emil Hansson? Ved siden at han var ishockeymålvakt helt til han først tok håndballen seriøst godt oppe i tenårene. Og at han for øyeblikket jobber med håndball ved Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i Bergen og er assistenttrener for Fanas kvinnelag i eliteserien, og at han kan tenke seg å fortsette og jobbe med håndball når han flytter østover til sommeren.
-En teknisk veldig god spiller, sier Kristian Kjelling.
-En spiller som gjør mange mål. Jeg har alltid levert offensivt, og med mer rutine og spilletid har jeg også utviklet forsvarsspillet mitt, oppsummerer Hansson om seg selv.
Denne sesongen har han scoret 118 mål så langt for serielederen i 1. divisjon. Med det er han nummer fire på den totale toppscorerlisten i serien, og nummer to over Vikings målscorere. For listen, den toppes av hans lagkamerat Kjetil Åndal med 166 mål.
Begge de to forlater klubben som jager opprykk til eliteserien etter denne sesongen. Det samme gjør treneren Khaled Chentout også. Han dra tilbake til Nøtterøy.
– Det vil være perfekt å avslutte tiden i Viking med et opprykk. Mye vil bli avgjort i de tre neste kampene, først et byderby mot Bergen HK (nummer tre) , så Sandefjord (nummer to), før et nytt byderby mot Fyllingen, forteller Hansson.
Han ønsker i hvert fall å bidra slik at han kan møte gamleklubben i eliteserien neste sesong.

Da Bundesligaklubben Bergischer HC hentet Emil Hansson kom han med en merkelapp som sa notorisk målscorer med teknikk, fart og kampglød. Her fra da han ble presentert av klubbdirektør Jörgen Föste sommeren 2021. Foto Bergischer HC.